Een nieuw schooljaar: bereid je voor met deze checklist

nieuw schooljaar checklist

Het is bijna september én dat betekent dat er weer een heel nieuw schooljaar voor de deur staat. Voor sommigen brengt dit veel stress met zich mee. Want wat heb je allemaal nodig? En hoe bereid jij je het beste voor? Vandaag geef ik antwoord op die laatste vraag. Je kunt dit artikel het beste zien als een checklist vol met tips hoe jij je het beste voorbereid op een nieuw schooljaar. Let’s start this new schoolyear with a bang!

Schoolspullen

Voor iedere school had ik andere spulletjes nodig. Op de basisschool zorgde ik vooral voor een nieuwe vulpen (ja, dat moest toen nog, lijkt echt eeuwen geleden) en voor nieuwe kleurpotloden. Voor de middelbare school zocht ik een mooie agenda uit, nieuw kaftpapier en een bijpassende etui. Op het HBO had ik eigenlijk alleen mijn laptop nodig. De boeken waren bij ons vaak niet eens nodig, je redde het vaak met de PowerPoints en de lessen. Dit is dan ook een tip voor alle aankomende hbo’ers: koop niet van te voren al je boeken, maar wacht de semesters even af. De boeken zijn namelijk duur en bij lange na niet altijd nodig. Grappig om te zien hoe erg de tijden zijn veranderd en welke spullen je nodig had voor welke school.

Ritme opbouwen

Dit is geen materialistische tip, maar meer een mentale tip. Naar school gaan is vergelijkbaar met een fulltime baan. Je wordt rond een uurtje of 9 verwacht en je bent tot een uur of 3/4 bezig. In de vakantie kun je zo laat naar bed gaan als je wilde, omdat je er waarschijnlijk toch niet heel vroeg uit hoefde. Als je met dit ritme het nieuwe schooljaar ingaat, is de kans groot dat je eerste week heel zwaar wordt. En dat wil je natuurlijk ten aller tijde voorkomen. Je wil zo fris mogelijk het nieuwe jaar beginnen. Ga daarom de week voordat het schooljaar begint alvast wat eerder naar bed en kom ook alweer wat vroeger uit bed. Zo is de overgang niet zo enorm groot.

Schoolgadgets

Naast schoolspullen heb je tegenwoordig ook schoolgadgets nodig. Denk bijvoorbeeld aan grote dingen als een laptop, maar ook een kleinere dingen als een rekenmachine en oortjes. Deze gadgets kun je overigens ook gedurende het schooljaar kopen. Dan weet je immers beter welke spullen je wel en niet nodig hebt. Vaak zijn gadgets namelijk aan de prijzige kant. Dus het is zonde als je hier onnodig veel geld aan uitgeeft.

Motivatie

Ook zeker niet onbelangrijk: motivatie. Want zonder motivatie kom je helemaal nergens. Hoeveel boeken en gadgets je ook besteld hebt. Zonder motivatie ga je het schooljaar of studiejaar niet redden. Het is daarom heel belangrijk dat je extra hard genoten heb van je vakantie, zodat je vol goede moed kan beginnen aan het nieuwe schooljaar. Een goed begin is namelijk het halve werk. Het is misschien een dooddoener, maar hij blijft wel heel relevant. Want als je goed begint, hoef je niet het hele jaar achter de feiten aan te lopen. Dat is zo vermoeiend en dan wordt het veel moeilijker om het schooljaar succesvol af te ronden.

Outfits

Een schooljaar staat ook voor een nieuw begin. Sommigen vinden het leuk om hier ook outfits bij te zoeken. In plaats van een geheel nieuwe outfit te kopen kun je ook nieuwe outfits maken met de kleding die je al hebt. Bovendien kun je er een leuk dagje van maken. Duik eens lekker je kledingkast in en maak allerlei nieuwe, toffe combinaties met de kledingstukken die je al hebt. Natuurlijk kun je wel nieuwe accessoires kopen, zoals een nieuwe schooltas, nieuwe schoenen of misschien een nieuw sieraad. Dan heb je toch een aandenken aan deze dag. Maar het allerbelangrijkste is dat je vooral jezelf bent en blijft. En je ook kleed zoals jij dat wilt!

Zo bereid je jouw zoon of dochter voor op een nieuw schooljaar

Natuurlijk is een nieuw schooljaar voor papa’s en mama’s ook enorm spannend. Want hoe bereid je je kind voor op een nieuw schooljaar. Ik denk dat bovenstaande tips ook toepasbaar zijn op je kinderen. Schoolspulletjes kopen, de motivatie opkrikken, ritme opbouwen en wat leuke outfits klaarleggen. Voor de mama’s en papa’s onder ons heb ik nog een leuke tip. De webshop Shoesme heeft namelijk een groot aanbod aan kinderschoenen. Dus ben je nog op zoek naar kinderschoenen, kijk dan zeker naar de Shoesme meisjesschoenen en jongensschoenen.

Hoe bereid(de) jij je voor op een nieuw schooljaar én wat ontbreekt er nog op deze checklist?

Yaika Tak

Dit artikel is geschreven op basis van een samenwerking. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan mijn disclaimer!

Volg:
Share:

2 Reacties

  1. 20 augustus 2021 / 16:06

    Zo handig om te lezen! Ik begin na drie jaar in september weer met een studie, dus het wordt echt weer even wennen. Ik heb al wel een leuke agenda gekocht en ben inderdaad al bezig met het ritme om weer wat vroeger te gaan slapen en eerder op te staan!

  2. 23 augustus 2021 / 14:29

    Echt school is alweer even geleden, maar inderdaad, de dagen met kaftpapier en een nieuwe agenda kan ik me nog goed herinneren 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.