Celebrate diversity met … Anouk van Eijk

Anouk van Eijk

It’s time voor een nieuwe celebrate diversity. Dit keer heeft een heel goede vriendin van mij, Anouk van Eijk, de vragenlijst ingevuld. Ik heb Anouk leren kennen tijdens mijn studie Communicatie. Anouk is een perfectionist in hart en nieren. Zij heeft dit gehele stuk dan ook zelf geschreven (applausje), want wie kan het beter verwoorden dan zijzelf. Daarnaast motiveert en inspireert zij mij dagelijks. Zij is ook een van de redenen waarom ik ben begonnen met bloggen. Alom, een fantastisch mens en een heel waardevolle vriendin. Lees hier het verhaal van Anouk van Eijk.

Verleden

De mooiste dag van mijn leven was…
Ik denk de bruiloft van mijn oudste zus. Dit was net een sprookje. Mijn middelste zus en ik waren bruidsmeisjes. We werden allemaal super mooi professioneel opgemaakt, allerlei voorbereidingen getroffen en naar die dag toegeleefd. Van begin tot eind was dat een magische, liefdevolle en gezellige dag met alle lieve familie.

Leraren van mijn middelbare school zouden mij beschrijven als…
Ik was echt een lastig kind op de middelbare school, enigszins rebels. Ten eerste kwam ik altijd te laat, dus ik werd sowieso omschreven als telaatkomer. Ik had vaak een grote bek en sommige leraren konden daar goed mee omgaan/op inspelen, maar natuurlijk anderen weer totaal niet. Hierdoor werd ik er best vaak uitgestuurd, waardoor ik weer corvee- of mediatheekuren had. Achteraf gezien was dit meer denk ik een soort schild van een onzekere puber. Ik heb altijd eerder gangmaker willen zijn en gezelligheid willen creëren met de mensen om me heen, in plaats van zo’n vervelend jong te zijn.

Heden

Ik geloof in…
Astrologie. Ik kan mezelf helemaal verliezen in horoscopen. Het is niet zo dat ik dit zie als leidraad, toch geloof ik dat bepaalde dingen gebeuren door het heelal en de stand van de sterren. Alles gebeurt met een reden. Ik ben verder niet gelovig in een God, maar ik denk wel dat er een volgende ‘dimensie’ is wanneer men overlijdt. Ook geloof ik in de kracht van mindset en gedachten, wat jouw hele handelen, gevoelens én daarmee je route voor de toekomst bepaalt.

De laatste leugen die ik heb verteld, was…
Hmm, dat durf ik niet zo snel te zeggen. Ik denk een kleine leugen om iemand te ‘pleasen’. Ik ben van mezelf eerlijk en recht voor zijn raap, maar wanneer ik niet het gevoel krijg dat dit kan, dan zal ik wellicht, om de harmonie te bewaren, een leugentje om bestwil vertellen. Echter komt dit weinig tot niet voor, alleen wanneer ik die ‘noodzaak’ voel om zo mensen in hun waarde te laten. Anders zal ik altijd eerlijk aangeven hoe ik ergens over denk.

Ik ben bang om…
Dierbaren te verliezen, dit is mij (gelukkig) nog niet eerder écht overkomen. Ook ben ik bang voor de dood, dat deze heel naar gaat zijn. Daarnaast heb ik al van jongs af aan angst voor dieren. Honden kan ik op zich nog handelen, als ik ze ken, maar eigenlijk ben ik voor ieder ander dier bang. Je moet me eens paranoia zien rondrennen als er ook maar een wesp in mijn buurt rondvliegt… Dramatisch is het.

Als ik voor de rest van mijn leven op één plek zou moeten blijven, dan is dat…
Breda, 100%. Ik ben in deze heerlijke stad opgegroeid en heb nog geen andere plek mogen ervaren welke zo als thuis voelt. Breda is één en al gezelligheid en liefde, met alle fijne mensen om me heen. Ik ben nog geen stad verder tegengekomen die dat gevoel gelijk doet staan. Ik mis dan vaak dat stukje verbondenheid. In Breda kan ik genieten, mijn kinderen laten opgroeien en vredig wachten totdat ik oud en gelukkig tussen zes plankjes eindig.

Als ik één miljoen euro zou winnen, zou ik…
Een heel mooi huis kopen, aan de rand van het centrum in Breda. Ook zou ik mijn gezin iets geven, in de vorm van cadeautjes, etentjes, vakantie etc. Daarnaast zou ik sowieso een droomvakantie boeken naar een plek van mijn bucketlist, bijvoorbeeld de Malediven. In de ideale situatie wil ik zeggen dat ik het overige geld zou sparen, maar mijn vriend en ik zijn dusdanige levensgenieters dat ik denk dat we eerder bijna alles op den duur uitgeven, om zo onze dromen waar te maken.

De belangrijkste eigenschap die mijn partner heeft is…
Mensenkennis en motiveren. Hierdoor maakt mijn vriend mij echt sterker als persoon. Niet alleen door de fijne gesprekken die we daardoor kunnen voeren, maar ook de simpele praktische zaken in het leven waar ik van kan leren. Ik ben van mezelf best onhandig en lui, dus in bijvoorbeeld makkelijke huishoudelijke taken kan ik echt een ei zijn. Mijn vriend motiveert mij dan om het beste uit mezelf te halen en niet op te geven als het niet meteen lukt. Maar zo ook gedurende mijn afstudeerperiode. Ik vind het sowieso heel belangrijk dat je elkaar in een relatie aanvult en versterkt. Humor is natuurlijk ook niet onbelangrijk, maar dit voelt als vanzelfsprekend om überhaupt een goede klik met iemand te hebben.

Ik word intens gelukkig van…
Als ik met al mijn vrienden/vriendinnen een avondje samen aan het zuipen en lachen ben. Dat zijn momenten dat ik ontzettend dankbaar ben voor iedereen om me heen, ook door alle fijne, wijze gesprekken. Ik krijg daar echt energie van. Mijn vriendinnen maken mij stuk voor stuk allemaal intens gelukkig op hun eigen bijzondere manier. Daarnaast ben ik en word ik intens gelukkig van mijn lieve vriend. Wanneer we samen een avondje uit zijn met heerlijk eten en goede wijn/bier kan ik maximaal genieten. Ik word intens gelukkig van iedereen wie op dezelfde lijn dichtbij me staat.

Instagram: @anoukvaneijk

Terugkijkend op

Als de 16-jarige ik mij nu zou ontmoeten, dan zou ze blij zijn om te zien dat…
Ik heb genoten van het leven tot nu toe, mijn studententijd en vrienden voor het leven heb gemaakt. Ook zou ze blij zijn om te zien dat ze zo goed als in ‘één keer’ haar studie heeft afgerond, iets wat ik als middelbare scholier niet zomaar voor me had gezien. Ik heb hiermee niet alleen aan mezelf, maar ook aan anderen het tegendeel bewezen dat ik tot veel in staat ben. Daarnaast is ze trots dat ze aandacht heeft voor haar persoonlijke groei, op weg naar de beste versie van mezelf. Tot slot is ze blij om te zien dat ze na alle ‘boy-drama’ toch een leuke, knappe vent gevonden heeft met wie ze graag haar leven wilt delen.

Als de 16-jarige ik mij nu zou ontmoeten, dan zou ze het jammer vinden om te zien dat…
Doordat er te veel geluisterd is naar mensen om haar heen, kansen zijn blijven liggen. Of juist door mijn eigen luie uitstelgedrag. Dat ik meer heb geluisterd naar anderen in plaats van naar mijn eigen gevoel; jezelf wegcijferen. Dat ik heel perfectionistisch en daardoor negatief ben geweest over mezelf en mijn kunnen. Helaas af en toe nog steeds.
Echter ben ik van mening dat het weinig zin heeft om te blijven hangen in het verleden en al gemaakte keuzes. Ik haal daar liever lessen uit en focus me op waar ik wel nog invloed op heb, zodat ik dingen in de toekomst anders aan kan pakken. Of misschien ga ik nog een paar keer op m’n bek, soms heb je dat nodig als mens. Dat vind ik niet jammer, maar juist sterk.

Als ik een ding moest kiezen wat ik zelf anders zou doen in de opvoeding van mijn ouders, dan is dat…
Meer ruimte bieden om te vallen en op te staan. Mijn ouders hebben mij altijd heel erg aan de hand genomen, waar ik ze mega dankbaar voor ben. Toch merk ik nu ik ouder word dat ik, zoals eerder beschreven, simpele taken niet altijd zelfstandig weet uit te voeren. Maar ook waren ze altijd erg streng en beschermend. Ik mocht niet veel en wanneer dat wel mocht, had ik altijd strenge voorwaarden, zoals op tijd thuis zijn. Ik ben van mening dat een kind beter zelf kan ontdekken wat goed of fout is en dat de ouder daarin een ondersteunende rol biedt. Daarin zou ik mijn ervaringen delen, maar juist ook met alle liefde openstaan voor de ervaring(en) van mijn kind. Ik wil ze graag het gevoel geven dat alles, maar dan ook echt alles, gedeeld kan worden. Of ik dat beschermende zelf niet zou uitoefenen vind ik moeilijk te zeggen. Ik denk dat dat ook iets is wat automatisch ontstaat vanuit je ouder-/moederinstinct. Toch ben ik wel een voorstander van het geven van die vrijheid.

De grootste les die ik tot nu toe heb geleerd is…
Dat alleen jijzelf verantwoordelijk bent voor je eigen geluk, net zoals anderen dat ook voor zichzelf zijn. Mensen om je heen kunnen daar zeker wel enige invloed op uitoefenen, maar uiteindelijk heb je zelf de touwtjes in handen. Je bepaalt zelf waar je waarde aan hecht en wat je loslaat. Het is oké om op je bek te gaan, je mag alles op jouw eigen tempo doen, zolang je je best maar blijft doen. Pieker niet over zaken waar je geen invloed op hebt. Wanneer je kritisch blijft luisteren naar je eigen gevoelens en verlangens zal je altijd op het (voor jou) juiste pad blijven. Dat is het allerbelangrijkste.

Toekomst

Mijn grootste droom is…
Ik heb voor nu nog niet helemaal helder wat mijn allergrootste droom is. Ik wil graag gezond zijn, (twee) kinderen krijgen en financieel onafhankelijk zijn. Gewoon maximaal van het mooie leven kunnen genieten. Ik geloof dat je in de loop der tijd je grootste droom zal uitstippelen, maar ik ben nu pas 21 jaar, dus ik laat het allemaal nog even lekker op zijn beloop.

Mijn ideale leven over tien jaar ziet er als volgt uit…
Ik wil graag een koopwoning in Breda samen met mijn vriend. Een mooie, onderhoudsvriendelijke tuin om lekker in te ontspannen. Zoals hierboven ook beschreven, hebben we dan hopelijk een kindje en zijn we financieel dusdanig onafhankelijk dat we onbezorgd kunnen doen wat we leuk vinden. Doen waar we gelukkig van worden. Ik zal succesvol zijn in mijn carrière, omdat ik daar dan ook echt mijn passie in kwijt kan. Ik ben nog zoekende naar wat mijn passie nu écht is, maar gelukkig heb ik nog vele jaren voor me om dat te ontdekken en mezelf daarin te ontwikkelen. Tot slot hoop ik dat ik dan samen met jou, Yaik, en al onze/mijn andere lieve vriendinnen nog veel wijntjes/biertjes dan zal drinken!

Benieuwd naar de vorige ‘Celebrate Diversity met …’? Lees het gesprek met Lieke Wennekers hier!

So, who’s next?

Volg:
Share:

1 Reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.