Deze 7 bezienswaardigheden moet je gezien hebben in Praag

Wat te doen in Praag?

Ik heb al veel steden bezocht in Europa, maar er zijn weinig steden zo mooi en sprookjesachtig als de Tsjechische hoofdstad. In 2019 bezocht ik deze hoofdstad in een van laatste weken van december. Om precies te zijn was de citytrip net in de week voor Kerstmis. Daarom hebben sommige hotspots een kerst-achtig tintje. Dit maakte de citytrip voor mij voor tien keer zo bijzonder. In dit artikel neem ik je graag mee naar de bezienswaardigheden van Praag. Are you ready for take-off?

Old Town Square

Old Town Square is het bekendste plein van Praag. Op het plein was toen een kerstmarktje gevestigd met in het midden een grote kerstboom. Ik vind de kerstsfeer echt helemaal top, maar als je daar niet van houdt, raad ik je aan niet rond de feestdagen te gaan. Het plein leek nu namelijk meer op winterwonderland. Op het plein bevindt zich ook de Astronomische Klok. Fun fact: ieder half uur verzamelt een grote menigte zich voor de Astronomische klok. Als de klok slaat, gaan de bovenste luikjes open en komen er twaalf poppen voorbij. De poppen stellen de twaalf apostelen voor. Het is lachwekkend om te zien hoeveel mensen hierheen gaan. Het stelt namelijk echt helemaal niks voor.

Karelsbrug

De Karelsbrug is dé bekendste brug van Praag. De brug verbindt de twee delen van de stad met elkaar. De brug staat vol met kunstenaars en muzikanten. Het is een échte toeristische trekpleister. Wij hebben de brug op een hele mooie dag gezien. Het was koud en zonnig. Hierdoor was de lucht super helder. Als je aan het begin van de brug stond en vooruit keek naar het andere deel van Praag, leek het net de Efteling. I mean, kijk deze foto’s even.

Praagse Burcht (en omgeving)

Als je over de brug heen gelopen bent, kun je meteen door naar de Praagse Burcht. Deze twee bezienswaardigheden kun je goed combineren in Praag. De burcht is hoog gelegen, dus je moet er wel een redelijk zware wandeling voor maken. Als je eenmaal boven bent, kun je ook meteen de Vitus Kathedraal, de basiliek en het gouden straatje bezichtigen. Je kunt hiervoor combi-tickets halen. De binnenkant van de Burcht ziet er middeleeuws uit. Ik vond de wandeling van de brug naar de burcht enorm impressive. Dit raad ik je ook zeker aan om te doen.

Tijdens de wandeling van de burcht naar de brug kom je langs een klein gingerbread winkeltje, genaamd: Perníkovy Panácek. Dit winkeltje is als het goed is het hele jaar open. Het is een heel schattig winkeltje en zeker de moeite waard om even langs te lopen.

John Lennon Wall

Dit is misschien wel de meest overrated hotspot van Praag. Ik had een grote, lange muur verwacht á la de Berlijnse Muur. Dit was dus niet het geval. Het tegendeel was waar. Het was een klein stukje muur met daarop graffiti én natuurlijk het hoofd van John Lennon himself. Daarnaast stond hier zelfs een rij om met ‘Lennon’ op de foto te kunnen.

Het Dansende Huis

Het dansende huis is misschien niet de bekendste hotspot, maar ik vond het wel één van de leukste bezienswaardigheden van Praag. We zijn vanaf Old Town Square naar het dansende huis gelopen. Dit was een wandeling van ongeveer 30 minuten. Het leuke is dat je gratis naar de rooftop van het dansende huis kunt gaan. Je kunt hier een drankje drinken, maar je kunt er ook gewoon van het uitzicht genieten.

Joodse Wijk

Praag is een stad met een grootste geschiedenis. De Joodse Wijk is deel van deze geschiedenis. Er zijn hier verschillende bezienswaardigheden. Wij hebben twee synagoges en het joodse kerkhof bezocht. De synagoge bij het Joodse kerkhof heeft het meeste indruk gemaakt. In de synagoge zijn de namen van alle 80.000 (!!) joden gegraveerd die zijn omgekomen in de tweede wereld oorlog. Ik moet wel zeggen dat ik het jammer vind dat ze er een toeristische attractie van hebben gemaakt.

Dalí, Mucha & Warhol Exhibition

Op Old Town Square, vlakbij de kerk, is een tentoonstelling gevestigd. De tentoonstelling bestaat uit drie verschillende verdiepingen. Op iedere verdieping staan de kunstwerken van één van de drie kunstenaars. De drie kunstenaars zijn Dalí, Mucha en Warhol. Mocht je binnenkort nog naar Praag gaan, is het zeker de moeite waard om hier een kijkje te nemen.

Wat vind jij van de bezienswaardigheden in Praag?

Liefs, Yaika

Volg:

1 Reactie

  1. Busra
    10 januari 2020 / 17:39

    Wanneer word jij mijn reisleider? Take me somewhere gurl❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.