Cadeau inspiratie: 8 leuke persoonlijke cadeau ideeën

persoonlijke cadeau ideeën

Uren brainstormen aan de keukentafel, middagen door de stad struinen of avondenlang het internet afzoeken. We hebben het allemaal wel eens gedaan. Ja, het perfecte cadeau heb je niet zomaar gevonden. We willen graag een leuk, nuttig, origineel, maar ook vooral een persoonlijk cadeau geven aan onze dierbaren. Hier wil ik je graag een handje bij helpen. Hieronder heb ik 8 persoonlijke cadeau ideeën verzameld. Deze persoonlijke cadeau ideeën zijn zowel voor mannen als voor vrouwen. En kun je gebruiken voor verjaardagen, voor de decembermaand, vader- en moederdag óf gewoon voor een zomaar-cadeautje. Hopelijk kun je wat inspiratie opdoen!

1. Fotocollage

Het eerste waar ikzelf aan moest denken bij een persoonlijk cadeau is een fotocollage. Fotocollages doen het altijd goed bij iedere gelegenheid. Of het nu voor een verjaardag, voor 5 december of voor Kerstmis is. Foto’s zijn het fysieke bewijs van mooie, dierbare herinneringen. Wat ik ook heel leuk vind, is om bij de fotocollage een old skool wegwerp camera te geven. Deze kun je tegenwoordig kopen bij de Hema of bij de Kruidvat. De wegwerpcamera staat symbool voor alle mooie momenten die je nog gaat maken in de toekomst (én dan meteen vast kunt leggen).

2. Complimenten pot

Cadeau idee nummer twee kost niet veel geld, maar is wel enorm waardevol. Je hebt helemaal niet veel nodig, namelijk alleen een pot, een paar vellen papier en een pen. De papieren knip je op in reepjes. Op de reepjes schrijf je allerlei leuke, lieve dingen over diegene voor wie het cadeau bestemd is. Ook kun je er leuke, grappige, mooie herinneringen opschrijven. Daarnaast kun je zelf bepalen hoeveel briefjes je in de pot doet. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor 52 briefjes, zodat hij of zij er iedere week ééntje uit mag pakken. Zo heeft de gelukkige er voor een langere periode iets aan.

3. Scratch Book

Een ander leuk persoonlijk cadeau is een scratch book. Dit gaven mijn oude huisgenoten altijd aan elkaar als iemand het huis verliet. In het boek plakte ze allerlei foto’s en herinneringen die ze door de jaren heen met elkaar hadden opgedaan. Het leuke aan een scratch book is dat je er zelf ook allerlei dingen bij kunt schrijven. Zodat je gezamenlijk alle herinneringen kunt herbeleven. Een super leuk, persoonlijk en creatief cadeau!

4. Fotopuzzel

Sinds de coronacrisis is half Nederland aan het puzzelen geslagen. Op de website van Studentendrukwerk zag ik dat je zelf puzzels kunt laten bedrukken. Ik vond dit zó’n super leuk idee. Ik heb zelf dan ook meteen een fotopuzzel laten bedrukken voor mijn oma als verrassing. Het leuke is dat je zelf de hoeveelheid puzzelstukjes kunt kiezen. Je kunt hem dus echt helemaal zelf ‘maken’. Bij studentendrukwerk hebben ze nog veel meer leuke fotocadeau’s. Denk aan: mokken, champagneglazen, bierviltjes en je kunt er ook t-shirts laten bedrukken. Heel tof!

persoonlijke cadeau ideeën
Kleine opmerking: Ik kan helaas niet de voorkant van de fotopuzzel laten zien i.v.m. de privacy van de personen op de foto. Maar hij ziet er echt super uit!

5. Concert of theater

Ik ben persoonlijk dol op concerten en theatervoorstellingen. Ik probeer zelf dan ook vaak tickets voor een leuk concert of een grappige theatershow cadeau te geven aan vrienden of familie. Ik moet wel zeggen dat er meestal een hoger prijskaartje aan dit cadeau hangt. Echter heb je zelf ook iets aan dit cadeau. En bovendien maak je natuurlijk nieuwe herinneringen met de persoon die je liefhebt.

6. Avondje koken

Maar een persoonlijk cadeau hoeft uiteraard helemaal niet veel te kosten. Bij een persoonlijk cadeau spelen veel meer dingen een rol. Zo gaat het ook om de moeite die iemand erin stopt én om de emotionele waarde van het cadeau. Ik vind het bijvoorbeeld ook altijd leuk om voor iemand te koken. Dit cadeau is gemakkelijk te combineren met een ander cadeau. Zo kun je bijvoorbeeld voor iemand zijn lievelingsgerecht koken en vervolgens nog een complimenten pot geven.

7. Videoboodschap inspreken

Wat ik tijdens de pandemie een aantal keer gedaan heb, is een videoboodschap ingesproken. Grote feestjes waren natuurlijk niet toegestaan en op deze manier kon je iemand toch speciaal laten voelen op zijn of haar speciale dag. Het is altijd fijn om te horen dat mensen je waarderen en van je houden. Bovendien kan diegene de filmpjes altijd terugkijken wanneer hij of zij maar wilt. Het is echt een blijvend cadeau. Ik vind dit zeker een heel leuk persoonlijk cadeau die we er ook gewoon na corona in moeten houden!

8. Quote tegel

Zegt jouw vriend, vriendin, broer of moeder altijd een bepaalde zin? Zoals: het leven is een feest, maar je moet wel zelf de slingers ophangen? Of heeft de persoon voor wie het cadeau bestemd is altijd een leuke, gekke, kenmerkende openingszin? Dan kan het heel leuk zijn om deze spreuk op een tegeltje te laten bedrukken. Lekker Nederlands én een echt persoonlijk cadeau.

Heb jij nog leuke persoonlijke cadeau ideeën?

Yaika Tak

Dit artikel is geschreven op basis van een samenwerking. Wil je hier meer over weten? Check dan mijn disclaimer.

Volg:
Share:

4 Reacties

 1. 3 november 2021 / 10:12

  Leuke ideeën met cadeautjes, zeker nu Sinterklaas en kerst al bijna voor de deur staan 🙂

 2. Anouk
  9 november 2021 / 10:09

  Super creatief voor als we weer eens inspiratieloos zijn, thanks!!!

 3. 26 januari 2023 / 15:59

  Ontzettend tof artikel! Zelf ben ik ook echt fan van een fotopuzzel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.