Dit is mijn reis bucketlist voor de aankomende jaren

reis bucketlist

Kan jij ook heerlijk wegdromen bij de gedachte aan reizen? Ik in ieder geval wel! In de afgelopen twee jaar ben ik alleen naar Mallorca, Kopenhagen en Düsseldorf geweest. Alhoewel ik liever meer van de wereld had willen zien, heb ik hier ook enorm van genoten. We hebben immers geleerd om van alles te genieten wat we wél hebben. Maar hopelijk hebben we dit jaar nog meer geluk en kan ik mijn droomreizen gaan maken. De afgelopen twee jaar heb ik alle tijd gehad om volop te dromen over welke landen en plekken ik wil bezoeken. En hiervan een reis bucketlist te maken. Benieuwd welke 5 landen en plekken er op mijn reis bucketlist staan? Read it below!

1. Valencia, Spanje

Ik heb al veel van Spanje mogen zien én ik ben oprecht verliefd op het land. Ik vind de hele mañana-mañana cultuur heerlijk. Mijn favoriete streek is Andalusië: vooral de steden Malaga en Sevilla vind ik echt top. Als je hier nog nooit bent geweest, raad ik je zeker aan de steden te bezoeken. Al jaren hoor ik super goede verhalen over Valencia, maar op de een of andere manier ben ik hier dus nog nooit geweest. Het lijkt me helemaal tof om hier een paar weken een taalcursus te volgen. Ik heb tijdens mijn studie Communicatie namelijk de minor Spaanse taal & cultuur gevolgd. Ik spreek bijna geen woord Spaans meer én daarom lijkt het me heel leuk om dit in Valencia weer op te pakken.

2. Fins Lapland

Deze reis stond eigenlijk voor dit jaar op de planning, maar ging helaas niet door. Daarom wil ik deze reis in 2022 zeker gaan maken. Als je Lapland wil bezoeken kun je het beste tussen november en februari gaan. Dan heb je ook de grootste kans om het noorderlicht te zien. Aan deze reis hangt wel een prijskaartje. Je komt er namelijk niet heel makkelijk én je hebt nog allerlei spullen nodig tegen de kou (zoals speciale kleding). Maar het lijkt me zo’n magische plek dat ik het er zeker voor over heb. Ohja, als je Lapland nog wil bezoeken zoals het er nu uitziet, moet je snel gaan. Door de grote klimaatveranderingen is de kans groot dat Lapland binnen tientallen jaren er niet meer zo uitziet.

3. New York, Amerika

Ik denk oprecht dat deze reis al sinds mijn 12e hoog op mijn lijstje staat met plekken die ik heel graag wil bezoeken. Ik was vroeger obsessed met films als ‘The Devil Wears Prada’ en ‘Confessions of a Shopaholic’. Sindsdien droom ik ervan om ooit de Big Apple te bezoeken. Op de een of andere manier is het er nooit echt van gekomen. Daarom vind ik het de hoogste tijd om in 2022 eindelijk een bezoek te brengen aan New York!

reis bucketlist

4. Australië & Japan

Een écht grote reis staat voor de aankomende jaren ook op de planning. Als ik zou mogen kiezen waar deze reis naartoe ging, hoef ik niet heel lang na te denken. Dan gaat de reis 100% naar Australië en Japan. Beide landen trekken de afgelopen jaren enorm. Ik heb dan ook heel wat documentaires en reisprogramma’s gekeken over beide landen. En sindsdien is mijn wanderlust enorm aangewakkerd. Dit is wel een reis die ik misschien over een paar jaar wil maken. Helemaal nu corona nog steeds onder ons is. Als ik zo’n reis zou maken, wil ik er natuurlijk helemaal van kunnen genieten. En dus niet twee weken in een quarantainehotel verblijven bij aankomst. We zetten hem uiteraard het op lijstje, maar we dromen nog even verder!

5. Rondreis Balkanlanden

Als laatste op mijn lijstje staan de Balkanlanden. Ik heb al veel gezien van Europa, maar voornamelijk van West en Oost-Europa. Van de Balkanlanden heb ik alleen Kroatië nog maar gezien. Het liefst zou ik een rondreis maken door de Balkanlanden met de auto. Maar het schijnt ook een heel mooie motorroute te zijn. Dat lijkt me helemaal fantastisch. Een prachtige omgeving en het vrije gevoel van de motor: heerlijk! Je hebt hiervoor natuurlijk het een en ander nodig; een motor, het motorrijbewijs en gepaste motorkleding (bijvoorbeeld revit motorkleding). En je moet natuurlijk nog even een motorhelm kopen. Maar als je deze grote uitgaves één keer hebt gedaan, kun je zoveel mooie reizen maken. Dit is dan ook echt nog een droom van mij. Bosnië- Herzegovina staat bovenaan mijn lijstje, hier wil ik al zo lang heen. Daarnaast wil ik Montenegro, Kosovo en Albanië graag bezoeken. Wellicht deze zomer…?

Welke landen, plekken of steden staan er op jouw reis bucketlist?

Yaika Tak

Dit artikel is geschreven op basis van een samenwerking. Wil je hier meer over weten? Check dan mijn disclaimer!

Volg:
Share:

3 Reacties

 1. 18 januari 2022 / 10:45

  Grote reizen zijn niet mijn ding. Maar doe wat goed is voor jou! Ik heb zelf al zoveel gevlogen dat vliegschaamte een ding is en ik vanaf 2020 dus alleen nog maar per trein binnen Europa wil reizen. Wat leuk is, want er zijn nu veel nachttreinen naar plaatsen waar ik graag kom. Of in de buurt, in ieder geval. De nachttrein naar Zurich staat op de planning.
  Maar … als ik dan toch nog eens een echt grote-grote reis zou maken, dan wordt het Japan. Lijkt me wel een lastig land, als westerling, vergeleken met bijvoorbeeld Italië. In Italië word ik nog wel eens in het Italiaans aangesproken. Ik denk dat het natuurlijk wel overduidelijk is dat ik niet in Japan thuishoor 😛 En of ik met een dergelijke ‘ik ben toerist’ instelling gelukkig ben, dat weet ik niet.

 2. 27 januari 2022 / 13:19

  Wat super tof! Zelf ben ik wel echt van kleine stede tripjes!

 3. 7 februari 2022 / 16:14

  Wat fijn dat je deze reizen nog wil doen.
  Naar lapland zouden we ook nog heen willen gaan.
  Het lijkt me daar zo mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.