Herfst musthaves 2021: deze dingen heb ik echt nodig in de herfst

herfst 2021

De afvallende bladeren, de plaatselijke stortbuien en de kastanjes op de weg. Ja, de herfst van 2021 is inmiddels in volle gang. Persoonlijk is de herfst een van mijn favoriete seizoenen. Sterker nog, het is misschien wel mijn meest favoriete seizoen. Ik kan zo genieten van de cosy sfeer die de herfst met zich meebrengt. Lekker de kaarsjes aan, een grote kop met cinnamon spice thee erbij en de rest van de avond op de bank vertoeven met een goede serie. Ik vind het echt heerlijk. Vandaag deel ik dan ook mijn 7 favoriete musthaves voor de herfst van 2021. Zodat jij zelf ook kan gaan genieten van de herfst 2021!

1. Melkopschuimer

Is een melkopschuimer echt een essential? Ja, zeker! In de zomer drink ik bijna nooit warme dranken. Ik drink dan de hele dag door water en soms een beetje siroop. Maar zodra het ook maar iets kouder begint te worden, vind ik water niet meer lekker. Ik drink dan voornamelijk thee, maar ook wel eens een bakje koffie of cappuccino. Onlangs heb ik zelf een mega lekker cappuccino receptje uitgevonden. Dit is echt mijn favoriete drankje om te drinken op een koude, regenachtige herfst- en winterdag. Om deze cappuccino te maken, heb je een melkopschuimer nodig. Vandaar dat ik het een echte essential vind.

2. Kaarsen, heel veel kaarsen

Ik ben 100% een kaarsen mens. Ik word altijd helemaal gelukkig als je ’s avonds klaar bent met werken – gekookt, gegeten en alles opgeruimd hebt – én vervolgens lekker op de bank ploft en een serie gaat kijken met de kaarsjes aan. Omdat het ook steeds vroeger donker wordt (waar ik eigenlijk een hekel aan heb), vind ik het toch ook weer wel heel fijn om het warme herfstgevoel te krijgen. En de kaarsjes dragen bij aan dat warme gevoel. Tip: de ideale herfstgeur is wat mij betreft een kaars met een kaneelgeur. Probeer er een keer een uit!

3. Lounge wear

Mijn ideale herfst outfit? Dat is een héél makkelijk vraag. In de herfst draag ik namelijk het liefst iedere dag een zwarte legging met een oversizede trui. Het zit mega comfortabel en met de huidige athleisure trend is het ook ietsje meer maatschappelijk geaccepteerd. Onder deze oversizede trui draag ik het liefst een bh zonder beugel. Persoonlijk vind ik bustiers dan ook heel fijn. Een bustier geeft (bij mij) genoeg steun en zit echt heerlijk. De bustiers van Calvin Klein zijn mijn persoonlijke favoriet. Ik heb die van mij jaren geleden gekocht bij LASCANA en hij zit nog steeds super!

herfst 2021

4. Skin care producten

Tijdens de pandemie heb ik héél weinig make-up gebruikt. Ik werkte bijna de hele pandemie thuis, dus heel veel reden om mijn gezicht dagelijks vol te plamuren had ik niet. Toch blijf ik het leuk vinden om beauty producten aan te schaffen. Ik heb daarom enorm geïnvesteerd in mijn skin care producten. Inmiddels heb ik een heel mooie verzameling én eindelijk de juiste producten gevonden. Zo ben ik enorm fan van het merk CeraVe. Ook heb ik een heel fijne skin care routine gecreëerd die ik dagelijks uitvoer. Nu het steeds kouder wordt, merk ik dat mijn huid steeds droger wordt. Mijn gezicht heeft veel bescherming nodig tegen het koude weer en de gure wind. Daarom zijn mijn skin care producten een echte musthave in de herfst.

5. Netflix, Videoland of Hayu account

Dit is voor mij persoonlijk niet alleen een herfst musthave, maar meer een all time musthave. Als er iets is wat ik enorm veel doe, is het series kijken. Maar in de zomer ben je toch vaker weg en meer buiten, waardoor je automatisch minder tijd hebt om serie te kijken. De herfst is daarentegen (samen met de winter) het ideale seizoen om wat series weg te bingen. Als je Netflix en Videoland uitgespeeld hebt, raad ik je aan eens een kijkje te nemen op Hayu. Je moet wel van reality shows houden, aangezien de streamingdienst er vol mee staat.

6. Warme dekens

Aan het begin van de herfst kan het weer nog wel eens verwarrend zijn. De ene dag regent het en is het 10 graden. En de andere dag schijnt de zon en is het 16 graden. Haha ja, welkom in Nederland! Ik vind het daarom vaak zonde om eind september/begin oktober al de verwarming aan te zetten. Daarom heb ik een goede lading dekentjes aangeschaft. Bijna iedere winter kocht ik er wel een dekentje bij. Inmiddels liggen ze overal én ik vind het heerlijk. Dekens gaan gelukkig jaren mee én hierdoor kan de verwarming toch nog even wat extra weekjes uit blijven. Bovendien staat het zo leuk in je huis. Ik zie alleen maar voordelen!

7. Journal boekje

Ik ben écht een herfstliefhebber, maar ik ken ook genoeg mensen die juist somber worden van de herfst. En dat snap ik ook heel goed. Ik bedoel: het wordt sneller donker, het wordt kouder, het regent vaker en we zien de zon steeds minder. Sinds kort ben ik zelf begonnen met journallen (én dan voornamelijk gericht op positieve psychologie). Ik raad het aan iedereen aan én vooral aan mensen die struggelen met seizoensgebonden depressie. Uiteraard zul je je er niet in één keer beter door voelen, maar het is zeker het proberen waard. Het laat je extra dankbaar zijn voor alles wat je wél hebt in je leven. Ook creëert het besef over hoeveel leuke momenten je eigenlijk op een dag meemaakt. Mocht je het lastig vinden om te beginnen met journallen, raad ik je het 6 minuten dagboek aan. Een goed, toegankelijk boek om mee te starten. Wat mij betreft dus ook écht een herfst essential.

Wat zijn jouw herfst musthaves van 2021?

Yaika Tak
Volg:
Share:

1 Reactie

  1. 17 oktober 2021 / 11:20

    Ik kan me wel vinden in dit lijstje, vooral de knusse dingen zoals kaarsen, dekens en lounge wear. De melkopschuimer dan weer niet, want ik drink mijn koffie bijna altijd zwart, haha 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.