Dankbaarheidslijstje #4: anders dan anders…

dankbaarheidslijstje

Ik ben dit artikel al 3748 keer begonnen. En ik heb alles ook al 3748 keer weggehaald, omdat ik niet goed weet hoe ik dit vrolijke lijstje moet beginnen. Normaal is het de bedoeling dat dit dankbaarheidslijstje vol staat met leuke gebeurtenissen, geniet momentjes en grote/kleine mijlpalen. Gebeurtenissen die in het teken staan van het leven vieren. Met alles wat er momenteel speelt in de wereld vind ik het lastig blij te zijn. En om ons leven hier door te laten gaan alsof de wereld daar niet kapot gaat. Ik zit dagelijks met mezelf in conflict. Kan ik wel gaan uiteten? Kan ik wel naar dat feestje gaan? Is het niet stom dat ik The Bachelor aan het kijken ben? Het voelt verkeerd, maar ik weet dat ik niet veel kan veranderen aan de situatie daar. Thuiszitten (en mezelf kapot piekeren) uit solidariteit gaat de oorlog ook niet stoppen.

Wat wellicht helpt is dat ik vrijwilliger ben voor Vluchtelingenwerk Nederland. Via deze weg hoop ik mijn steentje bij te kunnen dragen. Bovendien geeft het een fijn gevoel dat er landelijke acties zijn opgezet en dat er veel geld is opgehaald voor de slachtoffers. Maar ook dit geeft een bittere nasmaak wetende dat er een half jaar geleden een heel dorp met fakkels voor een opvang stond en er nu 106 miljoen wordt opgehaald. Dit voor mensen in dezelfde situatie. Toch probeer ik het van de positieve kant te bekijken en te hopen dat Nederland dit gevoel vasthoudt als er de volgende keer weer mensen in nood zijn (ik geloof nog in sprookjes, i know). Zoals je misschien al door hebt, ratelt mijn hoofd de hele dag maar door… en door…. en door…

Ondanks dat het misschien wat ongepast voelt, ga ik toch een dankbaarheidslijstje maken. Ik vind het belangrijk om juist nu nogmaals te benoemen hoe dankbaar ik ben voor mijn leven in Nederland. En voor het feit dat wij nog in onze huizen zitten met onze families bij ons. We moeten het hart warm en het hoofd koel houden. En dankbaarheid uitspreken (of schrijven) is een mooie manier om het hart in ieder geval warm te houden, voor nu.

Dankbaarheidslijstje #4 (Februari 2022)

☾ De wereld is in februari officieel weer helemaal open gedaan. Toevallig kom ik uit Brabant en daar stond meteen het grootste feest van het jaar op de planning: carnaval. Ik moet eerlijk zeggen dat dit heel dubbel voelde, aangezien één dag ervoor Rusland Oekraïne inviel. Was het wel gepast om te gaan carnavallen? Zo voelde het totaal niet. Toch ben ik wel gegaan, want zoals ik net al zei, gaat thuisblijven uit solidariteit de oorlog niet stoppen. Ik heb het van de positieve kant bekeken en ik heb juist extreem genoten van de vrijheid die wij even hadden in Brabant. Het was wel een andere carnaval dan anders. Veel mensen bleven thuis door corona, moesten gewoon werken of hadden vakantieplannen. Ik heb zelf ook alleen vrijdag, zaterdag en zondag gecarnavald. En de vrijheid, die hebben we zeker gevierd.

☾ 11 februari veranderde mijn leven best wel drastisch, aangezien het mijn laatste werkdag was. Deze dag leek altijd ver weg, maar ineens was het 11 februari. Ik had nog niet écht een vervolgplan (heb ik overigens nog steeds niet echt). Ergens voelt het heel gek, want de maatschappij verwacht toch wel dat je baan hebt of studeert. Nu heb ik wel werk (deze blog & mijn kaarsenwinkel) én doe ik vrijwilligerswerk. Dus van stilzitten is geen sprake. Maar toch worden deze dingen soms niet erkend als ‘werk’, omdat het niet de reguliere weg is. Toch geniet ik ook intens van deze tijd. Ik kan mijn dagen helemaal zelf invullen en ik ben dankbaar dat ik hiervoor de mogelijkheid heb.

☾ De afgelopen maand ben ik niet één, maar twee keer naar Spanje geweest. En dat is een enorme luxe. De eerste keer stond er een tripje met werk naar Granada op de planning. Dit was dan ook meteen mijn afsluiting. En ik moet eerlijk zeggen dat ik geen betere afsluiting had kunnen hebben. Het tweede Spaanse tripje wat op de planning stond, was Madrid. Samen met mijn moeder bezocht ik de Spaanse hoofdstad voor vier dagen. We hebben enorm genoten van het weer, het lekkere eten en de tijd met elkaar.

Mijn tripje naar Madrid was extra speciaal, aangezien ik ook jarig was tijdens de stedentrip. Woensdag 2 maart werd ik namelijk 23 jaar. We hebben deze dag lekker tranquilo in het park doorgebracht én ’s avonds hebben we nog een bezoekje gebracht aan de rooftopbar van het Riu hotel. Ik vond het mooi om deze dag zo samen met mijn moeder in Madrid door te brengen.

☾ En ja: eindelijk is de webshop van mijn kaarsenwinkeltje Luzz Candle online. Iets waar ik een heel lange tijd hard aan gewerkt heb. Ik vind het zo leuk om het eindelijk met iedereen te kunnen delen. Ook had dit weekend meteen mijn eerste officiële bestellingen via mijn website. Iets waar ik heel lang van gedroomd heb. Heb jij de webshop al gezien? Neem vooral een kijkje en laat me weten wat je vindt!

☾ Ook heb ik me officieel weer ingeschreven voor een nieuwe studie. Het stond natuurlijk al op de planning, maar begin deze maand is het nu ook echt officieel. Ik vind het wel spannend om na ruim twee jaar weer in de schoolbanken te zitten. Maar gelukkig heb ik nog een half jaartje om mezelf daarop voor te bereiden.

☾ Afgelopen week waren dan eindelijk in Nederland de eerste zonnestralen te bekennen. Iets waar we met z’n allen maanden op hebben gewacht. Want wat hebben we een paar sombere, grauwe, natte maanden achter de rug. Van dat weer worden de vrolijkste mensen nog depressief. Ik merk aan mezelf dat ik gewoon zoveel vrolijker ben als de zon schijnt. En ik hoop dat hij nog even blijft, want we hebben hem nu meer nodig dan ooit te voren.

Wat stond er op jouw dankbaarheidslijstje deze maand?

Yaika Tak
Volg:
Share:

1 Reactie

  1. 2 april 2022 / 09:00

    Wat een mooi lijstje en ik begrijp je gevoel helemaal. Hoe kunnen wij het leven vieren, terwijl er zoveel mis is in de wereld? Ik denk dat jij je steentje al bijdraagt en het feit dat je er zo mee bezig bent zegt ook iets moois over jou. Blijf mooie herinneringen maken, want je leeft vandaag. Morgen is nog niet gegeven.

    Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.