DIY: Zelf rozemarijn water maken voor haargroei

rozemarijn water haargroei

Het wondermiddel rozemarijn water was de afgelopen maanden hot-topic op TikTok. Het natuurlijke haarproduct zou namelijk een bevorderende werking hebben voor haargroei en het zou haaruitval tegengaan. Maar het grootste voordeel is misschien wel dat je het middel gemakkelijk zelf thuis kunt maken. Bovendien is het redelijk goedkoop. Je bent dus geen tientallen euro’s kwijt aan een nieuwe olie of serum. Dat is nog eens fijn, zeker in deze dure tijden. Hieronder leg ik je graag de werking van rozemarijn water uit én hoe jij dit wondermiddel thuis zelf kunt namaken. Let’s grow our hair!

Waarom is rozemarijn water goed voor haargroei?

Het is belangrijk om eerst even te kijken naar de werking van rozemarijn water. Want waarom bevordert rozemarijn water eigenlijk de haargroei? En hoe voorkomt het haaruitval? De plant rozemarijn bestaat uit verschillende vitamines en mineralen. Dit is goed voor je gezondheid, maar ook voor je haar. Zo is rozemarijn een goede bron van antioxidanten, zoals vitamine C, die het haar helpt beschermen. Zo zorgt het ervoor dat je haar minder snel beschadigt. Maar rozemarijn bevat ook voedingsstoffen zoals ijzer en magnesium. Deze mineralen zorgen er op hun beurt weer voor dat meer voedingsstoffen de hoofdhuid bereiken en zo kan je haar sneller groeien. Ook maakt het je haar sterker en dikker: alleen maar voordelen dus. Nu is het tijd om het haarproduct zelf te maken!

Benodigdheden rozemarijn water

 • Een pakje/bakje rozemarijn
 • 400/500 ml water
 • 1 pan
 • 1 plantenspuit
 • 1 zeefje

Hoe maak je het?

Het maken van rozemarijn water is enorm makkelijk. Om te beginnen vul je een pan met 400 ml water. Als je veel en dik haar hebt, kun je beter kiezen voor 500 ml. Daaropvolgend leg je de takjes rozemarijn in het pannetje met water en kook je dit voor 6 tot 8 minuten goed door. Vervolgens laat je het pannetje met het rozemarijn water voor ongeveer 30 minuten afkoelen. Als het goed is, heeft het water nu een bruin/rode kleur gekregen. Tot slot giet je het afgekoelde mengsel met een zeefje in een plantenspuit.

Om het haarproduct nog beter af te laten koelen, kun je de plantenspuit het beste in de koelkast zetten. Dit is ook de plek waar je het haarmiddel het beste kunt bewaren. Sommige websites claimen dat je het water twee weken in de koelkast kunt bewaren. Echter heb ik ook vaak gelezen dan mensen het maar één week bewaren. Ik probeer het zelf binnen 10 dagen om te maken en bij mij is dit tot nu toe goed uitgevallen.

Hoe gebruik je het?

Het gebruik van rozemarijn water is wederom ook niet heel moeilijk. Je sprayt het namelijk gewoon met je flacon of plantenspuit op je haarlijn en hoofdhuid. Vervolgens laat je het intrekken, maar ook over de intrek-tijd zijn de meningen verdeeld. Sommigen websites zeggen dat een paar minuten genoeg is, terwijl anderen adviseren om ermee te slapen. Zelf laat ik het vaak 1 tot maximaal 2 uur intrekken. Als de tijd voorbij is, kun je je haar uitwassen en het wondermiddel zijn werk laten doen.

Extra tips

Wil je meer weten over de werking van rozemarijn water? Zoek dan zeker even op de hashtags #rozemarijnwater en #rosemarywater op TikTok. Hier vind je heel veel informatieve videos over het maken en gebruiken van het wondermiddel. Op zoek naar nog meer makkelijke do-it-yourself haar hacks? Lees hier 6 tips hoe je meer volume in je haar kunt krijgen!

Heb jij zelf al eens rozemarijn water uitgeprobeerd voor je haar?

Yaika Tak
Volg:
Share:

5 Reacties

 1. 20 januari 2023 / 19:23

  Wat een fijn artikel! Ik ben zelf echt fan van rozemarijn water!

 2. 31 januari 2023 / 20:59

  Jaaa ik zie dit zoveel voorbij komen! Merk je zelf veel effect? Leuk blog weer!

 3. 1 februari 2023 / 11:04

  Ik heb hem gelijk opgeslagen, ben sinds kort bezig met rozemarijn olie tijdens het douche, maar zo te lezen is dit een goede toevoeging 😉

 4. 16 maart 2023 / 10:55

  Rozemarijn water is inderdaad aan wondermiddel. Naar mijn ervaring werkte het zelf beter dan Minoxidil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.