Verjaardag vieren in coronatijd: deze dingen kun je wel doen

verjaardag vieren coronatijd

Kun jij je het nog voorstellen? De gehele familie op bezoek om gezellig een taartje te eten en ‘Happy Birthday’ te zingen? Of je gehele vriendengroep over de vloer voor een goed huisfeestje? Nee, een ‘normale’ verjaardag vieren in coronatijd zit er echt niet in. Maar we moeten positief blijven. En daarom zijn er genoeg leuke alternatieven om je verjaardag te vieren in deze coronatijd. Dit vraagt soms wel om wat creativiteit. En aangezien we voorlopig nog wel een tijdje in deze situatie zitten, heb ik alle leuke manieren om coronaproof je verjaardag te vieren even op een rijtje gezet. Time to celebrate!

Drive by

We beginnen met een verjaardag drive-by. Een grote hoeveelheid auto’s rijden langs het huis van de jarige met ballonnen, muziek, een drankje en taart. Want waarom alleen drive-in’s organiseren bij horecagelegenheden als je ook een drive-by bij iemand thuis kan doen? Op deze manier heeft de jarige toch even iedereen fysiek gezien op zijn of haar verjaardag. Bovendien is het natuurlijk een bijzondere gebeurtenis. Kleine tip: plan het wel goed in qua tijd, zodat andere auto’s er geen last van hebben.

Verjaardagskaart versturen

Wat is er nu leuker dan ouderwets een kaartje sturen naar de jarige? Het kost weinig tijd, geld en moeite. En de jarige zal zich hierdoor écht jarig voelen. Onlangs heb ik zelf een enorm toffe verjaardagskaart gemaakt via Kaartje2go. Zij hebben een héél groot aanbod in verjaardagskaarten. Bij de kaart kun je eventueel ook nog een lief, klein cadeautje doen. Wat ik persoonlijk heel leuk vind, is dat de kaarten ook echt gelinkt zijn aan de coronacrisis. De teksten op de kaarten zijn dus mooi en relevant. Bovendien bevatten veel kaarten een goede dosis humor. Dat is precies wat we nu nodig hebben.

verjaardag vieren in coronatijd

Misschien vraag je jezelf nu wel af hoe je zo’n kaartje maakt. Laat me je hierbij helpen. Het is namelijk echt niet moeilijk. Je kunt eerst een leuk kaartje uitzoeken op de website van Kaartje2Go. Vervolgens kun je hem helemaal designen naar jouw wens. Zo kun je bijvoorbeeld heel eenvoudig foto’s van jezelf en de jarige in de kaart ‘plakken’. Daarnaast kun je gebruik maken van fleurige stickers en kun je natuurlijk een persoonlijke tekst in de kaart typen. Vervolgens hoef je alleen nog het adres van de jarige in te voeren én te betalen. Enorm snel en makkelijk.

Online quizzen

Haha ik hoor het je al denken: komt ze weer aan met haar quizzen. Ja, ik heb het quizzen helemaal gevonden tijdens de coronacrisis. Maar wat is er nu leuker dan een verjaardagsquiz over het leven van de jarige? Vervolgens kan iedereen coronaproof meedoen vanuit zijn of haar eigen woonkamer. Iedereen slaat van te voren lekkere hapjes en (voornamelijk) drankjes in. Op deze manier heb je ook nog écht wat te doen. Een nadeel is dat het wel wat voorbereiding en tijd kost. Maar hey, dat heb jij vast wel over voor de jarige, toch? 😉

Taartjes eten met Zoom

Misschien niet de meest originele verjaardagsactiviteit, maar het maakt het niet minder gezellig. Want waarom niet gewoon op afstand een taartje eten met de jarige? Misschien kun je zelfs een lekkere taart laten bezorgen op het adres van de jarige. Vervolgens kun je met familie en vrienden facetimen, zoomen, WhatsApp videobellen óf Skypen (wát een opties haha). Op deze manier kunnen jullie op afstand de verjaardag vieren.

Heb jij nog meer ideeën om een verjaardag te vieren in coronatijd?

Yaika Tak

Dit artikel is tot stand gekomen op basis van een samenwerking.

Volg je mij al op Instagram of Facebook?

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.