Dit zijn mijn persoonlijke doelen voor 2023

persoonlijke doelen 2023

Ik weet eigenlijk niet of we het nog over ‘goede voornemens’ mogen hebben in februari. Maar ik ga het toch doen haha 🙂. Het is namelijk een soort van kleine traditie geworden op mijn blog om jaarlijks mijn persoonlijke doelen te delen voor het aankomende jaar. Zowel in 2021 als in 2022 deelde ik deze doelen en dit waren persoonlijk altijd een van mijn favoriete artikelen. Ik vind het belangrijk om hierbij stil te staan en het artikel te schrijven. Maar het is misschien nog wel leuker om terug te lezen. Het is leuk om de doelen te vergelijken en om te kijken welke doelen ik behaald heb en aan welke ik nog moet werken. Dus: laten we snel gaan naar mijn persoonlijke doelen voor 2023!

1. Sporten

Oké, we beginnen meteen met een van mijn belangrijkste doelen van 2023. Volgens mij staat dit doel al jaren op mijn lijstje, maar ik ben er nog nooit écht serieus aan begonnen. Ik heb het natuurlijk over sporten. En dit is nog wel een dingetje voor mij, aangezien ik echt de meest a-sportieve persoon ben op de wereld. Best gek, want ik ben wel een heel groot sportliefhebber. Als er iets is wat ik leuk vind om te doen, is het kijken naar sportwedstrijden. Voetbal, handbal, tennis en zelfs naar darts kijk ik. Maar het zelf doen: ho maar. Echter wil ik dit jaar beter zorgen voor mijn lichaam en gezondheid én bewegen is daar nu eenmaal een belangrijk onderdeel van.

2. Gezonder eten & leven

Het volgende doel sluit naadloos aan op het bovenstaande doel. Ik denk dat ‘gezonder leven’ trouwens bij menig mens op zijn of haar lijstje met goede voornemens staat. Zelf kan ik veel gezonder eten. Ik zie eten soms als een soort van comfort-middel. Zo vind ik altijd wel een reden om een lekker broodje te halen op de Universiteit of om ’s avonds voor het slapen gaan nog even flink te snacken. Daarnaast kamp ik ook met slaaptekort. Ik ben een avondmens in hart en nieren, maar helaas is onze maatschappij hier niet op ingericht. Vaak leef ik dus op zo’n 5 tot 6 uur slaap en dat is helaas te weinig om goed te functioneren. Ik wil, of naja moet, hier dit jaar echt mee aan de slag gaan.

3. Meer innerlijke rust vinden

En we borduren nog heel even voort op het onderwerp ‘gezondheid’. Het afgelopen jaar heb ik persoonlijk flink geworsteld met mijn mentale gezondheid. Het kwam erop neer dat ik vaak heel veel stress in mijn lichaam had. En dit creëerde ik zelf doordat mijn ik mijn gedachtes maar niet onder controle kreeg. Vandaar dat ik dit jaar meer wil leren over mindfulness om op deze manier meer innerlijke rust te vinden. Ook wil ik hier meer actief mee aan de slag gaan. Ik vind het altijd mega zweverig klinken, maar ik ben er wel achter gekomen dat dit voor mij heel belangrijk is om een gezond en positief leven te leiden.

4. Meer genieten

Mijn volgende doel is een heel positief doel. In mijn terugblik op het jaar 2021 kwam ik erachter dat ik dat jaar echt heel weinig gelachen had. Dit vond ik oprecht zo’n treurige constatering. Nu moet ik zeggen dat we dat jaar ook kampte met een pandemie, dus heel gek was het op zich niet. In 2022 wilde ik dus meer lachen en genieten. En met vlagen heb ik dit doel in 2022 zeker gehaald en deze lijn wil ik doortrekken naar dit nieuwe jaar. Ik wil meer met de dag leven en genieten van alle kleine dingetjes die mij gelukkig maken.

5. Meer impulsiviteit

Van nature ben ik vrij introvert. Ik geniet er dan ook echt van om op zaterdagavond op de bank een documentaire te kijken in plaats van uit te gaan of met vriendinnen te zijn. Echter kan mijn leven soms wat meer impulsiviteit gebruiken. Soms zeg ik al snel ‘nee’, omdat het idee me al te veel moeite kost. Maar daardoor loop je soms wel leuke avonden mis en ontmoet je ook geen nieuwe mensen. Ik mag daarom in 2023 wel wat impulsiever zijn en vaker ‘ja’ zeggen zonder er heel lang en veel over na te denken. Dit zijn uiteindelijk wel de momenten waar de leukste herinneringen ontstaan.

6. Minder nadenken

Het volgende doel sluit hier deels bij aan. Ik wil namelijk minder nadenken. Volgens mij staat dit doel ook al een aantal jaar op mijn lijstje. Ik ben altijd al een overthinker geweest, maar sinds de pandemie is dit op de een of andere manier erger geworden. Ik moet mezelf bewust gaan afleren om overal zoveel over na te denken. Of althans, ik moet het doem-denken afleren. Uiteindelijk is het zó zonde om tijd, aandacht en energie te verspillen aan te bedenken van scenario’s die misschien ooit kunnen gebeuren. Dit zorgt alleen maar voor stress en angst én het brengt me helemaal niks. Dit is dan ook een van mijn belangrijkste persoonlijke doelen voor 2023.

7. Luzz Candle laten groeien

Mijn kaarsenwebshop Luzz Candle is in 2022 enorm gegroeid. Het begon echt als een hobby om de pandemie door te komen. Maar inmiddels is er een Etsy shop, eigen webshop en 1 verkooppunt in Breda. En binnenkort komt hier nog een verkooppunt bij, namelijk de nieuwe Swan Market Store in Delft. Ik heb heel veel zin om nog meer duurzame slow living producten te bedenken en te maken. Luzz Candle geeft me persoonlijk zoveel energie. Ik vind de creatieve vrijheid echt heerlijk. Bovendien had ik niet verwacht dat ik het ondernemen zo leuk zou vinden. Het gevoel wanneer iemand iets bij jouw webshop besteld is oprecht heel bijzonder. Ik kan niet wachten om Luzz Candle in 2023 verder te laten groeien en hier lekker veel aandacht en energie in te stoppen.

Wat zijn jouw persoonlijke doelen voor 2023?

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.