Vakantie time: wat moet je meenemen voor een midweek weg?

wat meenemen midweek weg

Yesss, Europa gaat steeds verder open en het wordt makkelijker om weer te gaan reizen. Als er iets is wat ik heb gemist, is het wel reizen. Ik ga dan ook over twee dagen een midweekje naar Mallorca. Wat ik niet heb gemist, is het inpakken van mijn koffer. Ik ben altijd super last minute als het gaat om mijn koffers pakken. Vaak vergeet ik ook de helft, dus het wordt tijd om eens te noteren wat ik eigenlijk mee moet nemen. Als ik het voor mezelf opschrijf, kan ik het meteen ook voor anderen doen. Daarom geef ik nu voor eens en altijd antwoord op de vraag: wat moet je allemaal meenemen op een midweek weg? Let’s goooo!

Algemene tips om je koffer in te pakken

Zoals ik net al zei, is het inpakken van mijn koffer niet mijn favoriete activiteit. Vroeger gooide ik dan ook random wat kledingstukken in mijn tas en zag ik het wel op vakantie. Op vakantie had ik dan uiteindelijk driehonderd tops bij en 2 broekjes. Niet ideaal. Bedenk daarom setjes kleding in plaats van losse items. Dan heb je altijd leuke outfits en hoef je niet super veel kleding mee te nemen. Dus het scheelt ook nog eens in de kilootjes.

Probeer niet de avond van te voren te gaan pakken. Dan is de kans het grootst dat je dingen gaat vergeten. Het is verstandig om ongeveer 4 á 5 dagen van te voren langzaam je spullen te gaan pakken en klaar te leggen. Op deze manier voorkom je ook dat je kleding aandoet die je eigenlijk mee wilde nemen.

Koop een set met mini potjes en flesjes. Deze kun je vervolgens zelf vullen met de shampoo’s, conditioners en douchegel die je normaal gebruikt. Je hebt voor een midweek echt geen hele volle flessen nodig. Scheelt ruimte én gewicht. En het is duurzaam, aangezien je de flesjes weer kunt gebruiken voor je volgende midweek weg.

Tot slot: maak een paklijst. Zet deze paklijst vervolgens in je notities, zodat je hem de volgende keer weer gemakkelijk kunt gebruiken. Gebruik bij voorkeur de notitie met de ‘aanvink’ optie. Op deze manier creëer je overzicht in wat je nog moet pakken en wat je al hebt gepakt. Om je op weg te helpen, heb ik zelf ook een paklijst gemaakt. Dit is wat ik persoonlijk meeneem voor een midweekje weg naar het buitenland. Hopelijk heb jij er ook wat aan!

Paklijst: wat moet je meenemen voor een midweek weg

Laten we het nog even samenvatten in een compacte paklijst;

 • Zwemkleding (minimaal 2 stuks)
 • Handdoek(en)
 • Ondergoed en bh’s
 • Sokken
 • Schoenen (max. twee paar)
 • Slippers (altijd handig)
 • Zonnebril(len)
 • Pet/hoed
 • Verschillende kledingsetjes (stuk of 5)
 • Telefoonoplader
 • Externe oplader voor je telefoon
 • Stok kaarten (always fun)
 • Koptelefoon of oortjes
 • Zonnebrand
 • Aftersun
 • Make-up (mascara, wenkbrauwpotlood, concealer en foundation)
 • Watjes
 • Gezichtsverzorgingsproducten
 • Tandenborstel & tandpasta
 • Shampoo en conditioner
 • Haarborstel
 • Haarstiekjes
 • Paracetamols of ibuprofen
 • Medicijnen
 • Paspoort, ID-bewijs en/of rijbewijs
 • Indien nodig: vaccinatiebewijs, PCR-test en/of bewijs dat je Corona gehad hebt

Wat moet jij écht meenemen tijdens een midweek weg?

Yaika Tak
Volg:
Share:

3 Reacties

 1. 23 juni 2021 / 09:29

  Wat goeie tips zijn het.
  Hier valt dat beste mee, ik zelf moet er dan voor drie inpakken.
  Ik zelf maak dan steeds een lijstje en kruis dan af wat er al in zit.
  Een fijne reis toe geweest…

 2. 23 juni 2021 / 11:45

  Wat heb je een fijn lijstje gemaakt, ziet er goed uit!

 3. 25 juni 2021 / 17:59

  Zo handig dit lijstje! Ik ga komende zondag een klein weekje op vakantie en ben ook altijd last-minute met het inpakken van mijn koffer, dus dit helpt echt enorm 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.