Celebrate diversity met… Eline Fioole

eline fioole

Het is weer tijd voor een nieuwe celebrate diversity. Dit keer zijn de vragen beantwoord door een heel goede, waardevolle vriendin van mij; Eline Fioole. Ik heb Eline leren kennen tijdens mijn minor Spaans. We hadden direct een klik en werden snel heel hechte vriendinnen. We grappen vaak over het feit dat we soulsister zijn, aangezien we echt hetzelfde denken. Daarnaast is het ironisch dat Eline en ik op dezelfde middelbare school hebben gezeten en dat ze in het dorp naast mij woont. We hebben elkaar écht pas vorig jaar leren kennen. Ik denk oprecht dat het leven wilde, dat wij elkaar zouden ontmoeten. Eline is een spiritueel, activistisch én een heel bijzonder mens. Lees het gesprek met Eline Fioole hieronder.

Verleden

De mooiste dag van mijn leven was…

Op dit moment zou ik niet één specifieke dag kunnen benoemen om eerlijk te zijn. Ik heb heel veel mooie dagen, momenten en periodes in m’n leven gehad. Zo heb ik een aantal weken stage gelopen in Suriname. Dit vond ik heel leuk en bijzondere periode. Ook heb ik enorm genoten van het feest dat ik samen met mijn zussen gaf voor onze close friends. Maar ook op de dag dat ik (eindelijk) van mijn acne af was, voelde ik me heel gelukkig. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik vind het leven op zichzelf heel mooi en ik ben dan ook super dankbaar voor alle mooie momenten die ik heb meegemaakt. Ik heb zin in alle mooie dagen die nog gaan komen.

Leraren van mijn middelbare school zouden mij beschrijven als…

Ik denk dat ze mij zouden beschrijven als kletskous, maar ook wel als een serieuze leerling. Tijdens de lessen vond ik het altijd heel gezellig om met degene naast me te kletsen, maar ik was geen lastige of rebelse leerling. Ik deed mijn best op school, haalde over het algemeen goede cijfers en als ik wilde kon ik ook wel opletten en luisteren. Wat betreft school ben ik wel echt een streber, het scheelt dan ook dat ik makkelijk kan leren.

Heden

Ik geloof in…

Energie! Ik geloof echt dat alles energie is en dat alles met elkaar in verbintenis staat (mensen, planten, bomen, dieren, alles). Ik geloof niet in toeval, alles gebeurt met een reden. Laatst had ik het erover met mijn zus. We kennen namelijk allemaal wel dat moment dat je aan iemand denkt of nog een berichtje wilt sturen en op dat moment stuurt net die persoon jou eerst een berichtje. Toeval? Nee. Energie? Jep. En dit is dan een klein voorbeeld, maar zo werkt alles met energie. Onze gedachten zijn ook energie. Het klinkt misschien cliché, maar ik geloof echt dat positieve gedachten positieve gebeurtenissen aantrekken, angst trekt angst aan, etc… Energy floes where attention goes ;).

De laatste leugen die ik heb verteld, was…

Ik kan oprecht even niets bedenken. Er schiet weleens een leugentje om bestwil bij in. Wat mijn laatste leugen is geweest, kan ik niet zo snel bedenken. Heel saai antwoord dit haha…

Ik ben bang om…

Te falen. En dit geldt voor allerlei algemene zaken. Ik ben heel kritisch op mezelf en ik wil graag alles in één keer goed doen. Rationeel gezien weet ik dat ik van fouten maken juist alleen maar leer en dat ik niet alles perfect kan doen. Gevoelsmatig is dit een ander verhaal en kan ik me heel klote voelen als ik voor mijn gevoel gefaald heb in iets. Daarnaast ben ik nog te vaak bang voor meningen van anderen. Ik kan mezelf in bepaalde dingen tegenhouden, omdat ik dan bang ben voor wat anderen ervan vinden. Ik ben hier al wel in gegroeid, maar ik heb ook nog een gehele weg te gaan.

Als ik voor de rest van mijn leven op een plek zou moeten blijven, dan is dat…

Denk ik Nederland. Ik heb nog niet heel veel verschillende plekken gezien en als ik nu een keuze zou moeten maken ga ik, denk ik, voor Nederland. Ik wil wel veel gaan reizen, maar ik denk niet dat ik echt ergens anders zou willen wonen. Op dit moment heb ik het goed in Nederland en ik heb hier natuurlijk mijn familie en vrienden.

Als ik een miljoen euro zou winnen, zou ik…

Als eerst zou ik veel gaan reizen. Ik wil nog zoveel zien van de wereld en rondreizen lijkt me heel tof. De eerste plek bovenaan mijn bucketlist is Hawaii. Hier wil ik echt nog voor een langere periode naar toe! Ook zou ik een deel van het geld investeren om meer te verdienen. En natuurlijk zou ik ook de mensen die dichtbij me staan een deel geven.

De belangrijkste eigenschap die mijn toekomstige partner heeft is…

Ik heb er wel meer dan één eigenlijk… :). Zo vind ik het heel belangrijk dat mijn partner ruimdenkend en betrouwbaar is. Ik wil volledig mezelf kunnen zijn bij iemand. Ik vind het fijn als iemand goed kan communiceren en zich goed kan inleven. Daarnaast houd ik van diepgang, maar ook van humor. Ook vind ik het belangrijk dat iemand bezig is met persoonlijke ontwikkeling. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Wat ik het belangrijkste vind, is dat iemand ruimdenkend is. Dit houdt voor mij in dat mijn partner heel anders kan zijn dan ik, maar dat we wel open staan voor elkaars (en andermans) denkbeelden en ideeën zonder oordeel.

Ik word intens gelukkig van…

In m’n eentje op de bank chillen – onder een dekentje – met m’n favoriete muziek – wat kaarsen – wierrook – en lekker eten. Op deze manier kan ik mezelf even helemaal opladen. Ik hecht heel veel waarde aan tijd voor mezelf. Als ik heel de dag mensen om me heen heb, moet ik ook echt even een moment voor mezelf hebben. Maar ik kan ook intens gelukkig zijn op het moment dat ik met mensen ben waar ik veel om geef en waarbij ik ook mezelf kan zijn. Ik moet hier dus eigenlijk een goede balans in hebben.

Instagram: @elinefioole

Terugkijkend op

Als de 16-jarige ik mij nu zou ontmoeten, dan zou ze blij zijn om te zien dat…

Ik zoveel gegroeid ben richting de persoon die ik graag wil zijn. Zelf ben ik veel bezig met persoonlijke ontwikkeling en terugkijkend op de afgelopen 4 jaar, ben ik veel gegroeid en veranderd. Ik denk dat de 16-jarige ik trots zou zijn op de persoon die ik nu ben.

Als de 16-jarige ik mij nu zou ontmoeten, dan zou ze het jammer vinden om te zien dat…

Ik nog wel moeite heb met zelfdiscipline. Ik wil van alles, maar ik vind het soms heel lastig om nieuwe gewoontes eigen te maken. Klein voorbeeldje: ik wil graag voldoende water drinken, maar dit hou ik dan misschien één week vol en dan ben ik weer terug bij af.

Als ik een ding moest kiezen wat ik zelf anders zou doen in de opvoeding van mijn ouders, dan is dat…

Het bespreekbaar maken van bepaalde taboes met mijn kinderen en bewust bezig zijn met het leren aangeven van grenzen. Ik ben me er echter van bewust dat mijn ouders ook maar mensen zijn van vlees en bloed met hun eigen issues en eigen trauma’s. De perfecte opvoeding bestaat niet. Mijn ouders hebben altijd het beste voor mij en mijn zussen gewild en ons altijd opgevoed met de kennis die ze op dat moment hadden. Ondanks er wat dingen zijn die ik zelf anders zou aanpakken in de opvoeding, ben ik super dankbaar voor het warme, liefdevolle nest waarin ik ben opgegroeid. Ook ben ik super dankbaar voor alles wat mijn ouders voor mij (en mijn zussen) doen.

De grootste les die ik tot nu toe heb geleerd is…

Dat ik voor mezelf moet kiezen en mezelf niet weg moet cijferen om anderen tevreden te houden. Ik vind het heel moeilijk om keuzes te maken die voor mezelf het beste zijn. Daarom heb ik hier al redelijk wat lessen voor gekregen. Ik moet zeggen dat het me tegenwoordig beter afgaat.

De toekomst

Mijn grootste droom is…

Om heel de wereld over te reizen en veel levenservaring op te doen. Uiteindelijk zou ik andere mensen willen inspireren en helpen met de ervaring en kennis die ik heb opgedaan.

Mijn ideale leven over tien jaar ziet er als volgt uit…

Over tien jaar ben ik dertig. Mijn ideale leven zou dan zijn dat ik een leuke baan heb als afgestudeerd pedagoog. Ik hoop dat ik mensen hier echt mee kan helpen. Daarnaast heb ik meer plekken van de wereld gezien, alleen en samen met anderen. Ook heb ik dan een gezonde relatie – veel vrijheid – veel liefde – een fijne kring met mensen om me heen – gezondheid voor mij en mijn dierbaren – financieel onafhankelijk ben – en meer wijsheid. Bovendien hoop ik dat ik ondertussen vloeiend Spaans spreek. Tot slot hoop ik echt dat ik in ieder geval naar Hawaii geweest ben én het Noorderlicht heb gezien.

Oh ja, én niet te vergeten: mijn ideale leven is ook in een wereld waar meer liefde en begrip is voor elkaar en waar geen ruimte is voor racist & sexist ass people. Dat mag ik toch wel hopen in 2030 :).

Benieuwd naar de vorige ‘Celebrate Diversity met …’? Lees het gesprek met Laura Mariska hier!

So, who’s next?

Volg:
Share:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.