Lentekriebels: 10 redenen waarom we de lente echt nodig hebben in 2021

lente 2021

De lente is misschien wel het meeste favoriete seizoen van de Nederlander. Na een koude winter, voelen de eerste zonnestralen als een extreem genot. Dit jaar hebben we de lente misschien nog net iets meer nodig dan normaal. Fysiek en mentaal. Ik ben vandaag positief gestemd en hopelijk krijg jij ook meer energie na het lezen van dit artikel. De goede tijden komen eraan. Heb nog even geduld én verheerlijk jezelf alvast met de tijd die komen gaat. Ben jij al klaar voor de lente van 2021?

1. Meer naar buiten

De afgelopen maanden hebben we écht met z’n allen binnen gezeten. Er was niks open, er was niks te doen én het was winter. Met de komst van lente kunnen we langzaam weer meer gaan ondernemen. Zo kunnen we gaan skeeleren, sporten in het park en gaan wandelen in het zonnetje. Het is nog niet zoals voorheen, maar het is ieder geval iets.

2. Einde griepseizoen (yay)

De komst van de eerste zonnestralen en de lente betekent automatisch ook het einde van het griepseizoen. Dit is iets waar we massaal op wachten. Hopelijk neemt de druk op de zorg hierdoor nóg meer af. En kunnen we sneller ons oude leven oppakken. Dus lente 2021: kom maar snel door.

3. Langer licht

Persoonlijk word ik heel gelukkig van het feit dat het steeds later donker wordt. Lange zomeravonden zijn namelijk mijn favoriete avonden. Het mooie aan de lente is dat je het steeds een half uurtje later donker ziet worden. Een heerlijke mentale oppepper. En die kunnen we wel gebruiken, toch?

lente 2021

4. Het park

Het park is een plek waar ik, net zoals veel anderen, graag kom. Helemaal als de eerste zonnestralen beginnen te schijnen. Niets is er zo lekker om dan met een boxje, wat biertjes en lekkere hapjes een middag door te brengen in het park. En dit is natuurlijk ook nog eens een activiteit die we wél nu kunnen doen.

5. Heerlijk wakker worden

Ik kan zo intens genieten van zonnestralen in de vroege ochtend. Ik laat daarom mijn rolluik altijd nog een klein beetje open aan de bovenkant. Hierdoor projecteren de eerste zonnestralen zich op mijn slaapkamermuur. Want er is voor mij geen lekkerdere manier om wakker te worden. Dit motiveert me zo erg om uit bed te komen en iets van mijn dag te gaan maken.

6. De droom van iedereen: het terras

Ik associer de lente altijd automatisch met het terras. De lente is wat mij betreft het perfecte terras seizoen. Terrassen met 30 graden is namelijk helemaal niet chill. Juist die eerste zonnestralen zijn zo lekker. Ik hoop daarom dat Den Haag de terrassen snel opengooit, zodat we massaal kunnen genieten van een speciaal biertje. En hiermee de lente van 2021 kunnen vieren.

7. Lange wandelingen in het zonnetje

Lange wandelingen zijn helemaal hot geworden tijdens de lockdowns. We zijn momenteel gewend om lang te gaan wandelen met een dikke winterjas, een muts, handschoenen en een sjaal. Hoe lekker is het als we dit straks kunnen doen in een spijkerjasje in het zonnetje? Tip: vergeet het niet om zonnebrand op je gezicht te smeren, voordat je gaat wandelen. Het verbanden kan erg snel gaan!

lente 2021

8. Festivals

Toen ik in 2019 alle festivals afstruinde, had ik geen idee dat dit de laatste zouden zijn voor een lange periode. Met een beetje geluk én een goed lopend vaccinatieproces kunnen we aan het einde van de lente of het begin van de zomer weer een festival meepakken. Ik kon namelijk altijd zo genieten van de eerste festivals van het seizoen. De lente zon – goede muziek – een despo’tje – leuke mensen: count me in.

9. Lange broeken weer

Wat mij betreft is de lente perfect kledingweer. Ik ben namelijk echt geen fan van de zomer. Doordat ik lange benen heb, is het dragen van rokjes en jurkjes echt een drama. Daarom vind ik het heerlijk om nog een lange spijkerbroek te dragen, zonder dat het veel te warm is. En met mijn truien ben ik ook wel even klaar. Laat maar komen die lente van 2021.

10. Bye, bye droger

Last but not least: ik vind het zo lekker om schoon wasgoed buiten op te laten drogen. Gewoon heerlijk wapperend wasgoed aan de waslijn. Veel lekkerder dan de droger, als je het mij vraagt. Helemaal als je je beddengoed in de openlucht kunt laten drogen. Dit is zó lekker.

Heb jij ook zo’n zin in de lente van 2021?

Yaika Tak

Volg je mij al op Instagram of Facebook? 

Volg:
Share:

4 Reacties

 1. 5 maart 2021 / 10:23

  Ik vind dit weertje ook zó lekker, instant happiness door dat zonnetje!

 2. 7 maart 2021 / 17:35

  De zomer is eigenlijk mijn favoriete seizoen, maar ik kan de lente absoluut waarderen! Vooral dat het langer licht is vind ik heel fijn.

 3. 8 maart 2021 / 21:40

  Was wat buiten heeft gehangen ruikt zo heerlijk fris! ik kan er ook echt niet op wachten.. ook gaan we onze tuin verder aanpakken.. hierdoor ziet alles er heerlijk groen en mooi uit!

 4. 10 maart 2021 / 15:28

  Zeker weten! Ik kijk er helemaal naar uit en kan niet wachten tot het zonnetje er volgende week weer doorkomt. Vind het ook heerlijk om de zon al te zien als ik wakker word en hoewel ik geen droger heb, is de was buiten drogen sowieso lekkerder dan binnen. De lente kan niet snel genoeg aanbreken 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.