Tips voor thuiswerken: deze 6 spullen zijn onmisbaar!

thuiswerken spullen

Lockdown nummer 3 (of is het al nummer 4?) is officieel een feit. Dat betekent dat we ook weer massaal thuiswerken. Nu is thuiswerken voor mij niets speciaals. Ik werk namelijk altijd thuis: corona of geen corona. Ik werk parttime bij een communicatiebureau waarbij er altijd remote gewerkt wordt. Daarnaast is deze blog mijn andere parttime baan. Dus je kunt wel constateren dat ik inmiddels expert ben in thuiswerken. Eerder deelde ik al 5 tips voor een productieve thuiswerkdag. Vandaag deel ik 6 essentiële spullen die ik echt nodig heb tijdens het thuiswerken.

1. Goede computer en/of laptop

Zonder goede computer of laptop kom ik simpelweg nergens. Als remote werker ben ik helemaal afhankelijk van mijn laptop. Als mijn laptop dus niet goed werkt, kan ik ook niet werken. Ik heb twee verschillende laptops: één voor mijn blog en één voor mijn communicatiebaan. Ik heb in principe altijd nog een back-up mocht er één kuren krijgen. Bovendien ben ik momenteel op zoek naar een nieuwe pc. Bij sommige taken (zoals designen) vind ik een computer net iets fijner werken.

Ben jij nog op zoek naar een nieuwe computer? Op de website van Azerty hebben ze een enorm aanbod: van laptops en tablets tot aan een échte game pc.

2. Tweede computerscherm

Wat ik ook heel fijn vind, is een tweede computerscherm. Ik had een tweede scherm tijdens mijn derdejaars stage en sindsdien kan ik eigenlijk niet meer zonder. Je hebt hiervoor niet heel veel nodig. Je hebt namelijk alleen een extra computerscherm nodig (én dus geen hele computer). Wel heb je nog een koppelkabel nodig om het tweede computerscherm te verbinden met je laptop. Als je geen twee schermen hebt, kun je je scherm ook opsplitsen. Je deelt je scherm dan eigenlijk door twee. Een nadeel hiervan is dat alles wat klein kan worden, maar het is een goed alternatief.

3. Koptelefoon & draadloze oortjes

Als ik thuiswerk vind ik het heerlijk om toch iets van geluid om me heen te horen. Of dit nu de radio, een Spotify playlist of een leuke podcast is. Als ik mezelf moet focussen vind ik het fijn om een koptelefoon op te zetten. Hierdoor kan ik mezelf beter afsluiten van de buitenwereld en word ik niet zo snel afgeleid door alles wat er om me heen gebeurt. Daarnaast vind ik het heel fijn om te bellen met draadloze oortjes. Dan kan ik namelijk meteen zaken opzoeken op mijn laptop, aangezien ik handsfree kan bellen. Ideaal!

thuiswerken spullen

4. Laptopstandaard

Na mijn eerste weken thuiswerken had ik ineens een immense pijn in mijn schouderbladen. Ik vond dit heel gek, want van het sporten kan het niet zijn. Ik bedoel, je kan geen spierpijn krijgen van iets wat je niet doet 🙂. Achteraf zat ik al wekenlang enorm krom. Ik zat blijkbaar niet gewoon voor mijn laptop, maar ik probeerde er écht in te duiken. Hierdoor zat ik al een aantal weken in een heel verkeerde houding. En dat ga je natuurlijk wel voelen na een tijdje. Ik heb meteen een laptopstandaard aangeschaft. Door deze standaard staat mijn laptop iets hoger, zodat ik mezelf niet meer ín de laptop hoef te buigen. Voor mij én mijn rug een echte musthave!

5. Lekkere bureaustoel

Een goede bureaustoel wordt echt enorm onderschat. Als je de hele dag achter je laptop of computer zit, wil je wel lekker comfortabel zitten. Dit is misschien een hele investering, maar uiteindelijk word je hier enorm blij van. Soms wordt dit zelfs vergoed vanuit de werkgever (je kunt het altijd even checken 😉). Het scheelt in iedere geval veel of je op een lekkere stoel kunt werken of niet.

6. Koffiezetapparaat & thermosfles

Mijn werkdagen start ik meestal met een bakje koffie. Het is het begin van de dag, dus deze moet natuurlijk lekker zijn. Daarom is een koffiezetapparaat voor mij ook echt een essential. Daarnaast heb ik een thermosfles waar ik heet water voor mijn theetjes in kan doen. Ik vergeet anders te drinken én dat is ongezond. Er is immers niemand die drinken gaat halen voor de afdeling. Daarom behoort het koffiezetapparaat en de thermosfles voor mij ook tot de essentiële spullen voor een thuiswerkdag.

Welke spullen heb jij écht nodig tijdens een dagje thuiswerken? En heb jij nog goede tips voor thuiswerken?

Yaika Tak

Dit artikel is geschreven op basis van een samenwerking. Wil je hier meer over weten? Check dan mijn disclaimer!

Volg:
Share:

7 Reacties

 1. 23 december 2021 / 11:56

  Vooral een goede bureaustoel is onmisbaar voor mij! Dat maakt het meeste verschil 🙂

 2. 23 december 2021 / 19:52

  Oh een laptopstandaard is voor mij inderdaad ook echt een must! Ik merk ook een wereld van verschil voor mijn rug en nek!

 3. 24 december 2021 / 11:56

  Wat een goede tips! Een thermoskan is voor mij ook onmisbaar. Heb je nog aanraders voor laptop standaarden? Ik moet er ook echt eentje aanschaffen, want mijn hoofd valt zowat van mijn schouders haha.

 4. 27 december 2021 / 10:53

  Ik kan gelukkig alles afvinken, aanvulling bij de koptelefoon / oortjes: noise cancelling 😀 Met twee rondhuppelende kinderen is dat geen overbodige luxe hier, haha!

 5. 28 december 2021 / 14:08

  Een goede stoel: zeker! En ik ga binnenkort mijn werkplek opnieuw inrichten en dit keer wil ik een zit-sta bureau. Ik merk dat ik, ondanks dat ik met de hond uitga, nog iets te veel blijf zitten overdag. Bewegen en staan is gewoon noodzakelijk!

 6. 7 januari 2022 / 14:45

  Goede tips! Ik heb na bijna 2 jaar thuiswerken toch maar een goede bureaustoel aangeschaft. Maar voor thee loop ik liever, dan heb ik meteen even een korte break en beweging want ik moet 2 trappen af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.