Satin Pillow: De voordelen van een satijnen kussensloop

satijnen kussensloop

Mijn favoriete plek op de wereld is mijn eigen bed. Ik vind goed (én lekker) beddengoed dan ook erg belangrijk. Onlangs heb ik een héél leuk pakketje mogen ontvangen van Satin Pillow. In het pakketje zat een mooie satijnen kussensloop. Ik heb door de jaren heen al heel veel goede verhalen gehoord over het slapen met beddengoed van satijn. In dit artikel licht ik graag meer toe over de satijnen kussensloop. Ook heb ik nog een heel leuke kortingscode voor jullie, zodat jullie het zelf ook kunnen uitproberen. All you need is sleep, right?

Satijnen kussensloop

Voor degenen die dachten dat satijn een stof was, heb ik nieuws. Satijn is namelijk een manier van weven en geen stofsoort. De garen worden enorm dicht op elkaar geweven, waardoor het materiaal heel zacht wordt. Wat ik persoonlijk een nadeel vind, is dat satijn geen duurzame stof is (allesbehalve zelfs). Ik vind het belangrijk om dit erbij te benoemen. Ik ga de kussensloop zelf enorm lang gebruiken, zodat hij in ieder geval niet voor niets is geproduceerd. Ook moest ik in het begin wel even wennen aan zo’n glimmend, satijnen kussensloop in mijn bed. Ze hebben echter veel functionele voordelen, dat ik toch enorm enthousiast geworden ben. Never judge a book by it’s cover 🙂.

Voordelen voor het haar

Als ik onrustiger geslapen heb, kan mijn haar ’s morgens enorm in de klit zitten. Het fijne aan een satijnen kussensloop is de zachtheid. Het haar glijdt namelijk gemakkelijk over het kussen én dit vermindert het aantal klitten in je haar. Persoonlijk vind ik dit echt een groot voordeel. Daarnaast zorgt een satijnen kussensloop ervoor dat je haar zijn glans behoudt. Katoen trekt namelijk vocht uit je haar én satijn doet dit niet. Ik probeer momenteel meer volume in mijn haar te krijgen. Als ik voor het slapen gaan volume mousse in mijn haar masseer, zal dit dus ook meer effect hebben. Tot slot helpt het ook tegen gespleten haarpunten. Dat een kussen zoveel voor je haar kon doen, wonderlijk toch?

satin pillow satijnen kussensloop

Voordelen voor de huid

Naast het haar, is satijn ook goed voor de huid. Zoals ik net al zei, zuigt katoen vocht uit de huid en het haar. Satijn doet dit niet. Dit betekent dat jouw nachtcrème zijn werk beter kan doen. Daarnaast irriteert satijn de huid ook minder, omdat het veel minder schuurt. Voor mensen met acne en andere onzuiverheden is dit dan ook echt een aanrader. Bovendien wordt beweerd dat je geen slaapvouwen krijgt, als je slaapt op een satijnen kussensloop. Nu moet ik zeggen dat ik sowieso nooit echt last heb van slaapvouwen. Echter zou dit natuurlijk wel super zijn als een kussen ervoor zou zorgen dat je dit niet meer krijgt.

Mijn eigen ervaring

Nu heb ik zelf ook al een tijdje mogen slapen op het satijnen kussen. De satijnen kussensloop van Satin Pillow is enorm zacht. De eerste nacht moest ik wel even wennen, aangezien mijn dunne, stijle haar meteen super statisch werd. Wel merk ik dat mijn haar oprecht veel minder in de klit zit. Daarnaast heb ik ook het gevoel dat het minder snel vet wordt (dit kan ook aan mij liggen). Twee maanden geleden ben ik begonnen aan een nieuwe skin routine. Sinds ik slaap op het satijnen kussen, heb ik het gevoel dat mijn huid nog meer glowt. Ik ben enthousiast!

Kortingscode YAIKA15

Aan het begin benoemde ik al dat ik nog een kortingscode voor jullie had liggen. Met de kortingscode ‘YAIKA15’ krijg je nu 15% korting op een aankoop van een satijnen kussensloop bij Satin Pillow. Zelf heb ik gekozen voor de kleur antraciet, maar ze zijn ook verkrijgbaar in het wit, zwart, goud, zilver, mint groen, baby blauw en baby roze.

Heb jij al wel eens een satijnen kussensloop uitgeprobeerd?

Yaika Tak

Dit artikel is tot stand gekomen op basis van een samenwerking én bevat producten die ik gekregen heb.

Volg je mij al op Instagram of Facebook?

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.