Dit zijn mijn persoonlijke doelen voor 2022

persoonlijke doelen 2022

Good bye 2021, hello 2022! Een heel nieuw jaar staat voor de deur. Maar liefst 365 (of naja inmiddels 358) dagen die we zelf helemaal kunnen vullen. Ik weet niet precies waarom, maar ik geloof echt in een nieuwe start bij een nieuw jaar. Alsof je weer opnieuw een kans krijgt om jezelf te ontwikkelen, nieuwe dingen uit te proberen en nieuwe herinneringen te maken. Ook maak ik ieder jaar een lijstje met persoonlijke doelen die ik wil behalen in het nieuwe jaar (2022). Let’s start 2022 with a good and positive list!

1. Leven in het hier & nu

Oké, het eerste doel van 2022 klinkt misschien een beetje zweverig. Maar het is voor mij wel een heel belangrijk doel. Ik heb namelijk nogal vaak de neiging om volledig in mijn hoofd te leven. Ik ben dan scenario’s aan het bedenken die misschien kunnen gaan gebeuren in de toekomst. En dit brengt natuurlijk heel wat (onnodige) angsten met zich mee. Als ik meer in het hier & nu leef, ben ik niet bezig met de toekomst. Dan kan ik veel meer genieten van het leven in plaats van mezelf altijd druk te maken over van alles. Dit is iets waar ik in 2022 veel meer wil toepassen.

2. Meer dingen proberen

In 2021 heb ik ontzettend veel dingen uitgeprobeerd. Van een nieuwe vrijwilligersfunctie tot aan nieuwe hobby’s als kaarsen maken en schilderen op nummer (yas, granny life it is). Ik heb geleerd dat je dingen gewoon moet doen, in plaats van eeuwig nadenken of het wel iets voor je is. Je verspilt namelijk zoveel tijd met nadenken, terwijl je er toch pas echt achter komt als je het probeert. Zo ben ik erachter gekomen dat een baan in de social media niets voor mij is. Ik dacht begin 2021 dat dit hét helemaal was voor mij. Ik was hier nooit achter gekomen als ik het niet geprobeerd had. Je vindt dus niet altijd alleen maar wat je wél leuk vindt, maar ook wat je niet leuk vindt. En dat is enorm waardevol! In 2022 wil ik deze lijn voortzetten.

3. Nieuwe studie

In 2022 ga ik iets heel spannends doen. Ik heb namelijk mijn baan per half februari opgezegd bij het communicatiebureau waar ik werk. Zoals ik net al zei, is social media toch niet mijn passie. Tijdens mijn nieuwe vrijwilligersfunctie kwam ik erachter dat ik het helpen van vluchtelingen enorm mooi werk vind. En dat het me veel voldoening geeft. In augustus start ik daarom met een nieuwe studie: de master Management of Cultural Diversity. Het is spannend om na 2 jaar weer te gaan studeren, maar ik heb er wel enorm veel zin in!

4. Kaarsen winkel verder opzetten

Vanaf februari heb ik dus geen baan meer. Ik wil mezelf meer gaan focussen op mijn kaarsenbedrijfje LUZZ, die ik in 2021 begonnen ben. Door mijn baan kon ik niet heel veel tijd investeren in mijn kaarsenwinkeltje, terwijl ik merk dat ik hier juist heel veel energie uithaal. Zo vind het creatieve proces leuk, maar ook van het ondernemen krijg ik veel energie. Ik ben nu heel hard aan het werken aan de website, zodat hij hopelijk in februari live kan gaan. Voor nu verkoop ik de kaarsjes alleen nog maar via Instagram. Benieuwd naar mijn kaarsjes? Kijk dan op de Instagram van LUZZ!

persoonlijke doelen 2022

5. Veel reizen

Naast het opzetten van mijn kaarsenbedrijfje hoop ik ook heel veel te kunnen reizen. Of dit nu een grote reis wordt of veel kleine tripjes: ik wil gewoon heel veel gaan zien. Hier word ik namelijk zo ontzettend gelukkig van. Ik kan echt helemaal opladen van een weekendje in het buitenland. Hopelijk zit onze grote vriend Corona een beetje mee het aankomende half jaar… Finger crossed!

6. Sporten

Ik denk dat meer bewegen en sporten bij menig mensen op het lijstje staat met goede voornemens. Hij stond ook op mijn doelen lijstje voor 2021. Helaas heb ik er vorig jaar weinig aan gedaan. Sterker nog, ik denk dat ik in mijn leven nog nooit zoveel gezeten, gelegen en gehangen heb als in 2021. Maar gelukkig is 2022 aangebroken en krijg ik een nieuwe kans. Ik zie mezelf niet snel naar de sportschool gaan, maar een rondje wandelen moet wel lukken, toch?

7. Gezonder leven

Dit stond net zoals sporten vorig jaar ook op mijn doelen lijstje. Maar ook dit is niet helemaal gelukt. Volgens mij heb ik juist ongezonder geleefd dan ooit. Helaas merk ik dit wel aan heel mijn lichaam. Zo is mijn lichaam vaker onrustig. Ook heb ik vaker buikpijn en voel ik me sneller misselijk. Alleen al om deze reden wil ik beter voor mezelf zorgen. En dus ook gezonder eten. Bovendien wil ik een beter slaapritme. Op zich is mijn slaapritme al veel beter in vergelijking tot 2021. Maar ik slaap vaak nog steeds geen acht uur per nacht. En dit is wel écht iets wat ik zelf heel graag zou willen.

8. Het leven iets minder serieus nemen

Toen ik het artikel aan het schrijven was over mijn lessen van 2021 kwam ik tot de constatering dat ik heel weinig gelachen had in 2021. En hier schrok ik eigenlijk best erg van. Als ik zag hoeveel ik bijvoorbeeld in 2019 of 2020 gelachen had… Natuurlijk komt dit deels door de pandemie. Maar ik denk ook dat ik de afgelopen twee jaar iets te serieus genomen heb. En het leven iets te serieus genomen heb. Uiteindelijk is het leven kort, kwetsbaar en kostbaar. Ik wil in 2022 heel veel lachen én vooral genieten. Juist van de kleine dingen. Want de kleine dingen, zijn eigenlijk de grootste dingen in het leven. En daar moeten we van genieten.

Wat zijn jouw persoonlijke doelen voor 2022?

Yaika Tak
Volg:
Share:

5 Reacties

 1. 7 januari 2022 / 14:42

  Goede tip om niet te lang je af te blijven vragen of iets voor je is maar het gewoon te doen!

  Ik zie het nieuwe jaar altijd als een soort zetje in de rug. Als het lukt met Corona wil ik een mooie grote reis maken en misschien wordt 2022 wel het jaar waar ik een tattoo ga zetten 🙂

 2. 7 januari 2022 / 16:10

  Mooie doelen voor 2022! Spannend om weer te gaan studeren, ik hoop dat het je bevalt en dat je daarna een leuke baan kunt vinden die echt bij je past. Ik deelde vandaag toevallig ook mijn lijstje met doelen op mijn blog en daar stond ook meer bewegen in 😉

 3. 12 januari 2022 / 17:03

  Yaika, mooie blog met zeer zeker een inspirerende inhoud. Ben het helemaal met je eens, dat afwachten en/of kijken of iets wel of niet voor je geschikt is, zeker geen optie is. Ik ben zelf ook, ondanks mijn leeftijd, nog steeds ondernemend en elke dag zie ik als een uitdaging. Ik ga zeker komende tijd je blogs volgen.
  Ben zelf sinds aug 2019 aan het bloggen geslagen en de wereld die je daarbij betreedt is ongekend.

  Succes gewenst.

 4. 7 februari 2022 / 16:17

  Wat goeie doelen zijn het.
  En het komt wel allemaal goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.