Celebrate diversity met … Busra Yilmaz

Celebrate diversity met... Busra Yilmaz

Tijd voor een nieuwe ‘celebrate diversity met…’. Twee weken geleden kwam het eerste artikel van deze reeks online. In dit artikel wordt tevens het concept uitgelegd. De vragen worden dit keer beantwoord door Busra Yilmaz. Ik heb Busra leren kennen via mijn studie Communicatie. Lees hier over Busra haar verleden, haar angsten, maar ook over haar dromen en ambities. Benieuwd naar Busra haar leven? Get to know her now!

Naam: Busra Yilmaz
Geboren op: 22 april 1996
Huidige woonplaats: Loon op Zand

Momenteel: zit ik in mijn laatste jaar van de studie Communicatie.
In mijn vrije tijd:
ben ik aan het slapen, kijk ik een cliché Turkse soap serie of Netflix of ben ik met mijn lieve vriendinnen en familie.

Verleden

De mooiste dag van mijn leven was…

Net als Yaika vind ik ook het heel moeilijk om één dag uit te kiezen. Ik heb een heel fijne jeugd gehad en met veel mooie momenten. Als ik dan echt één dag zou moeten kiezen, zou het de dag zijn dat ik tante werd. Mijn nichtje is nu zeven maanden oud en de schattigste baby van de gehele wereld. Ik ben ook die ene tante die 7000 foto’s van haar nichtje met dezelfde outfit op haar telefoon heeft staan. Maar ook die heel haar Snaplijst vol spamt met schattige video’s als ze een keer op bezoek is (Yaika knows). Er zijn al heel veel baby’s binnen mijn familie, maar de liefde voor mijn eigen nichtje is toch wel anders dan ik had verwacht.

Leraren van mijn middelbare school zouden mij beschrijven als…

Het meest verlegen meisje ooit. Althans, in de eerste klas. Ik was de enige van mijn basisschool die naar het 2College Cobbenhagen ging. Ik kende dus oprecht niemand toen ik begon. In het eerste jaar duurde het dan ook even voordat ik een beetje uit mijn schulp kwam. In de tweede klas was ik ook ineens een ’terror’ kind. Ik durfde meer te zeggen en dacht dat ik (helaas) super stoer was. Toch was de tweede klas ook het jaar waarin ik de leukste herinneringen van mijn middelbare schooltijd aan over heb gehouden. Het derde en vierde jaar was ik wel wat rustiger, maar ook hier heb ik een heel leuke tijd gehad.

Heden

Ik geloof in…

Ik ben moslim, dus ik geloof sowieso in Allah. Al moet ik wel zeggen dat ik niet de strengst gelovige ben op deze wereld. Zo ben ik ook niet opgevoed. Zo nu en dan drink ik wel een glaasje alcohol. Ik krijg vanuit huis wel de vrijheid om mijn leven te lijden zoals ik wil, maar de belangrijkste regels heb ik wel altijd meegekregen. Ik geloof ook dat alle dingen gebeuren met een reden en dat alles al is voorgeschreven voor ons.

De laatste leugen die ik heb verteld, was…

Dat ik niet had gereageerd omdat ik aan het slapen was. Soms is het geen leugen en slaap ik oprecht als iemand me belt of appt. Toch moet ik wel eerlijk toegeven dat ik het slaapsmoesje vaker gebruik dan gemiddeld. Ik ben niet iemand die continu op WhatsApp zit en soms heb ik dan totaal geen zin om te reageren op iemand. I did it to you sometimes, Yaika. Still love you tho!

Ik ben bang voor…

Ik ben heel bang om iemand te verliezen die mij dierbaar is. Dit heb ik al een paar keer meegemaakt, wanneer ik er totaal niet op voorbereid was. Ik heb een heel grote familie waar ik erg hecht mee ben. Wij wonen ook allemaal zeer dicht bij elkaar in hetzelfde dorpje. Nu beginnen mijn oudere nichten en neven te trouwen, dus ik denk dat ik ook kan zeggen dat ik bang ben om die hechte band te verliezen, nu iedereen iets verder weg gaat wonen. Al moet ik zeggen dat dit gelukkig nog niet gebeurd is.

Als ik voor de rest van mijn leven op één plek zou moeten blijven, dan is dat…

Ik heb oprecht geen idee. Ik ben nu 24 en ik heb helaas nog niet heel veel gereisd in mijn leven. Ook heb ik nog nooit op een andere plek gewoond dan Loon op Zand. Vroeger vond ik het verschrikkelijk om in een dorp te wonen, omdat al mijn vriendinnen in Tilburg woonde. Ik moest dan ook altijd minimaal een half uur fietsen als ik met vriendinnen af wilde spreken. Nu kan ik de stilte van een dorp wel waarderen. Toch zou ik in de toekomst een paar maanden in het buitenland op mezelf willen wonen. Het liefst London. Niet te ver van huis, maar toch ver genoeg om even op mezelf te zijn.

Als ik één miljoen euro zou winnen, zou ik…

Mijn studieschuld afbetalen. Dat is zeker het eerste wat ik ga doen. Ome DUO heeft me goed geholpen deze jaren, maar ik sta niet te popelen om mijn studieschuld de komende 30 jaar af te betalen. Daarnaast denk ik dat ik mijn vader zijn droomauto cadeau zou doen. De liefde die hij heeft voor cabrio’s is te schattig voor woorden. Deze droom stond altijd op de wachtlijst, omdat hij vier kinderen had die nog geen rijbewijs hadden. Nu hebben we bijna allemaal een rijbewijs, maar zijn er andere plannen die nog voorrang krijgen. Tot slot denk ik dat ik ook heel veel zou willen reizen. De meest verre plekken bezoeken met vrienden en familie lijkt me echt super leuk.

De belangrijkste eigenschap die mijn toekomstige partner moet hebben is…

Ik heb helaas een gehele waslijst aan criteria waaraan iemand moet voldoen. That is the reason why I am still single, I think. De waslijsten probeer ik dan zo nu en dan wel in te korten, maar ik denk dat de belangrijkste eigenschap zorgzaamheid is. Iemand die grappig is en iemand waarmee je een goed gesprek kunt voeren.

Ik word intens gelukkig van…

Mijn vriendinnen en familie. Ik denk dat dit voor heel veel mensen wel hetzelfde zal zijn. Ik kan intens genieten van een oudjaarsavond waar we met de gehele familie aan het bekvechten zijn over een potje bingo. Daarnaast kan ik ook oprecht genieten om met al mijn vrienden op het terras te zitten en gewoon niks te doen. Dat heb ik in deze Corona-periode wel het meest gemist, denk ik.

Busra Yilmaz
Instagram: @busrayilmaz75

Terugkijkend op

Als de 16-jarige ik, mij nu zou ontmoeten, dan zou ze blij zijn om te zien dat…

Ze een hbo opleiding aan het afronden is. Waarschijnlijk zou ze ook heel blij zijn om te zien dat ze geen domme levensfouten gemaakt heeft. De slimste persoon ben ik namelijk niet altijd geweest, nog steeds niet hoor.

Als de 16-jarige ik, mij nu zou ontmoeten, dan zou ze het jammer vinden om te zien dat…

Ze zichzelf heel druk kan maken om de meningen van anderen. Waarschijnlijk zou ze het ook jammer vinden om te zien dat ze soms van andermans probleem haar eigen probleem maakt.

Als ik een ding moest kiezen wat ik zelf anders zou doen in de opvoeding van mijn ouders, dan is dat…

Ik zou niet heel veel anders hebben gedaan dan mijn ouders. Mijn ouders hebben het niet altijd heel breed gehad, maar ze hebben wel vier meiden opgevoed die allemaal andere verwachtingen en wensen hadden. Ik heb altijd alles gekregen wat ik wilde, maar ze hebben me wel meegeven dat ik hard moet werken. Dit heb ik ook altijd gedaan. Zo zou ik mijn kinderen ook willen opvoeden. Toch ben ik wel een beetje salty over iets. Mijn ouders worden altijd helemaal paniekerig als ik ergens wil gaan slapen. Dat is en zal altijd een no-go zijn voor hen. Dat zou ik bij mijn eigen kinderen niet doen denk ik. Puur, omdat ik het altijd enorm vervelend vond.

De grootste les die ik tot nu toe geleerd heb is…

Dat ik niet zo moet piekeren over de toekomst. Ook vind ik vaak dat dingen heel goed moet doen. Hierdoor creëer ik extra druk in mijn hoofd. Deze gedachtes eiste een tijdje geleden zijn tol, waardoor ik daar destijds zelfs paniekaanvallen aan over heb gehouden. Ik probeer het leven niet meer zo serieus op te vatten en ook te accepteren dat het leven niet altijd rozengeur en maneschijn is.

Toekomst

Mijn grootste droom is…

Mijn grootste droom is denk ik om gewoon heel gelukkig te zijn. Ik heb niet de grootste dromen over een succesvolle carrière of een heel groot huis (but who am I to say ‘no’ to that if it happens, you know). Tuurlijk volg ik niet voor niets 4 jaar een hbo-studie. Ik wil wel gewoon een goede baan, die ook zeker goed betaald. Wat die baan precies gaat zijn weet ik nog niet. Daar moet ik nog even over nadenken

Mijn ideale leven over tien jaar ziet er als volgt uit…

Over tien jaar hoop ik dat ik mijn leven beter op orde heb dan nu. Ik hoop dat ik een vaste baan heb met leuke collega’s. Ook hoop ik dat ik een klein gezinnetje heb met één of twee baby’s. Mijn babyfever is al een maand of zeven volop bezig, dus ik hoop dat ik er over tien jaar wel een paar zelf heb. Verder hoop ik dat ik nog veel kan reizen en nog meer plekken van de wereld kan zien. Love this vriendenboekje already!


So, who’s next?

Volg:

2 Reacties

 1. Busra
  30 juni 2020 / 10:20

  Yaaaaaay, love it!!

  • yaikatak
   Auteur
   30 juni 2020 / 11:41

   Ah, thanks voor het invullen en meedoen girl! Appreciate it!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.