Reis essentials: deze dingen mag je niet vergeten in je handbagage

reis essentials


We naderen het einde van juli én dat betekent vakantie-time! Even geen werk, studie of andere verplichtingen. Velen zullen dan ook hun koffers pakken en er even tussenuit gaan. Eerder maakte ik al een paklijst en gaf ik tips over het inpakken van je koffer voor een midweekje weg. Vandaag is de handbagage aan de beurt. Want welke reis essentials mag je niet vergeten in je handtas? Of je nu het in vliegtuig zit of in de passagiersstoel in de auto. Deze spullen heb jij altijd nodig in je handtas tijdens het reizen. Let’s check out the travel essentials!

1. Oortjes of een koptelefoon

Dit mag ik absoluut niet vergeten: oortjes en/of een koptelefoon. Voor lange (en korte) vluchten of autoritten zijn deze écht vereist. Helemaal als je met een groot gezelschap bent, is het heerlijk om de mogelijkheid te hebben om je af te zonderen. In mijn handbagage zitten dan ook standaard Airpods én een koptelefoon. Ik heb zelf een heel fijne koptelefoon van JBL. Deze is redelijk goedkoop en enorm fijn (aanrader dus). Nog een laatste extra tip: zorg ervoor dat je leuke podcasts en series hebt gedownload op je telefoon. Trust me, de reis zal gevoelsmatig ineens een stuk korter zijn.

2. Waterfles

Een waterfles is voor mij persoonlijk ook een echte essential. Als je een goede, degelijke waterfles meeneemt, komt hij sowieso door de douane heen. Op vliegvelden heb je tegenwoordig overal kraantjes staan waar je je fles kunt vullen. Tevens is het ook heel handig om een lege fles bij te hebben op vakantie zelf. Ga jij met de auto op vakantie? Neem dan ook een thermofles mee waar je warme koffie of heet water in kunt doen. Een lekker kopje koffie of een bakje thee is nooit verkeerd.

reis essentials

3. Externe oplader

Ik voel me echt een millenial als ik dit lijstje aan het opstellen ben. Whoops haha. Want het volgende item is natúúrlijk de externe oplader. Ik weet namelijk hoe vervelend het is als je nog 4 uur moet vliegen en je kunt je serie niet meer afkijken. Of je podcast niet meer afluisteren. Ik ben geen lezer, dus dan duurt de vlucht ineens héél lang. In de auto heb je gelukkig altijd nog een auto-oplader, maar ook dan zou ik het zekere voor het onzeker nemen. Zorg er te allen tijden voor dat je je externe oplader in je handbagage stopt.

4. Deodorant

Transpireren en reizen. Het is een onvermijdelijk combinatie. Reizen is nu eenmaal zeer vermoeiend. Veel lopen, sjouwen, wachten, nog meer lopen… En nog meer wachten. Vervolgens zit je urenlang in een vliegtuig naast vreemden dicht op elkaar. Maar ook als je met de auto op vakantie gaat is het onvermijdelijk. Daarom zorg ik er altijd voor dat ik een kleine rollerdeo bij heb. Maar weet je wat nog handiger is? Het gebruik van ProtectAir. Deze spray zorgt ervoor dat je 5 (!) hele dag niet transpireert. Je brengt de spray aan op de plek waar je niet wilt zweten. Vervolgens laat je de spray goed drogen. Is hij goed ingetrokken? Dan kun je gewoon douchen, wassen en zwemmen. Het product blijft hoe dan ook +5 dagen actief. En dan heb ik nog goed nieuws: met de kortingscode YAIKA krijg je 10% korting op je aankoop van de anti-transpirant spray!

5. Nekkussen

Dit is één van mijn belangrijkste reis essentials van de laatste tijd. Ik vond het vroeger altijd vrij overdreven, zo’n nekkussen. Maar sinds ik er een heb aangeschaft, neem ik hem overal mee naartoe. Je kunt zoveel lekkerder slapen met een nekkussen. Laatst vloog ik maar twee uurtjes naar Mallorca, maar ik had hem toch maar meegenomen. En dat was een heel goede keuze. Het ziet er misschien wat extra uit, maar je hebt geen raam meer nodig om tegenaan te slapen. En dat scheelt je weer een heel ‘shot-gun-wie-als-eerste- de-chillste-stoel-heeft‘ race. Dus bij mij verdwijnt het nekkussen 100% in mijn handbagage!

Wat mag er niet ontbreken in jouw handbagage? En wat zijn jouw echte reis essentials?

Yaika Tak

Dit artikel betreft een samenwerking. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan mijn disclaimer!

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.