Update over mijn leven #5: wat wil ik nu eigenlijk gaan doen?

Update over mijn leven #5: wat wil ik nu eigenlijk gaan doen?

Hello, guess who’s back? Het is inderdaad even geleden dat ik een artikel gepost heb. Het was voor mij namelijk een enorm drukke tijd. Zowel op werkgebied als in mijn privéleven. Ik merkte dat ik hierdoor weinig inspiratie had om te bloggen. Ook had ik weinig zin en motivatie om artikelen te schrijven. Bovendien heb ik veel nagedacht over de toekomst, want wat wil ik nu eigenlijk gaan doen? Genoeg om (virtueel) over te praten. So let’s catch up!

Back to school

Zoals ik net als zei, was het de afgelopen maanden erg druk. Ik werkte in plaats van parttime ineens fulltime. Hierdoor ben ik ook steeds meer gaan nadenken over mijn tijd. Ik weet dat tijd enorm kostbaar is en ik twijfelde of ik mijn tijd op deze manier wil invullen als 22-jarige. Ik ben eigenlijk super onafhankelijk van alles en iedereen. Ik heb niet eens per se een fulltime ‘grote mensen’ baan nodig. Daarnaast twijfel ik ook vaak aan het communicatievak. Ik word niet warm van moeilijke strategische communicatievraagstukken. Verre van om eerlijk te zijn. Ik ben dus tot de conclusie gekomen dat ik weer wil gaan studeren.

wat wil ik gaan doen

Verhalen vertellen

Ik weet alleen nog niet wat ik precies wil gaan studeren. Daarom ga ik iets minder werken, zodat ik alle tijd heb om uit te zoeken wat ik wil gaan doen. Ik merk dat ik energie krijg van het bespreekbaar maken van (politieke, maatschappelijke, culturele) conflicten in de wereld. Of dit nu via tekst of beeld is. Of door er gewoon over te praten. Ik moet voor mezelf uit gaan zoeken welke vorm mijn voorkeur krijgt. En welke doelgroep ik het leukste en interessantste vind. Zo is het onderwijs bijvoorbeeld ook nog altijd een optie voor mij. Gelukkig heb ik genoeg tijd om mezelf hierin te gaan verdiepen.

De wereld gaat weer open

Dan nog even iets heel anders. Het is niemand ontgaan dat er weer steeds meer mag en dat de maatregelen afzwakken. Twee weken geleden heb ik voor het eerst weer op het terras gezeten. Doordat ik het druk had, had ik er eerder nog geen tijd voor vrij gemaakt. Maar wat heb ik genoten van een lekker drankje en hapje op het terras. Naast de terrassen zijn er ook steeds meer testevenementen. Zoals jullie weten is het Eurovisie Songfestival mijn allergrootste guilty pleasure. Aangezien niemand erheen wilde, kreeg ik toch ineens de mogelijkheid om kaartjes te bestellen. Ik ben een week geleden dus naar mijn allereerste evenement geweest in anderhalf jaar. Het was zó bizar om ineens met zoveel mensen te dansen, zingen, gillen en te genieten van het meest chaotische feestje van het jaar. Het was een fantastische avond!

Wat heb jij gedaan de afgelopen maanden?

Yaika Tak
Volg:
Share:

5 Reacties

 1. 3 juni 2021 / 21:15

  Wat een heerlijke update, momenteel 26 weken zwanger haha en ik wil nog even de stad in voor wat comfortabele kleding die lekker zit. Dat mis ik momenteel..

 2. 3 juni 2021 / 22:52

  Ik heb je blog net gevonden & ben direct fan! Het klinkt als een goede beslissing dat je weer wil gaan studeren, ik ben benieuwd waar je voor kiest 🙂 ik heb ook echt genoten van het songfestival (maar dan gewoon op tv gekeken, haha) & vind het ook zo fijn dat de terrasjes weer open zijn!

 3. 9 juni 2021 / 20:27

  Super goed dat je dit serieus oppakt en jezelf de tijd geeft om je hier in te verdiepen. Vind het oprecht knap dat je dan aangeeft wat minder te gaan werken, dat zou ik denk ik niet kunnen. Ik herken me erg in je verhaal, zit je dan ineens achter je bureau op je grote mensen baan 😀 Heel veel succes met het zoeken naar een geschikte studie – en je communicatiestudie en -ervaring heb je toch maar even mooi op zak! Ondertussen maar even flink genieten van het terras en alles wat weer kan inderdaad – en dan komt er vanzelf iets moois op je pad!

 4. 23 juni 2021 / 16:13

  Wat onwijs leuk dat je naar het songfestival bent geweest! Wij keken het bij ons thuis ook altijd en het is dan ook een traditie geworden om het nu met mijn eigen partner ook te gaan kijken. Zo leuk!

 5. 12 juli 2021 / 17:37

  Herkenbaar. Heb voor mezelf ook de beslissing genomen om minder uren te werken. Enigszins beangstigend omdat er toch een deel inkomen wegvalt maar anderzijds een bevrijding. Ik wil mij richten op wat ik graag doe en me hierin ontplooien met de hoop hierin ooit een beroep van te maken.
  Heel veel succes met wat je ook kiest :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.