Kerstversiering binnen: 6 x de leukste budget kerstdecoraties

kerstversiering binnen

Het is weer bijna tijd voor mijn favoriete tijd van het jaar: de decembermaand! Ik kan zo intens genieten van de versierde en verlichte straten, de kerstbomen die langzaam worden opgetuigd en de kerstmuziek die stiekem alweer op de radio gedraaid wordt. Zelf kan ik dan ook niet wachten om het hele huis weer te decoreren met de leukste kerstversiering voor binnen. Nu is het leven het afgelopen half jaar natuurlijk véél duurder geworden. Daarom heb ik een lijstje gemaakt met leuke kerstversiering voor binnen onder de € 15,00 . Leuk voor je woning en je portemonnee én bovendien ook nog leuk om cadeau te geven aan een ander! Let’s get in the Christmas mood!

Disclaimer: dit artikel bevat niet-duurzame producten.

1. Mini kerstbomen

Laten we meteen beginnen met dé belangrijkste kerstversiering voor binnen: de kerstboom. Wij hebben zelf altijd een grote kerstboom in de woonkamer staan. Maar naast de grote kerstboom in de woonkamer, hebben we nog meer neppe kleine kerstboompjes door het hele huis staan. Zo staat er bijvoorbeeld altijd een klein, nep kerstboompje in de keuken. We hebben zelfs een mini-mini kerstboompje in het toilet staan.

2. Kerstballen

Kerstversiering koop je niet in één keer, maar je verzamelt het door de jaren heen. Dat werkt bij mij ook zo met kerstballen. Vaak heb je een specifieke kleur of kleurencombinatie in je boom hangen. Echter heb je tegenwoordig veel leuke ornamentjes om in de boom te hangen. Dit gaat van glitter champagne glazen tot aan houten eland ornamenten. Ik vind het heel leuk om dit af te wisselen met de ‘normale’ ronde kerstballen. Maakt het net wat speelser, en minder serieus. Een kerstboom hoort nu eenmaal een beetje fout te zijn ;).

3. Kersthuisjes

Wat ik tegenwoordig echt heel schattig vind, zijn de kersthuisjes. Dit zijn kleine huisjes waarin je een waxinelichtje kunt doen. De huisjes hebben open raampjes, waardoor je het licht van het waxinelichtje ziet schijnen. Het geeft toch een beetje het gevoel van een Scandinavisch kerstdorp, zonder dat het kitsch wordt.

kerstversiering binnen

1. mini kerstboom2. kerstbal huisjekerstbal kerstboomkerstbal kerstmankerstbal donutkerstbal cupcake 3. kersthuisje goudkersthuisje wit 4. kerstboom kleinkerstboom groot
5. kerstsok beige kerstsok rood 6. zuurstokjezuurstokje glitter

4. Kerstkaarsen

Ook heb je de afgelopen jaren steeds meer leuke kerstkaarsen. Zo heb je bijvoorbeeld kaarsen in de vorm van kerstbomen, rendiertjes, gingerbreads en engelen. Je kunt deze kaarsen perfect gebruiken als woonaccessoires. Als je ze niet aansteekt, kun je ze bovendien gewoon bewaren voor volgend jaar.

5. Kerstsokken

Als ik aan een perfecte, idyllische kerstochtend denk, denk ik meteen aan een schouw met daaraan hangende kerstsokken. Yes, net zoals in de foute Amerikaanse kerstfilms. En laten ze tegenwoordig nou overal leuke, grote kerstsokken verkopen. Mocht je geen schouw of haard hebben, zoals ik, dan kun je ze altijd nog ergens anders ophangen.

6. Zuurstokjes

Wat is kerst, zonder de Amerikaanse candy canes? Je hebt kerstballen en ornamenten in de vorm van candy canes, maar je hebt natuurlijk ook gewoon de echte zuurstokjes. Ik vind het leuk om ze in de boom te hangen. Maar ik versier er vaak ook andere dingen in het huis mee. Zo hang ik er altijd een paar aan mijn prikbord. Ook hang ik er soms een paar aan lamp in mijn slaapkamer. Het is heel simpel, maar ziet er toch leuk uit. Bovendien kun je ze na de kerst natuurlijk gewoon opeten, win-winsituatie!

Heb jij nog meer tips kerstversiering voor binnen?

Yaika Tak
Volg:
Share:

1 Reactie

  1. 8 december 2022 / 15:25

    Jaaaa super leuk ! Ik heb nu ZUURSTOKJES ook in kerstboom hangen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.