Tips voor het organiseren van een nieuwjaarsborrel

nieuwjaarsborrel organiseren

Na de drukke decembermaand zou je denken dat alle etentjes, borrels en feestavonden erop zitten. Echter is het nieuwe jaar net van start gegaan én dit is een fantastische reden om nog een keer samen te komen met je collega’s, vrienden of familie. Het is de perfecte gelegenheid om alle plannen en voornemens voor het nieuwe jaar met elkaar te bespreken. De nieuwjaarsborrel kun je natuurlijk buitenshuis doen, maar je kunt hem ook zelf organiseren. Lees hieronder 4 tips hoe jij zelf gemakkelijk een leuke nieuwjaarsborrel kunt organiseren. Let’s celebrate the new year!

1. Uitnodiging

Iedere leuke gelegenheid begint met een uitnodiging. Ben jij geen held in het schrijven van aantrekkelijke tekstjes en het designen van mooie uitnodigingen? Neem dan eens een kijkje op de website Canva. Hier kun je honderden templates van uitnodigingen vinden. Andere mensen hebben de uitnodigingen al voor jou ontworpen, je hoeft ze alleen nog maar aan te passen. Hoe ideaal! Dit is dan ook een heel makkelijke en snelle manier om een mooie uitnodiging te maken. Bovendien is deze site helemaal gratis. Vervolgens kun je de uitnodiging via WhatsApp, de mail of via de post versturen naar de genodigden.

2. Drankjes

Als de uitnodigingen verstuurd zijn, kan het echte plannen beginnen. De drankjes zijn één van de meest belangrijke onderdelen van een nieuwjaarsborrel. Het is slim om van te voren te inventariseren wat de gasten graag drinken. Zo kun je gericht boodschappen doen en houd je vervolgens minder over. Officieel hoort er op een nieuwjaarsborrel natuurlijk champagne. Hier kun je aan het begin een toast mee uitbrengen om de borrel af te trappen. Geen fan van champagne? Geen probleem! Het kan namelijk ook leuk zijn om te starten met een speciaal drankje. Denk bijvoorbeeld aan een Pornstar Martini of een Espresso Martini om je gasten te verrassen.

3. Hapjes

Een ander essentieel onderdeel is het eten. Ook hierbij is het belangrijk om te checken bij de gasten wat hun wensen zijn. Inventariseer bijvoorbeeld hoeveel vegetariërs er zijn en of genodigden bepaalde allergieën hebben. Vervolgens kun je op basis hiervan je inkopen doen. Ben jij geen keukenprinses? Dan is het ook een idee om de gasten zelf hapjes mee te laten nemen. Zo heb je zelf minder zorgen en heb je meteen een divers aanbod aan hapjes. Vind jij het wel leuk om te koken, maar wil je stiekem niets missen van de gezelligheid van de nieuwjaarsborrel? Overweeg dan om de borrel buiten te organiseren met een leuke winter bbq. Iedereen is dol op BBQ vlees, zoals spareribs, burgers en Picanha. Of natuurlijk wat vegetarische gerechten en gegrilde groentes. En tegenwoordig kun je dit allemaal gewoon online bestellen, dus je hoeft er de deur niet voor uit. Makkelijk en gezellig voor jou én de gasten!

4. Aankleding

Tot slot is er nog de aankleding. Als je het leuk vind, kun je een thema verbinden aan je borrel met bijvoorbeeld een dresscode. Geen inspiratie voor een thema? Dit artikel heeft maar liefst 43 thema’s voor jou op een rijtje gezet. Vervolgens kun je alles in de stijl van je thema aankleden. Houd jij van een simpelere nieuwjaarsborrel met zo min mogelijk werk? Denk dan aan papieren wegwerk bordjes, servetten en bestek. Zo heb je er uiteindelijk veel minder werk aan. Heb jij er toch voor gekozen om de nieuwjaarsborrel buiten in de tuin te organiseren? Denk dan aan leuke, gezellige tuinaccessoires zoals vuurkorven, lampjes en fakkels. Dit brengt meteen de warme, gezellige sfeer van de decembermaand terug. Ook is het slim om wat heaters te regelen, aangezien het in januari erg koud kan zijn.

Heb jij nog tips voor het organiseren van een nieuwjaarsborrel?

Yaika Tak

Dit artikel is geschreven op basis van een samenwerking. Wil je hier meer over weten? Check dan mijn disclaimer.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.