Talentenjachten: 5 audities die je gezien moet hebben

talentenjachten

You hate it or you love it: talentenjachten. In mijn geval is het 100% een ‘love it‘, aangezien ik er gek op ben. Ik kijk het liefst alle talentenshows en dan ook niet alleen de Nederlandse variant. Zo ben ik echt verliefd op de Britse talentenshows. De Amerikaanse talentenjachten vind ik net iets nepper en vaak over de top. Op YouTube volg ik dan ook van jongs af aan al alle talentenjachten. Ik vind het heerlijk om alleen maar ambitieuze mensen te zien die werken aan hun dromen. Aangezien ik vaker lijstjes met mijn favoriete nummers maak, werd het nu tijd om mijn all time favourite audities op een rijtje te zetten. Are you ready to get blown away?

James Arthur – Young (2012)

De naam James Arthur komt je wellicht bekend voor en dat kan zeker kloppen. Na het winnen van X Factor UK in 2012 brak hij namelijk door met het gecoverde nummer Impossible. Inmiddels heeft Arthur al heel wat hits op zijn naam staan. Zo werden Can I Be Him en Say You Won’t Let Go dood gedraaid op de Nederlandse radio. Hieronder staat de auditie van de Britse zanger. Deze auditie inspireert mij nog tot op de dag van vandaag.

Grace VanderWaal – I Don’t Know My Name (2016)

Dit is persoonlijk ook echt een van mijn favoriete audities. Grace VanderWaal, die destijds nog maar 12 jaar was, zong hier haar eigen nummer. Hierbij speelt zij ook ukelele. Ik vind het zo knap dat iemand van twaalf zo’n eigen stemgeluid en identiteit heeft. Tegenwoordig maakt ze nog steeds muziek. Zo is het nummer Moonlight ook een hit geworden.

Calum Scott – Dancing On My Own (2015)

Waarschijnlijk ken je dit nummer al een paar jaar, zonder te weten dat deze versie eigenlijk afkomstig is van een auditie. In 2015 deed Calum Scott mee aan Britain’s Got Talent met een akoestische versie van het nummer Dancing On My Own wat origineel gezongen wordt door Robyn. In juni 2016 bracht Calum Scott de akoestische versie van het nummer uit en dit werd een regelrechte hit. Fun fact: zijn zus deed net voor hem auditie en ging in tegenstelling tot Calum niet door naar de volgende ronde.

Josh Daniel – Jealous (2015)

Pak je zakdoekjes er maar bij, want deze auditie is een ware tranentrekker. Zelfs Simon Cowell, ja die ene norse man die altijd in de jury zit, moest huilen. Dit was de eerste keer ooit dat Simon Cowell emotioneel werd van een auditie op tv. Josh Daniel zingt het nummer Jealous voor zijn overleden vriend. Hij brengt een heel nieuwe lading aan het nummer.

Janet Devlin – Your Song (2011)

Met deze auditie is ooit mijn obsessie met talentenjachten begonnen. Dit meisje kwam uit Ierland en had nog nooit voor publiek gezongen. Dit filmpje liet mij op jonge leeftijd geloven dat alles mogelijk was. Janet Devlin was destijds 16. Ik heb eigenlijk geen idee of ze tegenwoordig nog muziek maakt. Ik hoop het wel. Ze heeft in ieder geval de stem van een engel.

Kijk jij wel eens naar talentenjachten?

Yaika Tak

Foto credits: Mark Thompson on Unsplash

Volg:
Share:

2 Reacties

  1. 30 augustus 2020 / 07:58

    Hoe weet je dat je verslaafd ben aan dit soort shows?
    Wanneer je een artikel als dit opent en ze allemaal kent. Whoops!

    Goede selectie!!

  2. 8 september 2020 / 22:31

    • Wat leuk om te zien, en vooral prachtig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.