Kerstfilms Netflix: dit vond ik van deze 5 nieuwe kerstfilms

kerstfilms netflix 2021

Christmas season has started én ik vind het heerlijk. De verlichte straten, de versierde bomen én non-stop kerstmuziek op de radio. En natuurlijk het eindeloze aanbod aan kerstfilms. Je kunt er onderhand wel honderd zien op Netflix, Videoland en Disney Plus. Vorig jaar schreef ik al twee artikelen (kerstfilms 2020 #1 & kerstfilms 2020 #2) over mijn favoriete kerstfilms. Ook dit jaar heb ik flink mijn best gedaan om snel de kerstknallers te bingen, zodat ik mijn ongezouten mening met jullie kan delen over de nieuwste kerstfilms. Spoiler: er zitten écht een paar toppers tussen. Dus maak alvast popcorn klaar, pak je dekentje en je kop thee erbij én geniet van kerstfilms van Netflix in 2021!

1. Christmas Flow (9/10)

We beginnen meteen met mijn favoriete kerstfilm/serie van dit jaar: ‘Christmas Flow’. Het is een korte Franse serie bestaande uit drie afleveringen. Je kunt het beter zien als een lange film. De bekende Franse rapper Marcus ligt onder vuur door zijn vrouw onvriendelijke teksten. Onverwacht komt hij in aanraking met de feministische journaliste Lila. Lila is onderdeel van het drietal ‘Les Simones’, een feministisch online platform. De grote vraag is natuurlijk: gaat de liefde de grote verschillen overwinnen? Het is een kerstserie, dus je kunt het antwoord al wel raden. Toch vond ik hem wel verfrissend. Even iets heel anders dan kastelen, tijdmachines of magische kalenders. Bovendien vertaalt de Franse zanger Tayc de hoofdrol in ‘Christmas Flow’. En dat is uiteraard al een heel goed argument waarom je deze serie moet kijken.

2. Father Christmas is back (7/10)

We gaan door naar de volgende nieuwe Netflix kersthit: ‘Father Christmas Is Back’. Vader Christmas (ja, de familie heet Christmas) is 27 jaar geleden plots vertrokken op eerste kerstdag. Sindsdien hebben de vier zussen niets meer van hem vernomen. Tot deze kerstavond: samen met zijn nieuwe vlam staat hij ineens voor de deur. Dat is even slikken voor de vier zussen. Bovendien zijn de vier zussen enorm verschillend en dat op zich brengt al de nodige moeilijkheden met zich mee. Het is een échte Britse film met heerlijke Britse humor. Iets waar ik heel goed op ga. Zo speelt Kris Marshall een hoofdrol in de film (je kent hem misschien wel als Colin Frissell uit Love Actually). Tot slot heeft de film een leuke plottwist die ik niet had verwacht. Dus deze film is zeker het kijken waard!

3. Let It Snow (7/10)

Dit is geen nieuwe kerstfilm, maar een film uit 2019. Ik had hem nog nooit gezien, dus voor mij was hij nieuw. In de film ‘Let It Snow’ wordt een klein Amerikaans stadje getroffen door een grote sneeuwstorm. En dat uiteraard op de dag van kerstavond. In deze kerstfilm staan jongeren centraal in plaats van families: een keer wat anders! Het zijn verschillende verhaallijnen die uiteindelijk samenkomen. Zo zijn er een jongen en een meisje die al heel lang bevriend zijn én stiekem verliefd zijn op elkaar. Een ander meisje komt een bekende zanger tegen in de trein en raakt daarmee bevriend. Een ander verdenkt haar vriendje weer van vreemdgaan. Het zijn gebundelde ‘puberproblemen’ in een kerstjasje. ‘Let It Snow’ kijkt gemakkelijk weg én het is een prima film. Maar ik denk niet dat ik hij over een jaar nog in mijn geheugen zit.

4. A Castle For Christmas (5/10)

‘A Castle For Christmas’ stond aangeschreven als één van de meest bekeken films van dit moment op Netflix. Sterker nog, hij stond om nummer 4 in de top 10. En daar ben ik erg om verbaasd. Kijk, ik weet dat kerstfilms vol zitten met tenenkrommende clichés, mierzoete liefdesverklaringen en voorspelbare verhaallijnen. Maar deze film heeft alles net verkeerd gedaan. Dingen die niet uitvergroot hoefde te worden, werden uitvergroot. En juist de dingen waarover ik meer wilde weten, werd niet op ingegaan. Bovendien gebeurt er gewoon niet zoveel. Een schrijfster zit in een midlife crisis (net gescheiden – man heeft een ander) en reist daarom af naar Schotland: het land waar haar vader vandaan komt. Vervolgens koopt ze hier het kasteel waar hij vader vroeger werkte en wordt ze verliefd op de hertog van het kasteel. En ja, uiteraard mochten ze elkaar eerst totaal niet. Shocking, he?

Het enige wat ik eigenlijk leuk vond, was de Schotse setting. Ik word altijd zo blij van de Ierse (én ik denk ook de Schotse, ook al ben ik hier nog nooit geweest) hooglanden. Ik vind zo’n kneuterig Schotse dorp namelijk enorm aandoenlijk. Schotland als achtergrond heeft de film wat mij betreft gered. Maar je kunt hem zeker overslaan, hij geeft je niet het warme gevoel dat een kerstfilm je moet geven.

5. Love Hard (8/10)

Een kerstfilm in een 2021- jasje: dat is de nieuwe Netflix film ‘Love Hard’. Journaliste Natalie schrijft over al haar mislukte Tinder-dates. Iedere Tinder date eindigt in een fiasco. Ze kan haar soulmate maar niet vinden. Totdat ze Josh tegenkomt op Tinder. Een leuke, lieve, empathische jongen die er ook nog eens goed uitziet. Een nadeel: hij woont in New-York en zij in Californië. Spontaan besluit ze hem te bezoeken een paar dagen voor kerst. Het zou een goede aflevering zijn voor Nev & Max, want er is sprake van een gevalletje Catfish. In het dorp woont de guy van wie Josh de foto’s gebruikt had. Dus de twee sluiten een deal: Josh helpt haar aan de droomman van de foto’s en Natalie speelt alleen voor kerst de vriendin van Josh. Uiteraard leren de twee elkaar ook steeds beter kennen. Je kunt al raden hoe dit uiteindelijk afloopt én juist daarom is het zo’n fijne film.

Het moraal van het verhaal is dat innerlijk altijd boven uiterlijk gaat. En een groot pluspunt: één van de bekendste scenes van Love Actually wordt heerlijk doorvertaald. Bovendien speelt Nina Dobrev de hoofdrol. Alleen dit is al een reden waarom jij deze film zeker op je lijstje moet zetten!

Welke kerstfilms heb jij al gekeken op Netflix?

Yaika Tak
Volg:
Share:

4 Reacties

 1. 16 december 2021 / 09:26

  Ik denk dat ik Father Christmas maar eens ga proberen. Maar mijn ultiene kerstfilm is National Lampoon’s Christmas Vacation. Ik been meer voor humor dan romantiek rond kerst. Daarom denk ik dat als ik dit jaar een ‘nieuwe’ film kijk, Father Christmas de beste optie is 🙂

 2. 21 december 2021 / 18:15

  Ik heb al meer zoetsappige kerstfilms gezien dan me lief is, maar ben er dit jaar nog niet aan begonnen! Dat is laat voor mijn doen, maar gaat goed komen 😉 Bedankt voor de tips!

 3. 23 december 2021 / 10:27

  Wat een leuk lijstje! Ik ben zelf ook helemaal into kerstfilms, dus dit artikel komt op het goede moment! Let it Snow heb ik ook gezien, die vond ik echt leuk. Father Christmas en Love Hard staan ook nog op mijn lijst!

 4. 7 februari 2022 / 16:20

  Lijk me fijne kerstfilms te zijn.
  Wat hou ik super veel van kerstfilms.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.