Celebrate diversity met … Lieke Wennekers

Lieke Wennekers

Lieke en ik kennen elkaar al héél lang. Tijdens onze middelbare schooltijd gingen we echter totaal niet met elkaar om. Lieke bleef zitten in de vierde en toen kwamen we weer bij elkaar in de klas. Vervolgens gingen we dezelfde studie doen; Communicatie. Hier werden we gek genoeg beste vriendinnen. Lieke en ik zijn twee tegenpolen: ik introvert, zij extravert – ik blijf in het (saaie) veilige midden, zij die altijd de grenzen opzoekt (en eroverheen gaat) – ik als stresskip, zij weet niet eens wat stress betekent. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Daarom vind ik onze vriendschap zo bijzonder, omdat we elkaar accepteren zoals we zijn. Lieke staat heel anders in het leven dan ik, vandaar dat ik het heel interessant vind om haar antwoorden te lezen. Let’s celebrate diversity met Lieke Wennekers!

VERLEDEN

De mooiste dag van mijn leven was…

Dat ik te horen kreeg, dat ik twee zusjes kreeg. Ik heb twee broers en twee neefjes en ik was altijd het enige meisje in de familie. Mijn moeder had in de nieuwe babykamer al twee paar meisjessokken, meisjes rompertjes en allerlei meisjes spullen in een kast gelegd. Ze vroeg me deze open te maken en toen sprong ik een gat in de lucht.

Leraren van mijn middelbare school zouden mij beschrijven als…

Ik zou het eigenlijk niet weten. Ik had vaak een haat liefde verhouding met leraren. De ene dag vonden zij mij super chill en de andere dag werd ik eruit gestuurd. Over all vond ik mezelf wel een chille leerling.

HEDEN

Ik geloof in…

Aliens! Ik geloof niet dat wij de enige levende wezens in dit universum zijn, er moet meer zijn. Ik ben ervan overtuigd dat er meer is. En ik geloof daarom ook dat er meer is, als je dood bent. Je gaat niet naar niks, je gaat ergens naartoe. Waar je naartoe gaat, dat weet ik niet precies.

De laatste leugen die ik heb verteld, was…

Geen idee. Ik lieg eigenlijk niet zo vaak. Ik zeg vaak gewoon waar het op staat en als dat anderen niet aanstaat dan is dat maar zo. Daarbij vind ik wel dat je mensen in hun eigen waarden moet laten. Liegen vind ik in veel situaties onnodig.

Ik ben bang voor…

Alle insecten die groter zijn dan mijn pinknagel. Ik ben geen dierenvriend, maar insecten spannen echt de kroon. Motten, vlinders, wespen ga zo maar door: ik heb er een hekel aan. Alle dieren die onverwachts bewegen en onverwachts op komen dagen, daar heb ik gewoon niks mee. Oh ja en ik heb horrorfilms ook echt afgezworen.

Als ik voor de rest van mijn leven op één plek zou moeten blijven, dan is dat…

Breda. Ik zou hier mijn hele leven kunnen wonen. Breda vind ik namelijk de allermooiste stad van Nederland. Ik zou hier zeker mijn kinderen op kunnen voeden later. Breda is knus en gezellig, het voelt echt als mijn thuis. Het bourgondische wat ik heerlijk vind heeft de stad ook. Wat wil je nog meer?

Als ik één miljoen euro zou winnen, zou ik…

Ik zou een huis in een zonnig land kopen, een grote villa. Reizen vind ik verschrikkelijk. Daarom wil ik een villa waar ik zo af en toe naartoe kan. Ik zou hier ook een bootje bij willen. Daarnaast zou ik mijn studieschuld afbetalen. Ik zou mijn ouders wat geven, omdat zij mij ook altijd veel hebben gegeven. En ik kan mijn broers en zusjes natuurlijk niet niks geven, dus die krijgen ook wat.

De belangrijkste eigenschap die mijn partner heeft is…

Humor en nuchterheid. Mijn partner moet niet moeilijk doen over van alles en nog wat. Ik vind mijzelf namelijk zeker niet de moeilijkste, dus dat sluit wel lekker aan. Het is ook fijn dat hij een heel nuchtere kijk op het leven heeft. Op deze manier kan ik dingen relativeren en helpt hij mij ook deze nuchtere kijk op het leven te behouden. Hij bekijkt dingen heel feitelijk en hierdoor kan ik in realiteit leven. Waarom moeilijk doen, als het ook makkelijk kan!

Ik word intens gelukkig van…

Met mijn vrienden op het terras zitten met een drankje. Lekker kletsen over van alles en nog wat. Daarbij mag ook benoemd worden dat ik trots op je ben Yaik dat ik je bloggies online kan lezen! Als mijn vriendinnen gelukkig zijn, daar word ik ook intens gelukkig van. Daarnaast wordt ik zo mega intens gelukkig van eten, eten en nog eens eten. Ik hou van alles wat je kunt eten, behalve witte chocolade. Je zou me ’s nachts zelfs wakker kunnen maken voor spruitjes.

celebrate diversity
Instagram: @xliekewennekers

TERUGKIJKEND OP

Als de 16-jarige ik, mij nu zou ontmoeten, dan zou ze blij zijn om te zien dat…

Dat ze haar scriptie heeft ingeleverd en dat ze haar school best wel goed gefixt heeft. En dat ze naast studeren wel echt een top studententijd heeft gehad en zeker heeft genoten. Ze heeft nu een eigen huisje en een lieve vriend. Ook zou ze blij moeten zijn dat ze afstand heeft genomen van toxic mensen in haar leven. Ze is nog steeds heel trots dat ze nog steeds zoveel schijt heeft, het boeit haar nog steeds niet wat anderen van haar vinden. Ook is ze blij met de vriendinnen die ze nu heeft. De mensen die nu in haar leven zijn, zullen er voor altijd zijn.

Als de 16-jarige ik, mij nu zou ontmoeten, dan zou ze het jammer vinden om te zien dat…

Dat ze nog steeds zo eigenwijs is. Dat is echt een Wennekers trekje. Ze kan soms nog steeds niet toegeven dat ze fout zit. Daarnaast vind ik eigenlijk niets echt jammer om te zien. De dingen die ik verkeerd gedaan heb, waren leerzaam en hebben me gemaakt tot wie ik nu ben. Je kunt je fouten anders interpreteren, waardoor het geen fouten zijn, maar leermomenten. What doesn’t kill you makes you stronger.

Als ik een ding moest kiezen wat ik zelf anders zou doen in de opvoeding van mijn ouders, dan is dat…

Bij mij is dit wel verschillend. Mijn ouders zijn gescheiden en ze hanteerden beide een andere opvoeding. Mama was wat vrijer in de opvoeding dan mijn vader. Papa was zorgzaam. Soms te zorgzaam, naar mijn idee. Af en toe had je dat ook nodig, maar als puber dacht je hier natuurlijk anders over. Ik vind het moeilijk om te voorspellen hoe ik het anders zou doen. Dit moet gewoon op mijn pad komen. Het zal toch nooit naar verwachting gaan.

De grootste les die ik tot nu toe geleerd heb is…

Stoot je hoofd niet twee keer tegen dezelfde steen. Ik mag echt wel een paar keer nadenken, voordat ik een keuze vaak. Maar van de verkeerde keuzes die ik heb gemaakt, heb ik wel heel veel geleerd. Dit heeft mij gemaakt tot wie ik nu ben. Ik heb geen spijt van mijn verkeerde keuzes.

TOEKOMST

Mijn grootste droom is…

Dat ik kinderen wil. Ik wil echt zo’n lief, klein mormeltje van mezelf. Voor de rest kan ik niet zoveel bedenken. Als ik eerlijk ben, ben ik niet zo’n dromer. Ik leef van dag tot dag. Ik zie wel wat er op mijn pad gaat komen en dan zie ik het dan wel weer.

Mijn ideale leven over tien jaar ziet er als volgt uit…

Ik wil sowieso één kind hebben over tien jaar en een huis met een tuin. Mijn vriend en ik hebben sinds kort een schildpad, Gorbatsjov (Russische vierteen), en we willen dat hij lekker in de tuin kan rondlopen. En ik hoop dat ik meer eigenkennis heb en dat ik hierdoor ook iets meer van anderen kan aannemen. Gewoon iets volwassener en niet meer zo op mijn eigen eigenwijsheid zit te hameren. Laten we maar zeggen dat dat aan de leeftijd ligt haha. 😉

Benieuwd naar de vorige ‘Celebrate Diversity met …’? Lees het gesprek met Busra Yilmaz hier!

So, who’s next?

Volg:
Share:

1 Reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.