Celebrate diversity met… Laura Mariska

Laura Mariska

Het blog van Laura trok meteen mijn aandacht. Naast dat het blog er fantastisch uitziet, vond ik nog een ding opvallend. Laura besteed op haar blog veel aandacht aan haar geloof; het christendom. Dit is iets wat je tegenwoordig niet meer veel ziet onder de jonge generatie in Nederland. Ik was daarom heel benieuwd naar het leven van Laura. Lees hier de celebrate diversity met … Laura Mariska!

Verleden

De mooiste dag van mijn leven was…

Ik kan mij niet specifiek een dag herinneren die ik tot de mooiste dag zou benoemen. Ik ben dankbaar voor elke dag die mij weer gegeven is. En ik geniet van een dag als het mooi weer is, ik lekker gegeten heb en omringt ben met mooie mensen.

Leraren van mijn middelbare school zouden mij beschrijven als…

Een scherpe en directe meid met een sterke mening. Een pittige tante met geen blad voor haar mond, soms iets te perfectionistisch en verder stiekem wel lief en altijd enthousiast en positief.

Heden

Ik geloof in…

God, Jezus en de Heilige geest. Ik heb mij pas laten dopen om echt een nieuwe stap te nemen en te kiezen voor Hem. Ik geloof dat Hij gestorven is aan het kruis voor mijn zonden. En ik ervaar de Heilige geest heel sterk in mijn hart door rust in mij, een veilig en beschermd gevoel en door de dingen die op mijn pad komen.

De laatste leugen die ik heb verteld, was…

Uhm, goede vraag. Dat zal vast iets zijn over eten van een ander dat ik zogenaamd niet opgegeten had of zo.

Ik ben bang voor…

Niks. Maar ik schrik wel als er plotseling iets knalt of als een spin plotseling besluit in mijn buurt te kruipen of een wesp in mijn gezicht gaat vliegen.

Als ik voor de rest van mijn leven op één plek zou moeten blijven, dan is dat…

Dan denk ik toch gewoon in ons kikkerlandje, omdat ik niet weet hoe het leven in andere landen is, dus kan ik niet zeggen dat ik daar zou willen blijven.

Als ik één miljoen euro zou winnen, zou ik…

Een gave organisatie opzetten om anderen te helpen en tegelijk het woord van God te verspreiden.

De belangrijkste eigenschap die mijn partner moet hebben is…

Zelfbeheersing.

Ik word intens gelukkig van…

Chocolade.

Laura Mariska
Instagram: @lauramariska

Terugkijkend op

Als de 16-jarige ik, mij nu zou ontmoeten, dan zou ze blij zijn om te zien dat…

Ze geluk niet meer haalt uit tijdelijke dingen zoals alcohol, uitgaan, bevestiging en aandacht van mannen of intens veel geld uitgeven op een dag.

Als de 16-jarige ik, mij nu zou ontmoeten, dan zou ze het jammer vinden om te zien dat…

Ik bepaalde kleding aan mijn zussen gegeven heb waar ik nu spijt van heb.

Als ik een ding moest kiezen wat ik zelf anders zou doen in de opvoeding van mijn ouders, dan is dat…

Open zijn naar elkaar toe. Dat niets te gek is om aan tafel te bespreken en dat je liever te veel vertelt dan te weinig. Zodat je alles aan het licht kan brengen.

De grootste les die ik tot nu toe geleerd heb is…

Je bent waardevol en precies zoals Hij je bedoeld heeft, omdat God een prijs voor jou betaald heeft en gekozen heeft om jou te maken. Je waarde hangt niet af van hoe je eruitziet, de aandacht die je krijgt, de complimenten die je krijgt, hoeveel make-up je draagt of hoeveel volgers je hebt.

Toekomst

Mijn grootste droom is…

Om gelukkig te worden in een gezond huwelijk en om hopelijk moeder te worden en mijn levenslessen aan mijn kinderen te vertellen, zodat zij ervan kunnen leren. En om de slechte keuzes die ik eerder maakte ten goede te keren door een inspiratie te zijn voor anderen.

Mijn ideale leven over tien jaar ziet er als volgt uit…

Mijn man en ik zijn gelukkig getrouwd en we wonen in een mooi ingericht huis vol planten en met hopelijk al een kindje. Ik voel veel rust over wat ik doe en kan mijn passies overal in kwijt. Ik ben omringt met een fijne vriendengroep en wijze mensen waarop we terug kunnen vallen als het eventueel wat minder gaat. Tot slot wil ik nog meer gegroeid zijn in mijn geloof en nog meer gekneed zijn naar de persoon die God voor ogen heeft.

Benieuwd naar de vorige ‘Celebrate Diversity met …’? Lees het gesprek met Anouk van Eijk hier!

So, who’s next?

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. 5 oktober 2020 / 22:43

    Wat een leuke antwoorden heb je gegeven en zo leer je jouw toch weer een beetje beter kennen! en wat eindig je ook mooi.. ik kan mezelf hier enorm in vinden, ik hoop ook te groeien in mijn geloof. In de tijd van nu is het lastig, je mag minder naar de kerk, je hebt meer prikkels tegenwoordig en je verliest veel makkelijker je geloof in deze periode.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.