Kijktips: de leukste series van dit moment!

kijktips

Ik weet het… Ik heb inmiddels al heel wat lijstjes met must-see series geschreven (lees ze hier, hier, hier, hier en hier). Maar als er iets is wat ik graag doe, dan is het series en docu’s kijken. Ik vind het heerlijk om mezelf even te verliezen in een ander leven. Even m’n gedachte verzetten op iets anders. Helemaal in deze tijden. Ik heb de afgelopen tijd dan ook weer flink mijn best gedaan om een nieuw lijstje met leuke series te maken. Daarom deel ik vandaag een artikel vol kijktips!

1. Bridgerton S2

Yes, we beginnen meteen met de serie waardoor ik totaal geobsedeerd ben. Ik heb het natúúrlijk over Bridgerton. Na seizoen 1 dacht ik dat het eigenlijk niet beter kon. Helemaal toen ik hoorde dat de Duke of Hastings niet terug zou keren in seizoen 2. Maar ik moet je eerlijk zeggen: ik heb hem geen seconden gemist. Dit seizoen was het de beurt aan Anthony Bridgerton om te trouwen. Ook zijn er nieuwe personages in seizoen 2, namelijk de familie Sharma. Je kunt al wel raden met wie Viscount Anthony gaat trouwen 😉. De makers laten je oprecht verliefd worden op de hoofdpersonages. Ik weet niet hoe ze het telkens doen, maar het werkt. Alles in de serie klopt: de muziek, de kostuums, de personages en de dialogen. Ga. Het. Kijken.

2. Inventing Anna

We gaan door naar een andere serie van Shondaland (zij zijn ook de masterminds achter Bridgerton). De serie ‘Inventing Anna’ vond ik een echte verrassing. Het bijzondere aan deze serie is dat hij gebaseerd is op een écht verhaal. En ik kan je vertellen: het is een heel bizar verhaal. De twintiger Anna Sorokin doet zich voor als een rijke erfgename uit Duitsland. Ze weet precies wat ze moet dragen, hoe ze moet praten en met wie ze om moet gaan. Alles lukt haar: ze komt in contact met rijke bankiers en projectontwikkelaars, slaapt in de duurste hotels en reist zelfs in een privéjet. Uiteindelijk komen ze erachter dat Anna Delvey toch niet zoveel geld had, als ze zei dat ze had. Een journaliste pakt dit verhaal op en duikt er helemaal in. De grote vraag is: is Anna gewoon creatief en ambitieus of toch een ouderwetse oplichtster? Dat mag je zelf bepalen 😉.

3. The Tinder Swindler

Als je het over ‘Inventing Anna’ hebt, moeten we het natuurlijk ook even hebben over ‘The Tinder Swindler’. Net zoals Anna Sorokin een oplichter is, is Shimon Hayut dat ook. Hij deed het alleen op een minder creatieve en charmante manier. Via Tinder ontmoette hij allerlei vrouwen die hij liet geloven dat hij heel rijk was. Hij nam ze mee in zijn privéjet, ging met ze uiteten in de duurste restaurants en gaf ze dure cadeaus. Als de vrouwen verliefd op hem waren, veranderde alles. Er zaten zogenaamd ‘vijanden’ achter hem aan én hij kon nu niet meer bij zijn creditcard. Zodoende vroeg hij geld aan de dames die ervan waren overtuigd dat Simon hun vriendje was. Van dat geld leefde hij zijn luxeleven én nam hij zijn volgende date (en dus slachtoffer) mee op date. Het is een van de meest bizarre verhalen die ik ooit heb gehoord. Deze Netflix documentaire moet je écht kijken!

4. The Bachelor (NL + BE)

Als ik momenteel ergens van kan genieten, dan zijn het wel de Bachelor series. En we hebben geluk, want het is er niet één, maar het zijn er twee! We kunnen namelijk genieten van de Nederlandse en de Vlaamse bachelor. In Nederland is Thomas van der Vlugt (van StukTv) de gelukkige bachelor. De Vlamingen hebben Temptation’s Fabrizio gestrikt voor het programma. Ondanks dat het hetzelfde programma is, zijn er grote verschillen zichtbaar. En dat maakt het de moeite waard om ze allebei te kijken. Ook verschillen Thomas en Fabrizio dag en nacht met elkaar. Ze trekken beide ook heel verschillende kandidaten aan, heel leuk om te zien. Als je nog niet bent begonnen, heb je geluk. Dan kun je namelijk bijna het hele seizoen bingen, aangezien we bijna aan het einde zijn gekomen.

5. Euphoria

Sinds een maandje is HBO Max eindelijk naar Nederland gekomen. En uiteraard heb ik meteen een abonnement genomen. Al maanden zag ik snippets van de Amerikaanse hitserie Europhoria op TikTok. De serie was echt een hype. Ik moest (ja echt, moest) deze serie natuurlijk gaan kijken. Ik kan je zeggen: ik snap de hype helemaal. Wel moet ik zeggen dat ik de serie vrij heftig vind. Als je zelf niet zo lekker in je vel zit, raad ik je aan hem nog even uit te stellen. Er gebeuren veel heftige dingen op het gebied van drugs, drank en seks. En voornamelijk ook de ‘gevaarlijke’ kanten ervan. Ook staan mentale gezondheidsproblemen centraal. Alles wordt heel écht en rauw gefilmd. Dit maakt het heel realistisch, maar wel heftig.

6. De Verraders

De laatste serie is weer een Nederlandse serie. Er is namelijk net een nieuw seizoen gestart van De Verraders. Het eerste seizoen heb ik niet gezien, omdat het me weer zo’n nieuw ‘Nederlands’ programma leek. Toch moet ik zeggen dat ik het écht superleuk vind. Aan De Verraders doen een grote groep BN’ers mee. Drie van hen zijn de verraders en de andere zijn de getrouwen. De getrouwen moeten raden wie de verraders zijn én de verraders mogen niet geraden worden. Daarnaast mogen de verraders mensen naar huis sturen én de groep mag dat ook doen. Het heeft iets weg van Wie Is De Mol, maar dit spelletje is psychologisch nog ingewikkelder. Je kunt De Verraders kijken op Videoland, echt een kijk tip!

Welke series kijk je op dit moment? Heb jij nog kijktips?

Yaika Tak
Volg:
Share:

2 Reacties

  1. 28 april 2022 / 16:46

    Als ik 17 was geweest, had ik Bridgerton ook echt leuk gevonden. Maar het is niet meer aan mij besteed. Ik heb wel weer genoten van The Expanse en Better Call Saul. Better Call Saul is een fantastische serie, waarbij ik steeds weer verrast wordt (en dat heb ik met Bridgerton dus totaal niet).

  2. 19 januari 2023 / 22:26

    jaaaa ik vind de DE VERRADERS ook echt zoooo leuk! Hopelijk komt er snel weer nieuw seizoen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.