6 tips voor een vakantie op het Spaanse eiland Mallorca

vakantie mallorca tips

Inmiddels ben ik alweer een paar weken thuis van mijn vakantie in Mallorca. Met een grote glimlach denk ik er nog vaak aan terug. Want wat heb ik genoten van het midweekje Mallorca. Het was niet mijn eerste keer op het eiland, maar al mijn derde (!) keer. Je kunt dus wel concluderen dat ik écht iets met het Spaanse eiland heb. Ik heb er dan ook al van alles gezien, gedaan en beleeft. Daarom is het de hoogste tijd om de leukste, beste tips op een rijtje te zetten voor een vakantie naar Mallorca. Let’s go on vacation!

1. Culturele activiteiten in Palma

Palma De Mallorca is de ‘hoofdstad’ van het eiland Mallorca. Palma is een heel mooie stad met veel oude gebouwen. Het is een kleine en compacte stad, dus alles is prima te belopen. Een van de leukste pleinen in Mallorca is Plaza Mayor. Dit plein is een kleinere replica van het gelijknamige plein in Madrid. De bekendste bouwwerken in Palma zijn kathedraal La Seu en het paleis van Almudaina. Deze staan schuin tegenover elkaar. Hier omheen is ook een park aangelegd. Heel leuk om hier een rondje te gaan wandelen. Net iets buiten Palma ligt Castell de Bellver. Dit is een enorm oud en mooi kasteel. Als je een auto hebt en een dagje in Palma bent, raad ik je aan om hier nog even heen te rijden!

vakantie mallorca tips

2. Shoppen in Palma

Naast de culturele activiteiten, zijn er in Palma ook veel winkels. Het ‘shop’ centrum van Palma stelt je zeker niet teleur. Het is erg leuk om hier een dagje te winkelen. Ze hebben vrijwel alle grote winkelketens die we in Nederland ook hebben. Sinds ik mijn leven aan het verduurzamen ben, shop ik hier bijna niet meer. Maar ik vind het nog steeds leuk om door de stad te slenteren en winkeltjes te kijken. Als je op zoek bent naar een lekkere lunch tussen het shoppen door, raad ik je aan te gaan eten bij FOOD & WINE. Dit is een heerlijk restaurantje wat midden in de stad gevestigd zit.

3. Bezoek de mooiste stranden van Mallorca

Mallorca staat bekend om de vele idyllische stranden. Als je verblijfplaats vlakbij Palma de Mallorca is, is het verstandig om een auto te huren. Playa de Palma (het strand bij Palma) is namelijk niet heel fraai en vaak enorm druk. Met een auto kun je de mooiste stranden van Mallorca ontdekken. Een aantal van die mooie stranden zijn: Cala D’Or, Es Trenc, Cala Varques en Cala Millor. Deze stranden liggen bijna allemaal aan de oostkust van het eiland. De reistijd vanaf Palma is met de auto dan ook ongeveer een uur. Maar geloof me, ze zijn een bezoek meer dan waard!

vakantie mallorca tips

4. Breng een bezoekje aan Valdemossa

Valdemossa is één van de meest schattige bergdorpjes van Europa. Het dorpje ligt op 15 á 20 minuten rijden van Palma de Mallorca. Dit lijkt niet ver, maar gevoelsmatig lijkt het alsof het mijlenver van Palma ligt. Valdemossa staat bekend om de vele kleine, pittoreske straatjes. Naast het feit dat het enorm leuk is om een rondje door het dorp te lopen, is het ook een aanrader om het Chopin museum te bezoeken. De Poolse componist verbleef in 1838/39 namelijk in het dorp. Kortom: je kunt Mallorca eigenlijk niet verlaten zonder een bezoekje te hebben gebracht aan het hoogstgelegen dorp van Mallorca. Oh ja, nog een tip voor de Instagrammers onder ons: dit is ook echt dé perfecte foto spot!

5. Huur een fiets

Mallorca is een écht fietseiland. Er komen dan ook veel (gevorderde) wielrenners heen voor een fietsvakantie. Ik raad het af om als niet-gevorderde fietser het eiland te bezichtigen op de fiets. Wel kun je als niet-gevorderde fietser een fiets huren om gewoon lekker langs de boulevard te fietsen. Dit heb ik zelf dan ook vaak gedaan. Een klein nadeel is dat het hard waait aan de boulevard (dus dat betekent hard trappen). In de volle zon met 30 graden is dit niet altijd een pretje. Nu moet ik hier wel bij zeggen dat ik de meest a-sportieve persoon ben op deze planeet. Als jij dit ook bent, raad ik je aan om te fietsen op een bewolkte dag of niet op het heetste moment van de dag.

vakantie mallorca 2021

6. Ga een avond uit

By far niet het chiqueste, mooiste, meest romantische gedeelte van Mallorca, maar zeker het benoemen waard. Ik heb het natuurlijk over El Arenal. Dit is voor Nederlandse jongeren de place to be. In El Arenal lijkt het gewoon alsof je ergens in Nederland staat. Alles is gewoon Nederlands. El Arenal wordt gedeeld met de Duitsers. De Duitste strip ligt net een klein stukje voor de Nederlandse strip. Aan de andere kant van het water is Magaluf gevestigd. Dit is het uitgaansgebied van de Britten. Dit schijnt nog vele malen erger te zijn dan El Arenal. Als je nog jong bent, is het zeker leuk om hier een avondje naartoe te gaan. Ik raad het wel af om hier je verblijfplaats te boeken (mits je een stap-vakantie wil natuurlijk).

Hopelijk heb je iets aan deze tips voor een vakantie in Mallorca. Ik ben daarnaast erg benieuwd: heb jij misschien nog tips voor een vakantie op Mallorca?

Yaika Tak

Volg je mij al op Instagram?

Volg:
Share:

3 Reacties

  1. 13 juli 2021 / 22:16

    Oh het ziet er allemaal echt zo leuk uit! Ik zou super graag naar Mallorca willen, hopelijk snel in de toekomst 🙂

  2. 14 juli 2021 / 10:11

    Wat een leuke tips! Mallorca is echt fantastisch, ik ben er nu twee keer geweest. Valdemossa heb ik nog niet bezocht (shame on me!), dus die gaat op mijn lijstje. De afgelopen keer heb ik Cala Llombards ontdekt, een prachtig strand met helderblauw water in het zuiden van het eiland. Ik vond Cap de Formentor ook een aanrader trouwens, wat een uitzicht!! En verder de plaatsen Port de Soller en Port D’Alcudia.

  3. 19 juli 2021 / 17:11

    Wat heb je een fijne tips gedeeld, mijn tante was ook altijd helemaal gek op Mallorca. Zelf ben ik er nog nooit geweest (ook niet in de buurt) maar het klinkt wel erg goed, dus wie weet in de toekomst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.