Update over mijn leven #6: mijn hoofd zit te vol

hoofd zit vol

Ken je dat gevoel? Dat je heel veel dingen wilt doen, maar dat je uiteindelijk urenlang niets aan het doen bent. Gewoon, omdat je niet weet waar je moet beginnen. Bij alles wat je doet voelt het alsof je water naar de zee aan het dragen bent. Dit gevoel heb ik de afgelopen maanden heel erg gehad. Ik ben met zo veel dingen tegelijk bezig: een cursus webdesign, deze blog, vrijwilligerswerk voor Vluchtelingenwerk Nederland, mijn kaarsenwinkeltje én daarnaast werk ik ook nog gewoon 3 dagen in de week bij een communicatiebureau. Bovendien wil ik veel lezen, mezelf verdiepen in mediteren en mindfulness en meer bewegen. En het meest frustrerende is dat wanneer mijn hoofd té vol zit, ik helemaal niets meer doe… Yep, de hoogste tijd voor een updateje :).

Continue druk

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, ben ik momenteel met allerlei verschillende dingen bezig. Ik moet hier wel bij zeggen dat het voor mij veel leuke dingen zijn. Ik krijg er echt positieve energie van en de meeste dingen zijn een investering in mijn toekomst. Maar één groot nadeel is dat ik nooit echt klaar ben. Ik denk dat alleen bloggers weten hoe verschrikkelijk veel tijd er in een blog zit. Het is een leuke hobby, maar ook heel tijdrovende hobby. En naast mijn blog heb ik nog veel meer dingen te doen. Bovendien ben ik best perfectionistisch: alles wat ik doe moet lukken en moet goed zijn. Ik doe nooit ‘zomaar’ iets. Ik doe het voor de volle 1000% of ik doe het niet. Er is geen tussenweg. Dit brengt altijd een soort continue druk met zich mee die ik mezelf opleg. Er moeten 2 blogs online, ik wil mijn werk goed doen, er moet content online voor mijn kaarsen, ik moet een cursus halen, ik wil vrijwilligerswerk doen…

Verspilde dag

Daarnaast moet ik ook toegeven dat ik heel veel me-time nodig heb. En deze tijd pak ik ook zeker. Alleen wanneer ik juist productief wil en moet zijn, komt het er soms niet uit. Het probleem zit hem dan voornamelijk in het van alles willen doen, maar het volgens niet doen. De oplettende lezer heeft bijvoorbeeld opgemerkt dat er de afgelopen maanden niet iedere week twee artikelen online zijn gekomen. Ik wil heel vaak van alles, maar als de dag eenmaal aanbreekt, slaap ik liever uit of kijk ik een serie. Vaak ben ik dan ook nog eens bloedchagrijnig, omdat ik juist een productieve dag wilde hebben. Ik heb dan ook niet genoten van mijn relaxmomenten en dat is zo zonde.

Time management

Van de andere kant wil ik ook niet te hard voor mezelf zijn. Je mag genieten van een stomme reality serie als ‘The Real Housewives of Beverly Hills’. Ik heb deze momenten gewoon nodig om mezelf om te laden. Maar dat voelt wel veel fijner na een productieve dag. En ik moet ook realistisch kijken naar de dag: ik kan niet 8 uur productief zijn. Ik heb gelukkig een heel flexibele baan en ik kan in principe mijn eigen uren indelen. Nu ik dit artikel aan het schrijven ben, kom ik ineens tot het inzicht dat ik eigenlijk het beste een soort van weekplanning kan maken. Hierop moet ik eigenlijk gewoon opschrijven wanneer ik werk – wanneer ik blog – wanneer ik met de kaarsen bezig ben – wanneer ik aan mijn cursus werk. Ik ben sowieso een persoon die dol is op lijstjes dus dat moet wel goed komen. Op deze manier kan ik mezelf accountable houden en voorkom ik dat mijn hoofd te vol zit. Waar het schrijven van een artikel soms niet allemaal goed voor is 😉.

Wat doe jij als je hoofd vol zit? Of hoe plannen jullie je werk-blog-studie tijden in?

Yaika Tak

Volg je mij al op Instagram?

Volg:
Share:

2 Reacties

  1. 1 september 2021 / 11:49

    Je eindigt het stukje met het advies wat ik in mijn hoofd had: een weekplanning. Ik heb zelf ook allerlei verschillende werkprojecten en hobby’s waar ik tijd in moet/wil steken en dan werkt een planning echt mega goed. Aan het einde van de werkweek, op vrijdagmiddag, plan ik altijd mijn taken voor de volgende week, zodat ik met een rustig gevoel het weekend in kan gaan. Ik gebruik hiervoor het programma Notion, waar ik helemaal fan van ben. Zo handig om allerlei dingen bij te houden, to do’s op te schrijven, notities toe te voegen, noem het maar op. Goed dat je tijd voor jezelf blijft nemen – hoewel het misschien op het moment niet productief voelt om niks nuttigs te doen, is dat het juist wel omdat je ervan oplaadt.

  2. 23 september 2021 / 21:36

    Voor mij is dit ook herkenbaar. Hoofd te vol met alles wat gedaan zou ‘moeten’ worden. Hierdoor heb ik eigenlijk het social media gedeelten aan de kant gezet en wat meer tijd voor mijzelf genomen. Vooral in de zomer neem ik vaker z’n breek dat ik minder voor een beeldscherm zit. Ik scroll dan af en toe op een social media kanaal en dat is het. Nu het nieuwe seizoen is aangebroken wil ik weer volop aan de slag.
    Ik hoop echt dat je de weekplanning kan volhouden, want ik blijf er moeite mee hebben. Leven volgens een planning zie ik voor mijzelf niet wekelijks gebeuren. Van de planning afwijken is ook best heerlijk 🙂 Zet hem op, hopelijk wordt je hoofd wat minder vol!

    Lieve groet, Annemieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.