Mijn 5 favoriete nummers van deze herfst

herfst nummers

De herfst is momenteel in volle gang. Ik ben persoonlijk dol op de herfst. Echter vind ik het dit jaar wel minder, aangezien we dealen met een tweede coronagolf. We zitten daardoor basically de gehele dag binnen en we kunnen bijna niks doen. Ik spendeer momenteel dan ook veel uren achter mijn laptop. Dit betekent automatisch dat mijn Spotify account overuren draait. Om het binnen zitten wat leuker te maken, heb ik mijn vijf favoriete nummers van deze herfst voor jullie onder elkaar gezet. Stay inside, find yourself a comfortable place in your house and have fun listening to these songs.

Justin Bieber ft. Chance The Rapper – Holy

Yes, Justin Bieber is terug van weggeweest. Onlangs releasde de Canadese zanger twee songs; Lonely en Holy. Dit laatste nummer had ik de afgelopen maand op repeat staan. Het nummer bestaat uit een samenwerking met niemand minder dan Chance The Rapper. Het is een typische love-song met een christelijk tintje. Justin Bieber is zelf namelijk heel gelovig. Zo zegt JB celibatair te zijn gebleven tot de dag dat hij met zijn Hailey in het huwelijksbootje stapte. If that ain’t love, right.

Declan J Donovan – Homesick (acoustic)

Ik weet niet waarom, maar ik associeer nummers van singer-songwriters altijd met de herfst. Blijkbaar doen meer mensen dit, aangezien de ‘Autumn’ Spotify-lijsten vol staan met nummers van Britse singer-songwriters. Daarnaast zijn er ook veel akoestische nummers te vinden in deze playlists. Lucky me, aangezien ik naar beiden graag luister. Hieronder staat het nummer Homesick van de singer-songwriter uit Essex, Declan J Donovan.

Jake Isaac – Hope

Dit is een van mijn favoriete zangers ter wereld. Voor het geval je hem nog niet kent, stel ik hem graag aan je voor. Jake Isaac is een Londense singer-songwriter. Hij is een veelbelovende Britse muzikant. Zijn naam past dan ook in het rijtje met James Bay en George Ezra. Persoonlijk vond ik het moeilijk om één nummer uit te kiezen. Zo zijn de nummers Waiting Here, Thinkin ‘Bout You en de cover I Can’t Make You Love Me ook echt een aanrader om even naar te luisteren. Onlangs bracht Isaac het nummer Brother uit, welke ging over de Black Lives Matter beweging. Conclusie: go check him out.

Eva Cassidy – Fields Of Gold

Dit oude nummer en ik kwamen elkaar laatst onverwachts weer tegen. Spotify speelde dit nummer namelijk spontaan en ongevraagd af. Ik had dit nummer al in een eeuwigheid niet meer gehoord én sindsdien luister ik hem bijna iedere dag. Ik vind dit zo’n mooi nummer, maar hij is wel een beetje sad. Vandaar dat ik hem ook niet té veel wil luisteren, maar gewoon genoeg om er toch van te genieten. Ik luister wel altijd de versie van Eva Cassidy. Het origineel is natuurlijk van Sting.

Vedo – You Got It

In tegenstelling tot het mooie nummer van hierboven, is dit nummer van Vedo juist up-tempo en positief. Van dit nummer krijg ik spontaan zin om op tijd op te staan – een gezond ontbijtje te maken – mijn skincare routine bij te houden – te gaan sporten – die hard te werken aan deze blog – en tot slot weer op tijd naar bed te gaan. Er zijn weinig nummers die me daadwerkelijk dit gevoel geven én ik denk dat we in deze tijd wel zo’n positieve aanmoediging kunnen gebruiken. So girls, als je het even allemaal niet voelt, luister zeker even naar deze song.

Wat zijn jouw favoriete nummers van deze herfst?

Yaika Tak

Photo by Mitchell McCleary on Unsplash

Volg:
Share:

5 Reacties

 1. 6 november 2020 / 16:52

  Hoewel ik deze nummer ook wel kan appreciëren, blijft mijn ultime favorite herfst nummer toch echt wel autumn leaves van Ed Sheeran.

  • yaikatak
   Auteur
   6 november 2020 / 22:55

   Ah, wat leuk dat je deze benoemt, dit is namelijk ook een van mijn all time favourites. Het was ook zó ontzettend moeilijk om vijf nummers te kiezen.

 2. 7 november 2020 / 14:30

  Hey, bedankt voor deze tips, Field of Gold kende ik alleen van Sting. Maar deze versie van Eva Cassidy – is super mooi ! Ik heb die toegevoegd aan mijn favorieten ! Dank u

 3. 8 november 2020 / 11:30

  Mooie nummers, vooral Holy van Justin is een topper!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.