Dankbaarheidslijstje #2: leuke podcasts, boswandelingen en geplande vakanties

dankbaarheidslijstje

Yes, het is weer tijd voor een nieuw dankbaarheidslijstje. Namelijk het lijstje van de maand oktober. Vorige maand is het allereerste dankbaarheidslijstje online gekomen. Ik kwam op dit idee naar aanleiding van het lezen van het 6-minuten dagboek. In dit boek moet je iedere dag 6 vragen beantwoorden. Een van de 6 vragen staat in het teken van dankbaarheid. Een super mooie opdracht die ik graag op mijn bloggie laat terugkomen. Vandaar dat ik er een nieuwe maandelijkse ‘rubriek’ van gemaakt heb. Vandaag deel ik daarom mijn dankbaarheidslijstje van de maand oktober!

Dankbaarheidslijstje #2 (oktober 2021)

☾ Yes, de herfst is nu écht begonnen. En mijn eerste boswandeling in de herfst is dan ook een feit. Ik kan zo intens genieten van een heerlijke boswandeling op de zondagmiddag. Helemaal als het koud is, maar het zonnetje nog wel lekker schijnt. Dat is de allerfijnste combinatie, love it!

☾ Ook ben ik voor het eerst weer naar een écht feestje geweest. Ik ben namelijk naar Mama Africa geweest in de Ronda in Tivoli Vredenburg. De laatste keer voor corona kan ik me niet eens meer herinneren, dus je kunt wel geloven dat dat enorm lang geleden is. Ik heb deze feestjes toch wel heel erg gemist. Mocht je trouwens houden van afrobeat, kuduro of coupé-décalé dan raad ik je zeker aan om naar Mama Africa te gaan!

☾ Wat ik ook enorm heb gemist tijdens de pandemie is het reizen en het maken van stedentripjes in Europa. In juni ben ik een paar daagjes naar Mallorca geweest, maar voor de rest ben ik niet echt weggegaan. Ik ben een obsessed met Kerstmis en ik ga graag weg rondom de decembermaand. Veel Europese steden hebben dan toch een magisch tintje. Er staan voor dit jaar maar liefst twee stedentripjes op de planning, namelijk naar Kopenhagen en Düsseldorf. Het vooruitzicht van deze tripjes vind ik zo heerlijk. Ik ben erg dankbaar dat ik dit soort dingen allemaal gemakkelijk kan plannen en doen.

☾ Ik heb de afgelopen maand ook heel wat gezellige avondjes gehad bij vriendinnen thuis. Persoonlijk vind ik dit denk ik leuker dan echt stappen in de stad. Ik vind het zo heerlijk om gewoon gezellig te gaan koken, lekker een wijntje drinken, urenlang kletsen of gewoon samen een filmpje kijken. Ik voel me echt een oma nu ik dit typ haha, maar het is wel zo.

☾ Aan het begin van deze maand heb ik heel veel gewerkt. Op mijn werk hebben we altijd enorme pieken en dat betekent dat ik sommige periodes fulltime moet werken (ik werk normaal gesproken 2-3 dagen). Aangezien ik thuiswerk, is dat soms best eenzaam. Helemaal in deze drukke periodes. Dag in dag uit is het just me and my laptop. De afgelopen maanden ben ik podcasts daarom extra gaan waarderen. Ik heb dan ook heel wat podcasts verslonden. Ik vind het heerlijk om verhalen van anderen te horen. Echt een thuiswerk tip tegen de eenzaamheid!

☾ Na deze drukke periode hebben we altijd een extreem rustige periode. In deze periode is er heel weinig werk en heb ik dus heel veel me-time. Helemaal na zo’n hectische periode vind ik het zo lekker om gewoon even een paar dagen niks te doen. Ik heb in die tijd dan ook heel wat uren onder een dekentje voor de tv gezeten.

☾ Ik vind het zo’n fijn vooruitzicht dat we de kerstperiode weer ingaan. Ik word helemaal gelukkig van alle kerstfilms, kerstliedjes, de lampjes in de straten, de versieringen rondom de huizen… Ik kan zo nog wel even doorgaan. Mijn hart warmt hier helemaal van op. Dus we gaan zeker met een positief gevoel de novembermaand in.

Waar ben jij dankbaar voor geweest de afgelopen maand? Wat staat er op jouw dankbaarheidslijstje?

Yaika Tak

Volg je mij al op Instagram?

Volg:
Share:

3 Reacties

  1. 27 oktober 2021 / 15:39

    Leuk lijstje! En gaaf dat je twee tripjes op de planning hebt staan, veel plezier alvast 🙂

  2. 28 oktober 2021 / 08:30

    Wat een fijn lijstje, echt leuk om te lezen weer! Ik ben ook zo blij met de herfstwandelingen en kerstperiode die eraan komt 🙂 en wat leuk dat je twee tripjes gaat maken rond de kerst! Zo fijn lijkt me dat. Alvast heel veel plezier!

  3. 31 oktober 2021 / 14:35

    Wat een mooi lijstje en goed dat je dit soort dingen met je volgers deelt. Het is zo belangrijk om dit soort punten te benoemen en erbij stil te staan. Ik ben enorm dankbaar voor het feit dat we Mason bij ons hebben en dat onze zoon het goed doet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.