Update over mijn leven #7: nummer 151, blog struggles en bijna december!

blog struggles

Het is weer tijd voor een updateje over mijn leven. Het is alweer tijd voor nummer 7. Naja, alweer. Ik zou willen dat ik dit vaker deed, maar het schiet er op de een of andere manier vaak bij in. Best gek, aangezien ik deze artikelen het leukste vind om te schrijven (en ook om te lezen bij andere bloggers). Ik vind het heerlijk om mijn gedachtes op een witte pagina te typen. Soms vergeet ik wel dat anderen mensen dit dan ook daadwerkelijk lezen. Maar het feit dat ik dus gewoon kan schrijven wat in me opkomt, vind ik heerlijk. De laatste tijd loop ik namelijk tegen wat blog struggles aan. Deze wil ik maar al te graag delen met jullie. Let’s talk about life!

Blognummer 151

Tot mijn eigen verbazing zag ik net dat er al 150 (!) blogposts gepubliceerd zijn. Ik vraag me oprecht af hoe ik al aan 150 artikelen kom… Waar heb ik in hemelsnaam allemaal over geschreven hahaha… Dit betekent overigens automatisch ook dat jij nu blog nummer 151 aan het lezen bent. En daarvoor wil je graag bedanken. Mijn blog is het afgelopen jaar enorm gegroeid (mede dankzij jou). Ik krijg wekelijks leuke samenwerkingen aangeboden en ik heb me onlangs dan ook ingeschreven bij de KVK. Deze blog is dus ook echt een beetje mijn werk geworden. Dit had ik twee jaar geleden, toen ik begon met deze blog, nooit gedacht. Dit is hét bewijs dat je je ideeën altijd uit moet werken en een kans moet geven. Alles kan, echt waar.

Blog struggles

Toch heeft het ook een nadeel. Ik merk dat ik steeds meer commerciële artikelen schrijf. Of althans, ik kijk er steeds meer naar met een commerciële blik (hoeveel potentie heeft dit artikel op Google of Pinterest?). Dit stroomlijnt soms niet helemaal met mijn eigen idealen en met de beweegredenen waarom ik deze blog ooit begonnen ben. Daarom wil ik mijn bloggie weer wat persoonlijker maken (en dus vaker van dit soort persoonlijke updatejes geven). Ook wil ik meer schrijven over mijn leven, of het nu goed gaat of niet. Bovendien wil ik écht weer meer aandacht gaan besteden aan onderwerpen als duurzaamheid (of wanneer je even niet zo duurzaam leeft) en diversiteit. Ik wil de categorie ‘celebrate diversity met‘ dan ook weer gaan oppakken. En in een nieuwer jasje steken. Stay tuned….

Productiviteit en geluk

De afgelopen maanden zijn er veel minder artikelen online gekomen dan ik had gehoopt. Ik had heel veel moeite om mezelf te motiveren om iets te gaan doen. Mijn vrije tijd besteedde ik liever in mijn bed of in de bank met een dekentje en een slechte serie. Ik had dan ook vaak geen zin om een artikel te gaan schrijven. Doordat ik niks deed, gaf ik mezelf heel veel ruimte om veel na te denken. Iets wat ik als hsp’er juist niet moet doen. Uiteindelijk beland je dan in zo’n cirkel waarin je niks doet – en daardoor juist veel gaat piekeren – en daardoor juist angstiger wordt – en daardoor helemaal niets kan doen én jezelf ook nog eens slecht voelt. Voor mensen met anxiety is dit waarschijnlijk een bekend verhaal. Ik heb heel blij dat ik mezelf enigszins uit dit gat heb weten te hijssen. Ik heb weer wat meer energie gevonden én ik heb weer zin om te knallen.

Bijna december

Iets waar ik wel heel gelukkig van word en veel energie van krijg, is het vooruitzicht van de decembermaand. Ik heb het dan ook echt alleen over de decembermaand. Want om eerlijk te zijn, heb ik persoonlijk heel weinig met de twee kerstdagen zelf. Maar ik kan zo genieten van de gedecoreerde en verlichte steden. Ik kijk dan ook enorm uit naar de twee stedentripjes die ik nog ga maken naar Kopenhagen & Düsseldorf. En natuurlijk heb ik ook gewoon enorm veel zin om lekker veel kerstfilms te kijken. Deze week heb ik het kerstfilmseizoen afgetrapt met een heerlijke foute kerstfilm. Yes, let’s keep this energy!

Herken je mijn blog struggles? Zo ja, hoe ben jij hiermee omgegaan?

Yaika Tak

Volg je mij al op Instagram?

Volg:
Share:

3 Reacties

 1. 12 november 2021 / 16:13

  Ik kan me er inderdaad in herkennen dat het soms lastig is om de commerciële blik uit te schakelen. Ik heb dat vroeger teveel gedaan en ben toen echt mijn plezier verloren in mijn blog. Daarom probeer ik nu juist vanuit plezier te bloggen over dingen die ik leuk vind en maakt het samenwerkingen gedeelte me minder uit. Ik merk echt dat mijn plezier terug is gekomen en dat ik ook veel meer lezers en interactie heb op mijn blog nu 🙂

 2. 17 november 2021 / 11:42

  Ik schrijf op mijn persoonlijke blog voor mezelf en niet voor commercie. Ik ben dan ook nooit op zoek naar samenwerkingen dus ik kan me niet zo goed voorstellen waar je doorheen gaat.
  Dat het af en toe lastiger is om tijd te maken (of zin) voor mijn blog, dat wel. Maar … het is ook niet mijn werk. Ik denk dat als je van je blog echt je werk wilt maken waarmee je meer verdient dan een kadootje van een sponser voor een artikel, dan moet je leren zin maken. In opdracht schrijven is gewoon een baan en dan heb je wel een keuze of je iets wel of niet wilt doen, maar wil je brood op de plank, die je van een webshop hebt gekregen voor een artikel, dan moet je doorzetten.
  En over in opdracht schrijven, daar heb ik dan wel weer ervaring mee. Dat is gewoon hard werken. Mijn blog is mijn hobby.

 3. 23 december 2021 / 10:30

  Zo herkenbaar wat je schrijft over het bloggen. En die vicieuze cirkel herken ik helaas ook maar al te goed! Fijn dat je er weer uit bent gekrabbeld <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.