Nieuwe muziek 2022: tips om aan nieuwe, leuke nummers te komen

nieuwe muziek 2022

63.249 minuten ofwel 1054 uur ofwel 44 dagen. Zo lang luisterde ik in 2021 naar Spotify. Het is verreweg mijn meest gebruikte app. Ik sta er letterlijk mee op en ik ga ermee naar bed. Ik moet hier wel bij zeggen dat ik vorig jaar ook veel podcasts heb geluisterd en die zorgen automatisch snel voor heel wat extra uren. Maar daarnaast luister ik ook super veel muziek. Ik heb een heel brede muzieksmaak: van Ludovico Einaudi tot J Cole en van Stromae tot aan Taylor Swift. Ik vind het dan ook heerlijk om dagelijks op zoek te gaan naar nieuwe nummertjes. Vandaag deel ik 5 tips hoe jij in 2022 aan nieuwe muziek kunt komen!

1. TikTok

Je zou het misschien niet verwachten. Maar het platform waar ik momenteel de meeste nieuwe nummers vind, is toch écht TikTok. Ik vind de muziek van singer-songwriters heel tof. En daar staat vaak mijn hele tijdlijn mee vol. Zo heb ik via TikTok bijvoorbeeld Avery Lynch, Jessie Murph en de Nederlandse Meau gevonden. Maar ook oude nummers gaan soms ineens viraal en eindigen zo weer terug in mijn playlist.

2. Spotify ’s Release Radar

Iedere week maakt Spotify een lijst met nieuwe uitgebrachte nummers van artiesten waar jij veel naar luistert. Het is dus een persoonlijke afspeellijst die Spotify maakt op basis van jouw luistergedrag. Dit is dé lijst om nieuwe nummers te vinden. Zo hoef je zelf niet op de hoogte te zijn van alle release datums én kun je alle nieuwe nummers gemakkelijk vinden. Je kunt deze lijst vinden op de zoekpagina. In de zoekbalk kun je ‘Release Radar’ intypen en de lijst zal tevoorschijn komen. Iedere vrijdag wordt de lijst ververst, dus bekijk hem zeker wekelijks even!

3. Spotify’s Discover Weekly

Dan is er nog een afspeellijst die Spotify voor jou maakt, namelijk de Discover Weekly lijst. Deze lijst staat vol met nummers die jij misschien leuk vindt. Omdat je bijvoorbeeld veel naar een bepaalde artiest luistert, is de kans groot dat jij iemand ander met soort gelijke muziek ook leuk zal vinden. Deze nummers worden verzameld in de Discover Weekly lijst. Iedere maandag wordt deze lijst ververst, dus het is zeker de moeite waard om deze iedere week even te bekijken.

4. Spotify’s Blend

Dit is één van de nieuwe functies van Spotify waar ik heel enthousiast over ben. Met Spotify Blend worden de afspeellijsten van jou en een vriend(in) gehusseld. Je krijgt dus een nieuwe gezamenlijke afspeellijst met muziek waar jullie op dat moment veel naar luisteren. Als je een vriendin hebt met een beetje dezelfde muzieksmaak, kan dit natuurlijk heel leuk zijn. Bovendien kun je zo aan nieuwe muziek komen. En het voordeel is dat deze lijst dagelijks (!) wordt bijgewerkt. Een erg leuke toevoeging van Spotify!

5. Radio

Ja, je zou hem bijna vergeten. Maar hij bestaat toch écht nog: de radio. Thuis bij mijn ouders staat de radio bijna altijd aan als achtergrondmuziek. Ik vind de radio heerlijk als ik mijn eigen afspeellijsten beu ben. En heel soms komt er wel eens een nummertje voorbij die ik nog niet ken of eerder niet leuk vond. Deze voeg ik vervolgens toe aan mijn afspeellijst ét voila je hebt weer nieuwe muziek!

Hoe kom jij aan nieuwe muziek in 2022?

Yaika Tak
Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.