Slow fashion: dit zijn mijn 5 favoriete duurzame kledingmerken

duurzame kledingmerken

Koop jij wel eens duurzame kleding? Ik tot een jaar geleden nog niet. Toen ik mezelf ging verdiepen in de wereld van de fast fashion wist ik al snel dat ik niet meer mijn hele kledingkast wilde shoppen bij deze ketens. Maar waar koop ik mijn kleding dan wel? Tot voor kort kende ik namelijk vrijwel geen duurzame kledingmerken. Bovendien had ik een vooroordeel over duurzame fashion. Het is ouderwets, niet fashionable en gewoon niet mijn stijl. Naarmate ik meer onderzoek ging doen en meer mensen sprak, vond ik steeds sneller duurzame kledingmerken. Instagram heeft me hierbij flink geholpen. En mijn bevindingen wil ik maar al te graag met jullie delen! Just so you know, dit hele artikel is #nospon.

1. Save The Wave

We beginnen met Save The Wave. Onlangs heb ik hier mijn eerste bestelling geplaatst. Ik heb er een (voor zover mogelijk) duurzame sportlegging gekocht. De legging is namelijk gemaakt van gerecycled oceaanafval. Hoe tof is dat? Nu hoor ik je misschien al denken, waarom koopt de meest a-sportieve persoon ter wereld een sportlegging? Sinds het thuiswerken vind ik het heerlijk om overdag een legging te dragen met een oversized trui. Svetlana is de eigenaresse van Save The Wave. Het contact met Svetlana is overigens top, ze helpt je heel goed bij je aankoop. Naast sportartikelen verkoopt Save The Wave ook de swimwear. De bandeau bikini’s zijn mijn persoonlijke favoriet. Deze staan dan ook zeker op mijn wishlist!

duurzame kledingmerken
Deze legging is van Save The Wave.

2. Chicken Or Pasta

Ik leerde de webshop van Chicken Or Pasta kennen door één van de online shoppingtours van The Sustainable Fashion Gift Card. De gedachtegang en het verhaal achter dit merk vind ik heel bijzonder. Eigenaresse Heleen Rittershaus was vroeger namelijk stewardess. Dit kun je zien als tegenstrijdig met haar idealen van nu. Maar dat maakt dit verhaal juist zo mooi. In haar lijn heeft ze namelijk allerlei kleding en accessoires laten bedrukken met termen uit de vliegwereld. Deze termen hebben dubbelzinnige, diepere betekenissen. Alle uitdrukkingen zijn gelinkt aan duurzaam leven en aan een duurzame mindset. Vooral dat laatste vond ik heel inspirerend. Want daar gaat het uiteindelijk om: het ontwikkelen van een duurzame mindset.

3. The Collection One

The Collection One is een duurzame winkel in Amsterdam. Naast de fysieke winkel hebben ze ook een webshop. The Collection One verkoopt vintage kleding én items van duurzame kledingmerken. De vintage items zijn ‘handpicked‘ door de eigenaresse. De stijl van The Collection One vind ik persoonlijk heel erg tof. Het zijn veel wit en nude-kleurige items. De kledingstukken zijn genderneutraal wat betekent dat zowel mannen als vrouwen de kledingstukken kunnen dragen. Bovendien zijn er ook toffe woonaccessoires te vinden. I like it a lot!

duurzame kledingmerken

4. Atelier Jungles

Deze duurzame fashion pionier ben ik tegengekomen op Instagram. Robin van @TheFairWardrobe en Suzanne van @Subbstudio postte namelijk een heel toffe top van Atelier Jungles op hun Instagram account. Side tip: deze twee inspirerende dames zijn echt een aanrader om te volgen op Instagram als je je wilt verdiepen in slow fashion. Wat ik zo leuk vind aan Atelier Jungles is dat zij precies de kleding maken die ik heel erg leuk vind. Voor een ander zijn de items misschien wat basic, maar ik vind dat nu juist leuk. De one-shoulder top met lange mouwen is mijn persoonlijke favoriet. Dit item staat zeker op mijn wishlist.

5. Bamboozy

Geen duurzaam kledingmerk, maar een duurzaam beautymerk. Bamboozy verkoopt namelijk duurzame, herbruikbare watjes en duurzame scheermesjes met bijbehorende accessoires. Voorheen gebruikte ik makkelijk 4 tot 6 watjes op een dag. Per maand gingen er soms wel twee zakken doorheen. Nu gooi ik ze gewoon bij de was, super handig. Bovendien is het fijn, aangezien ik altijd watjes in huis heb. Ze kunnen nooit meer opraken!

The Sustainable FashionGiftcard

Wil je in één oogopslag een overzicht met duurzame kledingmerken? Neem dan een kijkje op de website van The Sustainable Fashion Gift Card. Op deze website kun je namelijk allerlei duurzame fashion pioniers vinden. Alle webshops zijn gecontroleerd en zijn écht duurzaam. Het is een heel makkelijke plek om snel veel duurzame fashion pioniers te vinden, dus neem zeker een kijkje!

Koop jij wel eens kleding bij duurzame merken? En wat zijn jouw favoriete duurzame kledingmerken?

Yaika Tak
Volg:
Share:

2 Reacties

  1. Busra
    25 mei 2021 / 15:47

    Inderdaad nog nooit van deze merken gehoord! Ik ga ook maar eens rondsnuffelen😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.