Deze nummers staan bij mij op repeat | januari 2021

nummers januari 2021

Laatst was ik door al mijn artikelen aan het scrollen van het afgelopen jaar. Vorig jaar deelde ik met jullie mijn favoriete nummers van januari. Vervolgens heb ik dit nog een paar keer sporadisch gedaan. Dit jaar wil ik er een vast onderdeel van maken. Maandelijks zal ik mijn vijf favoriete nummers met jullie delen. De nummers van deze maand hebben niet alleen in het begin van januari bij mij op repeat gestaan, maar ook de gehele maand december heb ik ze dood geluisterd. Aangezien ik in oktober al was begonnen met kerstmuziek, kon ik het in december niet meer aanhoren. Enfin, geniet van mijn vijf favoriete (uiteenlopende) nummers van januari 2021!

1. Florence + The Machine – Dog Days Are Over

Wat is dit een heerlijk nummer om het nieuwe jaar mee te starten. Ik heb het vroeger veel geluisterd en daarna is het geheel van mijn radar verdwenen. Tijdens de Top2000 quiz benoemde iemand dit nummer als haar favoriete nummer. Zo kwamen ‘Dog Days Are Over’ en ik weer bij elkaar. Ik krijg hier oprecht nieuwe, positieve energie van. Naast ‘Dog Days Are Over’ heeft Florence + The Machine nog een nummer waar ik heel lekker op ga, namelijk ‘ Shake It Off’. Ook zeker een aanrader.


2. Olivia Dean – The Hardest Part

Het volgende nummer kwam ik toevallig tegen in een Spotify lijst die ik aan het beluisteren was. Het nummer wordt gezongen door een jonge, Britse zangeres, genaamd Olivia Dean. Ze zingt voornamelijk soul, pop en r&b nummers. Ze staat momenteel aan het begin van haar carrière, dus de kans is groot dat haar naam je nog niet bekend voorkomt. Ik vond dit nummer zo chill, dat ik meteen al haar andere nummers ben gaan luisteren. Het nummer ‘Crosswords‘ vond ik ook een heerlijk nummer. Go and check it out!

3. Nothing But Thieves – Impossible

December was voor mij persoonlijk de maand van de bands. Ik had ineens enorm veel zin om naar bands te luisteren. Nothing But Thieves kon natuurlijk niet achterblijven. Dit nummer is van het album ‘Moral Panic’ wat zij in 2020 uitbrachten. Ik vond het sowieso al fijn dat iemand vorig jaar nog een nieuw album uitbracht, aangezien velen het uit hebben gesteld naar volgend jaar. Deze live versie in de Abbey Road Studio is persoonlijk mijn favoriete uitvoering van dit nummer.

4. Jessie Reyez – Prendida

Volgens mij heb ik al vaker nummers gedeeld van Jessie Reyez. Ik ben niet snel ‘fan’ van iemand, maar ik vind deze Colombiaanse zangeres wel heel erg nice. Normaal gesproken zingt Reyez in het Engels, maar dit keer zingt ze in haar moedertaal. Het nummer is onderdeel van YouTube Music’s ‘Nest Audio Sessions’. Deze sessie bestaat uit allerlei akoestische uitvoeringen van nummers. De deelnemende artietsen (o.a. Ella Mai, Mabel en Tove Lo) hebben de nummers thuis opgenomen.

5. Arctic Monkeys – Fluorescent Adolescent

Zoals ik net al zei, was december de maand van de bandjes. Dit nummer kwam voorbij in een online pubquiz waaraan ik deelnam in december. Dit nummer heb ik de gehele maand dood geluisterd én ik neem hem zeker mee naar 2021. Ik waan me altijd op een festival als ik naar de muziek van de Arctic Monkeys luister. Ik zie mezelf alweer helemaal op Pinkpop staan -met een despo’tje in mijn hand – genietende van de muziek. Hopelijk verloopt het vaccineren voorspoedig, zodat ik van deze droom snel werkelijkheid kan maken.

Wat waren jouw favoriete nummers van januari 2021?

Yaika Tak

Volg je mij al op Instagram of Facebook? | Photo by blocks on Unsplash

Volg:
Share:

3 Reacties

  1. 6 januari 2021 / 15:34

    Leuk idee om dit te delen! Ik ken geen van de 5 nummers haha, ik ga ze eens even lekker luisteren, leuke inspiratie!

  2. 11 januari 2021 / 22:44

    Nothing but Thieves vind ik wel leuk!

    Bij mij stonden volgende vaak op repeat: Exile van Taylor Swift en Bon Iver – Who’s Laughing Now van Ava Max – You broke me first van Tate McRae – Lonely van Justin Bieber en Benny Blanco en Nu Wij Niet Meer Praten van Jaap Reesema en Pommelien Thijs.

    Oeps beetje triestige liedjes precies 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.