Emily in Paris: de nieuwe ‘roze zuurstokken’ serie van Netflix

Emily in Paris

Netflix heeft weer flink zijn best gedaan om een nieuwe hit serie te scoren. Dit keer hebben ze het geflikt met Emily in Paris. In de serie gaat de ambitieuze, Amerikaanse Emily haar carrièredroom achterna in de stad van de liefde. Ik was vroeger (en nog steeds wel) écht een meisje-meisje. Als je aan een 10-jarige Yaika had gevraagd hoe haar droomleven eruit zag, zou je een weerspiegeling van het leven van Emily als antwoord krijgen. Het ‘wonderland en roze zuurstokken’ gehalte is dan ook hoog. De serie is heerlijk luchtig én dat is alles wat je nu even nodig hebt. Even geen discussies over het coronabeleid, geen gesprekken over de Amerikaanse verkiezing of over andere politieke dilemma’s. Ben jij ready om deze serie te bingen?

Savoir

De serie gaat over Emily, wie een succesvolle marketeer is in Chicago. Zij krijgt de kans om voor een groot, luxe marketingbureau in Parijs te gaan werken. Hier zegt de jonge Emily zeker geen nee tegen. Bij het marketingbureau ‘Savoir’ maakt ze van alles mee. In Parijs zijn ze nogal old fashioned als het aankomt op het gebied van marketing. Ze willen dan ook niks weten van de Amerikaanse, vernieuwde aanpak. Daarnaast heeft Emily ook zelf een Instagram account aangemaakt, genaamd @emilyinparis. Haar eigen volgers aantal groeit met de dag én zodoende wordt ze zelf ook een influencer. De serie gaat dus echt over het leven anno 2020.

L’amour

Het gehele verhaal speelt zich af in de Parijs. De Franse hoofdstad staat natuurlijk bekend als de stad van de liefde. Dit kan dan ook zeker niet ontbreken. Emily’s liefdesleven loopt niet bepaald volgens plan en dit komt meerdere keren terug in de serie. Ik wil niet te veel spoilen, maar je gaat vaak moeten lachen om de ongemakkelijke dingen die de Amerikaanse influencer meemaakt. Daarnaast komen er ook veel cliché-onderwerpen aan bod, zoals het hebben van een affaire.

Franse Devil Wears Prada

De serie wordt vaak vergeleken met de legendarische film ‘The Devil Wears Prada’. Het is wel de lievere, rooskleurigere versie van de film. In de serie worden bepaalde karakteristieken van het Franse volk uitvergroot. Sommigen vinden dit een punt van kritiek, aangezien ze gebaseerd zijn op vooroordelen. Daarnaast staan er meer aspecten ter discussie, zoals de velen seksistische clichés. Als je de serie gaat kijken, zou ik van te voren je verwachtingen bijstellen. Het is een bingewatch serie die vergelijkbaar is met een foute kerstfilm.

Trailer

Als je van Gossip Girl houdt, ga je ook van Emily in Paris houden. De serie is vanaf 2 oktober te zien op Netflix en bestaat uit 10 afleveringen. Een aflevering duurt gemiddeld 30 minuten. Je bent dus zo door de serie heen, helaas. Hieronder kun je de trailer van de veelbesproken serie bekijken.

Ga jij Emily in Paris kijken?

Yaika Tak
Volg:
Share:

2 Reacties

  1. 10 oktober 2020 / 23:10

    Ik ben momenteel met deze serie bezig en ik ben er nog niet zo gek op.. al ben ik wel benieuwd hoe het verloopt met de onder (Buurman) Jane the virgin vond ik dan leuker om te kijken.. daar zit veel drama in maar wel de juiste humor ook!

  2. 11 oktober 2020 / 15:05

    Ik heb de serie gisteravond uitgekeken en het was echt helemaal mijn ding. Veel herkenningspunten omdat ik zelf ook in de marketing zit en naar het buitenland verhuisd ben. Hoop dat er snel een tweede seizoen komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.