Happy birthday to me: hoofdstuk nummer 22

verjaardag 22 jaar

A new chapter, a new year full of life. Het is vandaag mijn verjaardag (happy birthday to me). Precies vandaag wordt deze pisces 22 jaar. Ik heb het gevoel dat dit een bijzonder jaar gaat worden. Misschien verzoek ik de goden met deze zin, maar fack it: ik ga het gewoon uitspreken. Op mijn 22e hoop ik weer te kunnen gaan reizen, festivals te kunnen bezoeken en een zorgeloze stapavond mee te kunnen maken. Mijn geluksgetal is ’twee’. Aangezien ik 22 wordt (twee keer het getal twee) moet dit toch wel zorgen voor éxtra geluk? En anders maak ik mijn eigen geluk. Als je in jezelf gelooft en je werkt hard, kom je een heel eind. Daar ben ik inmiddels achter gekomen 😉. Vandaag kijk ik graag terug op mijn afgelopen jaar én blik ik vooruit naar mijn komende levensjaar. So, happy birthday to me, let’s celebrate my birthday!

Mijn 21ste verjaardag

Ik houd er totaal niet van om mijn verjaardag te vieren. Ik sla hem het liefst over. Aangezien ik vorig jaar 21 werd, wilde ik het voor de verandering wel graag vieren. Het blijft toch een bijzondere leeftijd. Toen ik mijn vorm van een 21 diner hield, was corona nog helemaal niet aan de orde. Het was toen nog niet eens de vraag of ik het door liet gaan.

Twee weken later zat heel Nederland op slot. Corona is nu dan ook écht een jaar in ons leven. Ik las laatst een quote ‘It feels like I lived my best and my worst year‘. Als ik terugkijk op het afgelopen jaar, beschrijft deze zin precies mijn jaar. Ik heb in mijn 21e levensjaar enorm veel leuke dingen meegemaakt; op mezelf gaan wonen, m’n diploma gehaald en een baan gevonden. Maar tegelijkertijd was dit jaar natuurlijk ook best zwaar door de coronacrisis. Momenteel kan ik alleen maar met héél veel positiviteit vooruit kijken. En benieuwd zijn naar wat dit levensjaar mij gaat brengen.

happy birthday to me

Wat wil ik gaan doen in mijn 22e levensjaar

Aan het einde van 2020 maakte in een lijstje met mijn doelen voor 2021. Deze doelen gelden nog steeds. Echter zijn er ook wat kleine dingen die ik nog wil bereiken in dit jaar, namelijk;

 • Minder nadenken en meer doen;
 • Niet meer zoveel piekeren en onzeker zijn;
 • Nog duurzamer gaan leven;
 • Meer verdiepen in spiritualiteit;
 • Leren photoshoppen;
 • Mijn cursus webdesign afmaken, ik stel dit veel te erg uit;
 • Liever zijn voor mijn lichaam: gezonder eten, meer bewegen en stretchen én meer slapen;
 • Liever zijn voor mezelf;
 • Meer genieten van de kleine dingen in het leven;
 • Meer tijd doorbrengen met mensen die ik liefheb;
 • Een tattoo laten zetten;
 • Meer boeken lezen en podcasts luisteren;
 • Vroeger uit bed gaan, zodat ik meer uit mijn dagen kan halen;
 • Oh ja, én weer een pony knippen, ik mis hem.

Wat staat er op jouw to-do lijstje voor het aankomende jaar?

Yaika Tak

Volg je mij al op Instagram of Facebook? 

Volg:
Share:

4 Reacties

 1. 2 maart 2021 / 21:08

  Happy birthday!

  Mooie doelen heb je voor jezelf opgesteld 🙂

 2. Anouk
  2 maart 2021 / 23:07

  Zo mega trots op jou!!!

 3. 8 maart 2021 / 10:14

  Hopelijk heb je een fijne verjaardag gehad! Zo fijn trouwens dat je vorig jaar nog je verjaardag hebt kunnen vieren!

 4. 9 maart 2021 / 21:34

  Ik hoop dat je er alsnog een fantastische dag kon van maken :-)! Leuke doelen heb je staan!
  Een tattoo zetten staat ook op mijn to do lijstje dit jaar hahaha maar ik ga toch eens een datum moeten prikken. De schrik zit er toch wel een klein beetje in :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.