Herfst muziek: Mijn favoriete herfst-playlists op Spotify

herfst muziek

Het is lang – héél lang geleden dat er een muziekartikeltje online is gekomen. En ik moet eerlijk toegeven: ik heb ze gemist. Ik luister zelf iedere dag wel een paar uur muziek: ik sta er letterlijk mee op en ik ga er ook letterlijk mee naar bed. Je kunt op de een of andere manier muziek aan seizoenen linken én laat de herfst nu mijn favoriete muziek-seizoen zijn. Herfst-muziek is een beetje country, folk, indiefolk en singer-songwriters muziek. Het is heel rustig en er komen veel akoestische instrumenten in voor, me like. Ik vind het dan ook heerlijk om op een regenachtige herfstdag in een cozy herfst-outfit een boekje te lezen of te journallen met de kaarsjes aan en op de achtergrond een autumn Spotify playlist. Vandaag deel ik daarom mijn vier favoriete herfst-playlist van Spotify!

1. Oat milke lattes in the mountains

We beginnen met een playlist die ik vond op TikTok. Tegenwoordig vind ik veel nieuwe, leuke muziek via dit social media platform. In de ‘oat milk lattes in the mountains’ playlist stonden veel nummers die ik nog niet kende. Ik luister deze playlist vaak als ik aan het werken ben. Daarvoor is het heerlijke achtergrondmuziek. Bovendien heb ik Vance Joy door deze lijst helemaal opnieuw uitgevonden.

2. Acoustic Throwbacks

Dit is misschien niet helemaal een ‘herfst’ playlist, maar ik vind hem heel goed in dit lijstje passen. Akoestische nummers passen namelijk helemaal bij het herfst thema. Deze lijst staat helemaal vol met de akoestische versies van bekende nummers. Het zijn dus allemaal lekkere meezingers. Een heerlijke lijst om te luisteren als je in de auto zit of aan het werken, koken of schoonmaken bent.

3. Long autumn walks in the forest

Deze afspeellijst heb ik zelf in elkaar geknutseld. In deze lijst staan mijn favoriete singer-songwriters en folkbandjes. Daarnaast staan er nog wat akoestische sadsongs in van bijvoorbeeld Lewis Capaldi. De titel verraadt al waar en wanneer ik deze afspeellijst het liefst luister, namelijk als ik een rondje ga wandelen. Een heerlijke herfst activiteit!

4. Autumn morning chill 2021

En we sluiten af met de afspeellijst die ik momenteel het meeste luister. Het is namelijk een heerlijke mix van allerlei verschillende nummers. Veel nummers kende ik al, maar sommigen waren ook nieuw. Het is altijd fijn om nieuwe muziek te ontdekken. Ook staan hier nummers in die ik al heel lang niet meer had gehoord, zoals het nummer ‘Rosyln’ van Bon Iver en St. Vincent. Echt een nummer die niet mag ontbreken in jouw herfst afspeellijst!

Heb jij nog leuke playlists met herfst muziek op Spotify?

Yaika Tak
Volg:
Share:

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.