Spot On: Mijn 5 favoriete songs van januari

Spot On: mijn 5 favoriete songs van januari | Yaika Tak

Als er iets is wat ik nog liever doe dan slapen, dan is het wel met muziek bezig zijn. Vroeger speelde ik piano en had ik zangles. Die passie is door de jaren heen verloren gaan. Muziek speelt echter nog steeds een grote rol in mijn leven. Ik luister bijna 24/7 muziek én ik ben ook vaak op zoek naar nieuwe songs, nieuwe artiesten en nieuwe sounds. Graag deel ik hier mijn vijf favoriete nummers van dit moment. Ze zijn erg uiteenlopend, maar dat matcht perfect met mijn muzieksmaak. Ik word niet graag in een hokje gestopt. Als ik een tune voel, dan voel ik hem. Geniet hieronder van mijn vijf favoriete songs van dit moment.

Mega – Chariot

Dit nummer en ik kwamen elkaar per toeval tegen. Ik denk dat het meant to be was. Spotify speelde dit nummer af en het sprak me meteen aan. Dit nummer heeft een soort simpelheid en rust over zich heen wat ik enorm fijn vind. Ook had ik nog nooit van de zangers, Mega, gehoord. Dat kan ook kloppen, want dit is het eerste nummer wat ze heeft uitgebracht.

Jordan Mackampa – Yours To Keep

Dit nummer is m’n favoriete nummer wanneer ik ‘s morgens vroeg in de bus naar school zit. Het is vaak nog donker en koud buiten als ik thuis vertrek. Als ik dan eindelijk in de warme bus zit, met half dichte ogen naar buiten staar en Jordan Mackampa door m’n oortjes Yours To Keep zingt, dan weet ik dat het goed komt deze dag. Jordan Mackampa is één van mijn favoriete artiesten van dit moment. Als je je verveelt, check zijn Spotify dan zeker.

Mustard, Roddy Ricch – Ballin’

Afgelopen zomer kwam dit nummer uit en ik vond hem toen wel leuk, maar niet bijzonder. Ik luisterde hem pas geleden én toen voelde ik hem echt. Het is was een nummer waarvan ik dacht ‘yes, this is gonna be my 2020 mood’. Daarnaast heeft Roddy Ricch, die featured op Ballin’, in december een nieuw album uitgebracht. De songs The Box & High Fashion stonden afgelopen maanden dan ook op repeat.

Tracy Chapman – Talkin’ Bout a Revolution

Ik heb de muziek van Tracy Chapman een paar maanden gelden, voor mezelf, herontdekt. Daar ben ik zo blij om. Haar muziek lijkt nu nog beter te klinken. Er lijkt nog meer waarde aan te zitten. Je kunt de zangeres wellicht kennen van het bekende nummer Fast Car. Talkin’ Bout a Revolution is momenteel echt een van m’n favorieten. Het geeft me enorm veel power.

Tom Walker – Better Half Of Me

Om te beginnen: ik ben gek op Britse singer-songwriters. Het is ooit begonnen met Ed Sheeran, denk ik. Ik luister bijvoorbeeld veel naar Lewis Capaldi, Gavin James en Rhys Lewis. Ook luister ik veel naar Tom Walker. Hij heeft een heerlijke stem en schrijft catchy & poppy nummers. Zijn muziek is dan ook echt radio muziek. Een grote kans dat je dit nummer dan ook kent.

Wat zijn jouw favoriete songs van dit moment?

Liefs, Yaika

Photo by Namroud Gorguis on Unsplash

Volg:

4 Reacties

  1. Busra
    28 januari 2020 / 21:14

    I like you and ur music tasteeeee❤️

  2. Ymke
    4 februari 2020 / 15:22

    Hoi, kan je ook een blog schrijven van favoriete carnavalsnummers? Ik houd niet zo van deze muziek eigenlijk….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.