Netflix aanraders: deze 5 series kun je bingen op een regenachtige dag

netflix aanraders

Het is lang geleden dat er een Netflix artikeltje online is gekomen. Het is niet dat ik de afgelopen maanden minder series heb gekeken. Ik heb juist héél véél series gekeken, maar ik heb er gewoon niet over geschreven. Ook heb ik maar liefst 11 seizoen van de The Real Housewives of Beverly Hills verslonden en daar zat uiteraard heel wat tijd in. Ik vind series kijken zo heerlijk en helemaal in de herfst of in de winter. Daarom deel ik vandaag 5 super leuke Netflix aanraders. Zodat je sowieso altijd wat te doen hebt op een regenachtige herfstdag!

1. Sex Education

We beginnen met een van mijn all time Netflix favorieten: Sex Education. Onlangs is het derde seizoen gereleased én uiteraard heb ik hem meteen gebinged. Bij sommige series worden de laatste paar seizoenen uitgemolken (bijvoorbeeld bij La Casa De Papel), maar dat is bij Sex Education totaal niet het geval. De verhaallijn blijft belangwekkend, brutaal, verrassend en grappig. Ook worden er taboes doorbroken en wordt er extra aandacht besteed aan diversiteit. Dit alles wordt op een bijzonder humoristische manier gedaan. Ik kan niet wachten op het volgende seizoen!

2. Ginny & Georgia

Ginny en Georgia is ook een heerlijke ‘wegkijk’ serie. Het is echt zo’n serie die je even op een regenachtige zondagmiddag in een keer binged. Waar gaat de serie over? Nou, moeder Georgia heeft een lastige band met haar dochter Ginny. Telkens als de relatie van Georgia op de klippen loopt moet het gezin verhuizen naar een andere staat om daar opnieuw te beginnen. De laatste relatie van Georgia was met een oude, rijke zakenman. Deze zakenman kreeg ‘plotseling’ een hartaanval in de auto waaraan hij overleed. Wederom verhuist het gezin en nu komen ze in noorden van Amerika terecht. Maar ook hier lopen ze tegen allerlei problemen aan…

netflix aanraders

3. The Squid Game

Deze serie kan je gewoon niet zijn ontgaan. Het is misschien wel de grootste Netflix-hype ooit. Deze Zuid-Koreaanse serie was een schot in de roos. Ik heb hem zelf dan ook in 2 dagen gebinged. In het begin wist ik niet of het iets voor mij zou zijn, maar ik werd echt in het verhaal gezogen. Het is eigenlijk een heel bizar verhaal. Er wordt namelijk een ‘wedstrijd’ georganiseerd waar de winnende deelnemer miljarden kan winnen. De deelnemers moeten allerlei kinderspellen spelen, zoals een potje knikkeren en Anne Maria Koekoek. De deelnemers die afvallen tijdens de spellen worden ‘geëlimineerd’. Het is een héél spannende en verassende serie. Echt een keer wat anders!

4. The Bold Type

Van The Squid Game gaan we door naar een héél andere serie, namelijk The Bold Type. Ik was op zoek naar een leuke, luchtige serie á la Emily in Paris. Dit heb ik wel gevonden in The Bold Type. Deze serie gaat over drie ambitieuze meiden die werken bij hét grote magazine ‘Scarlet’ (vergelijkbaar met de Cosmopolitan). Uiteraard werken ze op een mega groot kantoor in (yes, je raadt het al) New York. Het is een serie die makkelijk wegkijkt en waar je niet zo veel over na hoeft te denken. Heerlijk als je het mij vraagt. Ik ben net begonnen aan de serie, dus ik ben pas bij seizoen 1. De serie heeft in totaal 4 seizoenen, dus ik kan nog even vooruit.

5. Never Have I Ever

Ook dit is een héérlijke serie die je zo hebt weggekeken. De serie heeft me namelijk 2 á 3 dagen geduurd om te kijken. Een echte binge serie dus. Never Have I Ever gaat over de 16-jarige Demi. Demi is van Indiase afkomst, maar ze voelt zich meer Amerikaans. Een paar jaar geleden is Demi haar vader verloren, waar ze heel goede band mee had. Sterker nog, met haar moeder kan ze totaal niet opschieten. Demi weet niet goed hoe ze met het grote verlies om moet gaan. Tegelijkertijd heeft ze ook allerlei high school problemen die de meeste 16-jarige hebben. Ook deze serie is heel luchtig en kijkt gemakkelijk weg. Wat mij betreft hoort deze serie ook echt thuis in het rijtje met Netflix aanraders!

Heb jij nog nieuwe Netflix aanraders?

Yaika Tak

Volg je mij al op Instagram?

Volg:
Share:

4 Reacties

 1. 12 oktober 2021 / 16:37

  Serie nummer 1 is inderdaad heel leuk! Heb al een tijdje geen Netflix meer, dus heb niet alle seizoenen gezien. En The Squid Game wil ik graag kijken – zoveel goeds over gehoord inderdaad 🙂

 2. 14 oktober 2021 / 18:25

  The Squid Game staat nog op mijn lijstje haha. Van Sex Education heb ik wel eens een paar afleveringen gekeken, maar greep me niet zo (kennelijk 😅).

 3. 14 oktober 2021 / 20:24

  haha we hebben wel een compleet andere smaak qua series. Ik heb de serie MAID afgekeken die was heel indrukwekkend, Outlander is mijn all time favorite op dit moment en we zijn nu bezig met NEW AMSTERDAM mijn man en ik en die kijkt ook lekker weg. Niet teveel drama, actie en bloed zeg maar haha.. Sex Education vind ik qua verhaallijn prima, maar ik word er niet ingezogen zeg maar..

 4. 18 oktober 2021 / 09:31

  Ginny & Georgia vond ik ook echt heel leuk! Ben zo benieuwd naar seizoen twee. De rest ken ik wel qua naam, maar heb ik nog niet gezien. Ik ga er een aantal zeker in mijn lijst zetten! Zelf ben ik nu het nieuwe seizoen van You aan het kijken, zo spannend! Heb je die ook gekeken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.