Photoshop voor beginners: zo leerde ik producten vrijstaand te maken

photoshop voor beginners

Of ik wil leren photoshoppen? Ja, super graag. Of ik er goed in ben? Nou ja, dat is een heel ander verhaal. Ik ben niet enorm handig in dit soort dingen. En daarnaast heb ik er ook niet heel veel geduld voor. Toen Anna Jirina mij vroeg of ik haar Photoshop e-book voor beginners wilde uitproberen, moest ik het wel doen. Dit was mijn kans om het eindelijk te leren. Wil jij weten hoe het mij afging? En wat ik allemaal geleerd heb? En wat ik van het e-book vond? Lees dan snel verder!

Geen ervaring met photoshop

For the record: ik heb echt nul ervaring met Photoshop. Tot nu toe edit ik alles in Canva. Dit werkt prima, maar het brengt wel heel wat beperkingen met zich mee. Ik heb er vaak aan gedacht om mezelf te gaan leren photoshoppen. Maar zoals ik net als zei, heb ik hier vaak gewoon te weinig geduld voor. Bovendien plan ik er ook geen tijd voor in. Voordat ik begon aan het e-book/cursus was ik bang dat ik het daarom niet zo kunnen. Het tegendeel is waar. Ik heb er namelijk enorm veel van geleerd.

Het E-book van Studio Anna Jirina

De grote vraag is natuurlijk: wat heb je dan allemaal geleerd? In het e-book leer je trucs en tools die voor mij als blogger enorm handig zijn. Het e-book bestaat uit twee delen. In het eerste (en belangrijkste) deel leer je hoe je producten vrijstaand kunt maken. Hiermee bedoel ik dat je de achtergrond van afbeeldingen kunt verwijderen. In het tweede deel leer je hoe je deze vrijstaande producten een upgrade kunt geven. Er worden daarvoor drie creatieve toepassingen uitgelicht.

photoshop voor beginners

Producten vrijstaand maken

Het eerste deel is eigenlijk de basis voor het gehele e-book. Je leert namelijk hoe je producten vrijstaand kunt maken. Je leert het niet op één, maar meteen op drie verschillende manieren. Je kunt dus voor jezelf uitvogelen wat je de fijnste manier vindt. Zo geef ik persoonlijk de voorkeur aan de optie ‘snelle selectie’. Wat ik ook heel fijn vind aan het e-book, is dat er écht stap voor stap wordt uitgelegd wat je moet doen. Dit maakt het e-book gebruiksvriendelijk. En heel praktisch.

Creatieve toepassingen

In het tweede deel van het e-book worden de creatieve toepassingen toegelicht. Nadat je eerst hebt geleerd hoe je producten vrijstaand maakt, ga je nu echt aan de slag met de uitgesneden producten. Er wordt best veel uitgelegd. Bijvoorbeeld hoe je de producten kunt omlijnen, hoe je achtergronden toe kunt voegen en hoe je deze achtergronden kunt maken. Dit is heel tof. Maar waar ik persoonlijk heel enthousiast van werd, zijn de collages. Ik vermeed collages namelijk altijd het liefst. Eigenlijk omdat ik gewoon niet zo goed wist hoe ik deze mooi en professioneel kon maken. Vanaf nu weet ik dat wel. Als je binnenkort een mooie collage ziet op mijn blog, weet je waar ik dit geleerd heb 😉.

producten vrijstaand maken photoshop

Photoshoppen voor beginners: het e-book van Studio Anna Jirina

Ik ben super enthousiast geworden door het e-book van Studio Anna Jirina. Het e-book over Photoshop is perfect voor beginners, just like me. Wil jij ook beginnen met Photoshop? Dan heb ik goed nieuws! Je kunt het e-book namelijk voor nog geen 10 euro kopen op de website van Studio Anna Jirina.

Ben jij ook geïnteresseerd in het dit Photoshop e-book voor beginners van Studio Anna Jirina?

Yaika Tak
Volg:
Share:

1 Reactie

  1. 19 april 2021 / 07:18

    • Wat leuk om te weten.
    Hier gebruik ik het ver nooit soms wel op mijn Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.