Spot On: Deze 5 covers mag je niet missen

Music Monday: Deze 5 covers mag je niet missen | Yaika Tak

Zoals ik al in een eerder artikel vertelde, ben ik gek op muziek. Ik sta ermee op en ga ermee naar bed. Letterlijk. Ik ben vaak op zoek naar nieuwe sounds, nieuwe muziek en nieuwe artiesten. Daarnaast ben ik gek op covers. Waar ik een paar jaar geleden op het YouTube kanaal van de BBC Radio 1 alle Live Lounges terugzocht, poppen ze nu op in mijn tijdlijn op Instagram. Op dit platform vind ik dan ook vaak nieuwe covers. Het was voor mij een hele klus om er vijf te selecteren. Toch is dit mij uiteindelijk gelukt. Lay back en geniet van deze vijf inspirerende, heerlijke covers!

James Blake – Godspeed

Deze cover kwam ik tegen op Instagram. James Blake postte deze cover op zijn IGTV. Ik was meteen verliefd op deze versie van Godspeed. Het origineel wordt gezongen door de rapper, singer-songwriter, fotograaf en producer Frank Ocean. Een echte cover is het eigenlijk niet, aangezien Blake en Ocean dit nummer samen schreven. Uiteindelijk belandde Godspeed op het album van Frank Ocean. Ik weet niet welke versie ik mooier vind, maar ik vind het top dat beide artiesten het nummer op hun eigen manier hebben uitgebracht.

Dave – Born To Die

Oké, om te beginnen wil ik alvast mededelen dat ik obsessed ben met de Britse hiphopscene. Velen zullen het niet met mij eens zijn, maar ik vind de Britse scene harder dan de Amerikaanse scene. Dave is dan ook een van mijn favoriete artiesten van dit moment. Ik heb een zwak voor rappers die emotionele, rustige en persoonlijke songs maken. In deze Live Lounge covert Dave Born to Die van Lana Del Rey. Dit is natuurlijk een mastersong op zich. De Britse rapper maakt de song heel eigen, maar houdt wel het emotionele en dramatische van Lana Del Rey in tact.

Passenger – Vincent

Van Dave gaan we door naar Passenger. Michael David Rosenberg is een Briste singer-songwriter. Wellicht ken je hem nog van zijn hit ‘Let Her Go’. In de cover hieronder zingt hij het nummer Vincent. Het origineel werd gezongen door de Amerikaanse zanger Don McLean in 1972. Vincent is een ode aan de Nederlandse schilder van Gogh. Ik vind het verhaal achter het nummer heel mooi. Van Gogh werd altijd gezien als een gek en hij werd daardoor nooit begrepen door de wereld. Dit kostte hem uiteindelijk het leven. Zijn afwijkende gedachtegang en gedrag werd altijd gezien als een gebrek, terwijl het juist zijn kracht was. Vincent van Gogh maakte geen kunst, hij was zijn eigen kunst.

Benieuwd naar het gehele verhaal achter het nummer Vincent? Check dan deze video.

Davina Michel – How Do You Sleep

De Nederlandse koningin van de covers. Zo mogen we haar ondertussen wel noemen. Davina Michel moet natuurlijk worden toegevoegd aan dit rijtje. Nu heeft Davina Michel enorm veel covers gemaakt en moest ik een keuze maken. Het originele nummer van Sam Smith is prachtig, maar ik vind dat Davina Michel een nieuwe feeling geeft aan het nummer door hem akoestisch uit te voeren.

Koffee – Ye

Afgelopen zomer maakte ik kennis met de muziek van Koffee. Haar nummer ‘Toast’ was dan ook een van mijn favoriete summer songs van 2019. Voor degene die haar niet kennen: Koffee is een reggae en dancehall zangeres uit Spanish Town, Jamaica. Ondanks haar jonge leeftijd, ze is pas 20 jaar, heeft ze al een Grammy te pakken. Ze is dus al groot, maar ik verwacht dat ze nog veel groter gaat worden. In onderstaande Live Lounge covert Koffee het nummer Ye van Burna Boy.

Liefs, Yaika

Photo by Malte Wingen on Unsplash

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.