Celebrate diversity met… Marian Ugas

celebrate diversity marian ugas

Tijd voor een nieuwe Celebrate Diversity. Dit keer zijn de vragen gesteld aan Marian Ugas. Marian is al heel lang een van beste vriendinnen van Busra Yilmaz, wat weer een vriendin is van mij. Ik was heel blij dat Marian deel wilde nemen aan deze artikelenreeks. Go get to know Marian Ugas now!

Verleden

De mooiste dag van mijn leven was…

Wauw, lastig hoor, ik heb zoveel mooie momenten gehad. Ik denk toch echt, net als Busra, de dag dat ik tante werd. Mijn neefje is het mooiste cadeautje van 2017. Zoveel liefde krijg je terug van een kind, dat is echt niet normaal. Sommige mensen zullen mij wel voor gek verklaren, aangezien het niet mijn kind is, maar ik zie hem echt als mijn first born child zonder dat ik hem daadwerkelijk hoefde te baren haha.

Leraren van mijn middelbare school zouden mij beschrijven als…

Gek genoeg kan ik mij weinig herinneren van de middelbare school. Ik zou niet eens weten hoe mijn leraren mij zouden omschrijven. Misschien als het meisje wat altijd continue naar buiten staarde. Dat deed ik namelijk zowat iedere les.

Heden

Ik geloof in…

Ik ben moslim dus ik geloof in Allah.

De laatste leugen die ik heb verteld, was…

Dat ik niks kon doen, omdat ik aan mijn scriptie moest werken. Sinds september is dit echt mijn go to smoes. Ik ben wel degelijk vaak bezig met mijn scriptie. Alleen soms doe ik alsof ik er veel vaker aan zit, terwijl ik dan rustig een serietje aan het kijken ben.

Ik ben bang voor…

Porseleinen poppen!  I’m not going to talk about it, they’re cursed…

Als ik voor de rest van mijn leven op één plek zou moeten blijven, dan is dat…

Ik heb werkelijk waar geen idee. Momenteel woon ik in Rotterdam en ik riep altijd dat ik niet naar Rotterdam wilde verhuizen. Maar nu er zelf woon, vind ik het echt een leuke stad. Heel divers, i like it.

Als ik één miljoen euro zou winnen, zou ik…

Meteen even al mijn studieschuld af tikken. Daarnaast zou ik een dik vakantiehuis kopen ergens in de Bahama’s ofzo, want ja heb dan toch geld zat. Wat ik ook nog graag zou willen doen, is leuke dingen voor mijn familie kopen zonder dat ik naar het prijskaartje hoef te kijken.

De belangrijkste eigenschap die mijn partner heeft/moet hebben is…

Ik denk dat humor en empathie wel echt the key is.

Ik word intens gelukkig van…

Het moment dat ik omringd ben door de mensen die heel dicht bij mij staan.

marian ugas
Instagram: @marian.ugas

Terugkijkend op

Als de 16-jarige ik, mij nu zou ontmoeten, dan zou ze blij zijn om te zien dat…

Ik zoveel meer van mezelf ben gaan houden tot de persoon die ik graag wil zijn. Alles klopt en ik denk oprecht dat de 16 jarige ik zo fucking trots zou zijn.

Als de 16-jarige ik, mij nu zou ontmoeten, dan zou ze het jammer vinden om te zien dat…

Ik nog steeds vaak paniekaanvallen heb, terwijl dat nergens voor nodig is.

Als ik een ding moest kiezen wat ik zelf anders zou doen in de opvoeding van mijn ouders, dan is dat…

Praten over je gevoelens. Mijn ouders komen uit Somalië en het is daar blijkbaar heel normaal om niet te diep over je gevoelens te praten. Ik zou dat wel degelijk veranderen. Hierdoor wordt communiceren met mijn toekomstige kinderen zoveel makkelijker als er ook gesproken kan worden over issues.

De grootste les die ik tot nu toe geleerd heb is…

Dat falen niet erg is. Al vanaf kleins af aan ben ik bang om te falen. Ik mocht geen fouten maken van mezelf, maar wist ik veel dat ik kon leren van mijn fouten. Ik zag het altijd als iets negatiefs, terwijl je het ook anders kan bekijken waardoor het toch positief is.

Toekomst

Mijn grootste droom is…

Een eigen koffietentje beginnen, lijkt mij echt zo leuk!!!!

Mijn ideale leven over tien jaar ziet er als volgt uit…

Over 10 jaar hoop ik getrouwd en moeder van een paar kindjes te zijn.

Benieuwd naar de vorige ‘Celebrate Diversity’ met …’? Lees het gesprek met Eline Fioole hier! So, who’s next?

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Busra
    14 november 2020 / 14:38

    Love theseeee!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.