Nieuwe tv seizoen: deze programma’s zijn het kijken waard

tv programma's

Het einde van de zomervakantie betekent tevens de start van het nieuwe tv seizoen. Nadat er een gehele zomer alleen maar herhalingen uitgezonden zijn, is het nu eindelijk tijd voor nieuwe programma’s en nieuwe seizoenen. Eerder schreef ik al een artikel over mijn favoriete tv programma’s, aangezien ik nog redelijk veel tv kijk. Ik vind het heerlijk om als een huismusje ’s avonds voor de tv te kruipen en de gehele avond te genieten van het grote aanbod op tv. Daarnaast eindig ik mijn dag ook altijd met een talkshow (Jinek of OP1). In dit artikel heb ik de programma’s genoteerd waar ik zelf héél enthousiast van wordt. Nestel jezelf lekker in het hoekje van de bank, pak een dekentje & een kop thee én geniet van de programma’s van het nieuwe tv seizoen!

First Dates

Yes, First Dates is terug van weggeweest. We mogen weer meekijken met de eerste date van vele singles. Bij dit programma moet ik bekennen dat ik de Britse versie véél leuker en beter vind dan de Nederlandse versie. De Britten zijn net iets beter in het matchen van de singles. Toch kan ik ook genieten van de ongemakkelijke momenten in het Nederlandse restaurant. Persoonlijk word ik bovendien altijd heel blij als er wel een goede match tussen zit. Alom, een luchtig, feel good programma om je avond mee te beginnen.

Iedere maandag t/m vrijdag om 19:25 uur op NPO3 of terugkijken op NPO gemist.

Ranking The Stars

Heel fout, maar dit is echt één van mijn favoriete programma’s van de Nederlandse televisie. In Ranking The Stars moeten BN’ers elkaar ranken op bepaalde vragen. Zo was onlangs de vraag: ‘Aan wie zou jij het laatste IC bed geven?‘. Dit jaar zitten onder andere Famke Louise, Rianne van Dorst, Kjeld Nuis en niemand minder dan orgel Joke in het panel. Het programma wordt gepresenteerd door Paul de Leeuw en hiermee is het circus compleet. Het programma was vroeger van de publieke omroep, maar het is tegenwoordig te zien op RTL5.

Iedere woensdagavond om 20:30 uur op RTL5 of terugkijken op Videoland.

Make Holland Great Again

In Make Holland Great Again heeft Sahil Amar Aïssa samen met zijn GREAT-team een missie. Deze missie is om van Nederland een nog beter, leuker, liever, mooier land te maken. Hij kaart allerlei problematieken die spelen in de Nederlandse samenleving. Soms zijn dit bekende zichtbare problemen, maar soms ook onbekendere problemen. Zo heeft hij onlangs een aflevering gewijd aan laaggeletterdheid. Sahil kaart dit op een zeer creatieve manier aan. Zo voert hij bijvoorbeeld velen kleine experimenten uit met verborgen camera’s. In het seizoen komen onderwerpen als racisme, depressie, watertekort en LGBTQ+ haat aan bod. Heel interessant en zeker het kijken waard.

Iedere woensdagavond om 20:20 uur op NPO3 of terugkijken op NPO gemist.

Beste Zangers

Heeft dit programma nog een introductie (of promotie) nodig? I don’t think so. Artiesten die elkaar muzikale odes brengen, ik houd ervan. Dit jaar heeft het programma veel goede deelnemers. Zo zitten dit jaar onder andere Tabitha, Miss Montreal, Milow en Stef Bos op de bank. Het wordt dit jaar niet gepresenteerd door Jan Smit, maar door Nick en Simon. Ik weet niet waarom, maar het voelt wel een beetje een quilty pleasure. Niet dat dat iets uitmaakt, want het maakt het programma niet minder leuk.

Iedere donderdagavond om 20:35 uur op NPO1 of terugkijken op NPO gemist.

De Outsiders

Ik werd persoonlijk héél enthousiast van dit programma. In De Outsider gaat presentator Tim den Besten op zoek naar de outsiders van de Nederlandse samenleving. Het zijn mensen die hun leven bewust heel anders hebben ingedeeld. Er worden in dit seizoen heel actuele onderwerpen behandeld. Zo wordt er aandacht besteed aan racisme en het coronavirus. Het zal een programma zijn waar de meningen erg over verdeeld zullen zijn. Persoonlijk vind ik het heel interessant om mensen die normaal geen podium krijgen, nu een podium te geven. Ik heb heel veel zin in dit nieuwe programma!

Iedere donderdagavond om 21:45 uur op NPO3 of terugkijken op NPO gemist.

Chateau Meiland

Wat goéééd. Chateau Meiland is terug en kon natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Dit keer is de familie niet één, maar twee keer per week te bewonderen op jouw tv scherm. De familie Meiland is het chateau aan het opknappen, zodat het verkocht kan worden. Ze komen namelijk terug naar Nederland. In dit seizoen zien we hoe de Meilandjes invulling gaven aan de coronaperiode. Ik blijf het programma hilarisch vinden én zij zijn dan ook echt een toevoeging aan het nieuwe tv seizoen.

Iedere maandag- en donderdagavond om 20:30 uur op SBS6.

20 Jaar Wie Is De Mol

Dit programma mogen we onderhand wel één van de bekendste, best bekeken programma’s van de Nederlands tv geschiedenis noemen. Ik heb het natuurlijk over Wie Is De Mol. Dit seizoen is net iets anders dan de andere seizoenen, aangezien het programma 20 jaar bestaat. In het jubileumseizoen keren allerlei oude kandidaten terug om nog een keer deel te nemen aan de spelshow. Zo zijn Nikkie de Jager, Ellie Lust, Patrick Martens en Tygo Gernandt weer van de partij. Het seizoen wordt dit keer niet opgenomen aan de andere kant van de wereld, maar gewoon in Europa. De zoektocht naar de mol speelt zich af in het mooie Toscane in Italië.

Iedere zaterdagavond om 20:30 uur op NPO1 of terugkijken op NPO gemist.

Welke programma’s van het nieuwe tv seizoen ga jij kijken?

Yaika Tak

Foto credits Ajeet Mestry on Unsplash

Volg:
Share:

2 Reacties

  1. 15 september 2020 / 10:50

    Die zwarte snor haha dat was echt geniaal, je hebt leuke dingen onder elkaar gezet.
    Beste zangers vind ik ook altijd leuk om te kijken!

  2. 15 september 2020 / 14:35

    Staan leuke programma’s tussen! Al moet ik zeggen dat ik amper tot geen tv meer kijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.