Celebrate diversity met … Amber Jamie

Amber Jamie

Het is even geleden, maar het is weer tijd voor een nieuwe ‘celebrate diversity met’. Dit keer zijn de vragen beantwoord door niemand minder dan de Vlaamse blogster Amber Jamie. Amber heeft een eigen blog genaamd ‘HappyBeat‘. Een inspirerende blog waar je artikelen kunt lezen wanneer je je goed voelt, maar ook juist wanneer je een baaldag hebt. Wat ik zo tof vind, is dat Amber Jamie niet alleen de hoogtepunten van haar leven deelt. Maar haar blog is echt een weerspiegeling van de werkelijkheid. En dat kan ik alleen maar supporten. Get to know Amber Jamie now!

Verleden

De mooiste dag van mijn leven was…

22 juli 2018, de dag waarop ik voor het eerst online vertelde dat ik mij eigenlijk niet zo goed voelde als dat ik liet uitschijnen. Het klinkt misschien gek, maar het heeft oprecht mijn hele leven veranderd en daar ben ik nog steeds iedere dag enorm dankbaar voor.

Leraren van mijn middelbare school zouden mij beschrijven als…

Hmmm, laat ik de vraag even veranderen in ‘leraren van in het volwassenenonderwijs zouden mij beschrijven als…”. Want ik heb het idee dat die positiever gaan zijn haha. Maar… vriendelijk, meewerkend, sociaal en bijna altijd goed gezind.

Heden

Ik geloof in…

Het eerste wat in me op kwam om hierop te antwoorden, was ‘mezelf’ en daar schrok ik eigenlijk best van. Als je mij een paar jaar of misschien zelfs maanden geleden gezegd had dat ik ooit voor de volle 100% in mezelf zou geloven, dan had ik je ronduit uitgelachen. Maar toch is het zo. Ik geloof echt in mezelf en ik weet dat ik het ver ga schoppen in het leven als ik blijf doorgaan hoe ik nu bezig ben. Hoe arrogant klink ik nu?

De laatste leugen die ik heb verteld, was…

Heel eerlijk, ik zou het oprecht niet weten. Ik ben eigenlijk zo goed als altijd recht voor de raap. Vroeger is dat wel anders geweest. Maar op een bepaald moment begon ik te merken dat je met eerlijkheid echt veel verder komt en dat dat geen leugen is die mensen je zomaar vertellen.

Ik ben bang voor…

Spinnen, kleine ruimtes, grote groepen, het idee dat ik mij eenzaam ga voelen wanneer ik dood ga… En om naast paraplu’s te wandelen, al heb ik echt geen idee waarom en zou ik het misschien ook niet echt een angst noemen. Of ja, ik voel wel altijd een licht gevoel van spanning als ik een paraplu voorbij moet steken. Ik hou echt van de regen. Maar ik haat het ook, omdat ik weet hoeveel paraplu’s er dan in het straatbeeld gaan verschijnen.

Als ik voor de rest van mijn leven op één plek zou moeten blijven, dan is dat…

Rome of Parijs… Ik kan echt niet kiezen tussen die twee. In Parijs heb ik zoveel mooie herinneringen gemaakt met mensen waar ik enorm veel van houd. En ik kan echt niet wachten om terug te gaan. Maar Rome… Oh Rome is zo mooi en zo gezellig. Ik ben er echt helemaal verliefd op geworden toen ik er in 2018 op vakantie was.

Als ik één miljoen euro zou winnen, zou ik…

Rijlessen nemen, een auto kopen, het pand kopen dat ik nodig heb om mijn droom waar te maken, mijn eigen onderneming beginnen en zo veel mogelijk van mijn toekomstbeeld waarmaken. Hetgeen wat er dan nog over is, zou ik graag willen gebruiken om de wereld een stukje mooier te maken. Al ga ik dat hoogstwaarschijnlijk sowieso doen wanneer ik mijn dromen kan waarmaken.

De belangrijkste eigenschap die mijn partner moet hebben is…

Een grote hoeveelheid respect voor mij en mijn gevoelens.

Ik word intens gelukkig van…

Tijd spenderen met de mensen die ik graag zie. Waarschijnlijk klinkt dat super cliché, maar ja, het is gewoon de waarheid. Ik laad altijd enorm op wanneer ik tijd doorbreng met bepaalde mensen. Zelfs al is het gewoon door te bellen zonder een woord tegen elkaar te zeggen.

Terugkijkend op

Als de 16-jarige ik, mij nu zou ontmoeten, dan zou ze blij zijn om te zien dat…

Er wel een einde komt aan haar donkere periode. En dat ik de moeilijkste en zwaarste beslissing ooit toch gemaakt heb en heb doorgezet. Dat ik, ondanks een vertraging en heel veel hobbels op de weg, toch mijn diploma in de pocket heb. Én dat ik de motivatie gevonden heb om keihard verder te studeren. Haha, wat gek om nu opeens te beseffen dat ik nog wel een tijdje verder kan gaan met dingen opsommen. Daardoor besef ik pas echt dat ik al ver gekomen ben.

Als de 16-jarige ik, mij nu zou ontmoeten, dan zou ze het jammer vinden om te zien dat…

Ik af en toe nog steeds dezelfde fouten maak die mij in mijn donkere periode hebben geknuppeld. Maar heel eerlijk, ik denk dat ze vooral enorm trots op me zou zijn. En dat ze enorm veel kracht zal halen uit waar ik nu sta. Ik zat immers echt heel diep op die leeftijd.

De grootste les die ik tot nu toe geleerd heb is…

Dat ik de enige persoon op de wereld ben die verantwoordelijk is voor haar eigen geluk en dat je echt iedere kleine overwinning zou moeten vieren. Bekijk het anders zo: het leven is een feestje, maar je moet zelf de slingers ophangen.

Toekomst

Mijn grootste droom is…

Om een inspiratiebron te mogen zijn voor zoveel mogelijk mensen door altijd mezelf te blijven. En de wereld op die manier een stukje mooier te maken.

Mijn ideale leven over tien jaar ziet er als volgt uit…

Over 10 jaar ben ik 29. Tegen die tijd zou ik heel graag een eigen bedrijf op poten hebben gezet en een boek hebben geschreven. Dan zou ik in een leuk huisje willen wonen samen met mijn hondje(s) en eventueel een partner. Maar ik zou tegelijk ook heel graag de mogelijkheid willen hebben om mooie reizen te maken.

Benieuwd naar de vorige ‘Celebrate Diversity’ met …’? Lees het gesprek met Eva Rijnders hier!

Volg:
Share:

2 Reacties

  1. 25 maart 2021 / 10:09

    Heel leuk om te lezen! Ik ben ook echt fan van Amber, ze straalt zoveel positiviteit uit, juist ook doordat ze de minpuntjes van het leven laat zien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.