Hobby zoeken voor thuis? Deze dingen heb ik allemaal uitgeprobeerd!

hobby zoeken voor thuis

Aan alles komt een einde en zo ook aan de pandemie. Iets waarvan we dachten dat het misschien wel nooit meer zou gebeuren. Maar het ziet ernaar uit dat we echt helemaal van Corona af zijn. En dat is enorm fijn. We kunnen ons leven eindelijk weer van binnenshuis naar buiten verplaatsen. Alhoewel ik het uiteten, stappen en shoppen gemist heb, heb ik ook veel nieuwe activiteiten geprobeerd tijdens de pandemie. We hadden er immers de tijd voor. Vandaag deel ik welke activiteiten ik allemaal uitgeprobeerd heb. En welke hobby’s ik hier uiteindelijk aan overgehouden heb. Spoiler: I didn’t choose the granny life, the granny life choose me.

1. Kaarsen maken

We beginnen meteen met de meest duidelijke hobby: kaarsen maken. Ik had nooit verwacht dat ik dit zo leuk zou vinden. Inmiddels heb ik een eigen kaarsen webshop én worden ze zelfs in een winkel verkocht. Ik vind het heerlijk om soms gewoon iets met mijn handen te maken, in plaats van altijd maar met mijn hoofd te werken. Bovendien is het super satisfying om de kaarsen uit de mal te halen en te zien dat ze helemaal gelukt zijn!

2. Wandelen

De tweede activiteit is geen originele. Deze activiteit heeft zowat heel Nederland uitgevoerd tijdens de pandemie. We zijn zo enorm aan de wandel gegaan dat we er zelfs platvoeten aan over hebben gehouden (no joke). Ik probeer mezelf dagelijks te motiveren om nog even naar buiten te gaan voor een kleine wandeling. Het is namelijk niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je mentale gezondheid.

3. Tie dye shirts en sokken maken

Aan het begin van de pandemie, in de lente van 2020, waren tie dye shirts helemaal in. Uiteraard kon ik hierin ook niet achterblijven. We hadden toevallig nog textielverf in de schuur staan en zodoende ging ik meteen aan de slag. Ik maakte allerlei combinaties en gaf ze vervolgens aan familieleden en vrienden. Ik moet zeggen dat deze hobby van korte duur was. Ik denk dat ik een maandje t-shirtjes en sokken ‘ge-tie-dyed’ heb. Hierna was ik er ook wel weer klaar mee haha. Toch was het voor een maandje een leuke activiteit.

4. Boeken lezen

Tijdens de pandemie zat ik mega veel op mijn telefoon. Mijn schermtijd was dan ook heel hoog. Vijf tot zes uur per dag was gemiddeld én dat is natuurlijk veel te veel. Sinds de pandemie ben ik dan ook weer begonnen met het lezen van boeken. In het begin waren het veel zelfhulpboeken. Ik las ze wel uit, maar ik merkte wel dat ik het soms lastig vond om erdoorheen te komen. Sinds kort lees weer romans. En deze bevallen me goed. Ik vind het heerlijk om mezelf te verliezen in mooie verhalen en ik kijk dan ook veel series. Bovendien vind ik het leuk dat ik de liefde voor lezen weer deels heb teruggevonden.

hobby zoeken voor thuis

5. TikTok

Een van de redenen van die hoge schermtijd was TikTok. Als er een platform is dat ik asociaal veel heb gebruikt tijdens de pandemie (én nog steeds) dan is het echt TikTok. Ik kan gewoon twee tot drie uur lang scrollen op het platform. Ik vergeet dan ook oprecht de tijd. Dit is echt verraderlijk, helemaal als ik in bed lig om te gaan slapen. Voor ik het weet, is het twee uur later én mis ik weer een paar uur slaap. Ik heb nu dan schermtijd ingesteld voor TikTok. Zo kan ik nog steeds genieten van de heerlijke, korte, grappige videos. En raak ik er niet té verslaafd aan 😉.

6. Podcasts luisteren

Ik weet niet of podcasts door de pandemie een extra boost hebben gekregen of dat ze sowieso gewoon populair werden. Wat ik wel weet, is dat ik er de afgelopen twee jaar ontzettend veel en lang naar geluisterd heb. Ik heb een heel brede interesse en het lijkt wel of er voor alles een podcast is gemaakt. Zo kan ik enorm lachen om de luchtige podcasts Broers of Geuze & Gorgels. Maar ik kan ook uren luisteren naar crime verhalen. Daarentegen vind ik bijzondere geschiedenisverhalen ook heel interressant. Zoals ik al zei, is er voor iedereen (en voor elke mood) wel een podcast te vinden.

7. Kleuren, schilderen op nummer & diamond painting

De laatste activiteit bestaat eigenlijk uit drie activiteiten. Maar ik vond ze allemaal wel in dezelfde categorie vallen, dus vandaar dat ik ze toch samen benoem. Ik heb mijn rust helemaal gevonden in het kleuren, schilderen op nummer en jawel hoor… diamond painting. Het is heerlijk om gewoon even iets met je handen te doen en tot rust te komen. Vaak luister ik er nog een podcastje bij én mijn avond is compleet.

De grote vraag is natuurlijk: waar vind je al deze leuke spullen? Tegenwoordig kun je overal kleurboeken voor volwassenen vinden en bestellen. Schilderen op nummer is misschien iets moeilijk te vinden, maar als je even het internet opgaat, vind je er al snel een leuk schilderdoekje. Ik heb ze zelf bij Fotocadeau.nl besteld. Als je zoekt onder ‘schilderen makkelijk‘ krijg je veel leuke opties die ook nog eens goed te doen zijn. Ook kun je diamond painting kopen bij Fotocadeau.nl. Hier heb ik zelfs een doek met eigen foto laten bedrukken. Echt heel tof! Ook heel leuk om iemand anders cadeau te geven.

Ben jij ook nog aan het zoeken naar een hobby voor thuis? Of welke hobby’s heb jij uitgeprobeerd tijdens de pandemie?

Yaika Tak

Dit artikel is geschreven op basis van een samenwerking. Wil je hier meer over weten? Check dan mijn disclaimer.

Volg:
Share:

3 Reacties

  1. 23 april 2022 / 13:41

    Wandelen en podcasts zijn bij mij gebleven! De rest van mijn hobbies zijn meestal toch tijdelijk, haha.

  2. 24 april 2022 / 20:19

    herkenbaar hoor, ik ben ook steeds opzoek naar iets om te doen, ik ben graag creatief bezig maar ben ook snel op iets uitgekeken dus dat is een beetje lastig haha!

  3. 28 april 2022 / 16:48

    Lezen heb ik ook weer opgepakt en dat was wel nodig. Ik las vroeger ontzettend veel. Ik teken ook weer wat meer, ook fijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.