6 alternatieve ideeën voor oud en nieuw 2020

oud en nieuw 2020 ideeën

Oud en Nieuw 2020 zal geen avond worden voor in de boeken. Geen grote feesten, geen avond die eindigt in de stad met veel alcohol en geen samenkomsten van grote groepen. Het tegenovergestelde is de werkelijkheid. Met een klein gezelschap zullen we ons thuis moeten gaan vermaken. Aangezien we zullen moeten gaan roeien met de riemen die we hebben, heb ik een ideeën lijstje opgesteld met activiteiten die we wél kunnen doen tijdens Oud en Nieuw 2020. We kunnen lang in het negatieve blijven hangen, maar uiteindelijk schieten we daar niks mee op. We zullen positief moeten blijven tijdens deze tweede lockdown. Het aankomende jaar moet hét jaar worden en dat moeten we op de best mogelijke manier vieren. We verdienen immers allemaal een mooie start van 2021.

1. Avondje voor de buis

Het is misschien wat oud bollig en saai, maar op oudejaarsavond worden er veel leuke programma’s uitgezonden op tv. Het is een prima manier om de tijd te verdrijven tot twaalf uur. Zowel RTL als de NPO verzorgt jaarlijks een oudejaarsconference. Bij RTL wordt hij verzorgd door Guido Weijers en bij de NPO is Youp van ’t Hek al jaren het gezicht van de oudejaarsconference. Het is nog even wachten of ze dit jaar doorgaan, aangezien beide cabaretiers niet graag optreden voor een lege zaal. Daarnaast zullen er ook verschillende spelshows op tv te zien zijn.

2. Online quizzen

Tijdens deze coronatijd is het ouderwetse quizzen weer helemaal populair geworden. Het is namelijk iets wat je gemakkelijk online kunt organiseren. Op deze manier kun je toch met een grote groep deelnemen aan een ‘evenement’. Daarnaast is het ook meteen een leuk avondvullend programma. Je kunt kijken of je nog deel kunt nemen aan georganiseerde pubquizzen. Natuurlijk kun je ook gewoon zelf een quiz organiseren. Zo kun je een persoonlijk quiz maken, waarin de vragen gaan over w at iedereen dit jaar gedaan en/of bereikt heeft.

3. Oliebollen bakken

Nog een idee van het ideeën lijstje voor oud en nieuw 2020 is het bakken van oliebollen. Bij de viering van het ingaan van het nieuwe jaar hoort dit er traditiegetrouw nou eenmaal bij. Wat is er leuker om deze zelf te gaan bakken op oudejaarsavond? Op deze manier heb je meteen een activiteit om ’s avonds uit te voeren en een lekkere snack tijdens het toasten om twaalf uur. Win-win situatie, toch?

4. Organiseer een wisseldiner

Woon je dichtbij je vrienden en familie? Dan is het organiseren van een wisseldiner wellicht iets voor jou. Het concept werkt als volgt. Je spreekt met een groep vrienden af dat iedereen één gerecht maakt. Zo maakt de een het voorgerecht, de ander het hoofdgerecht en weer iemand anders het dessert. Vervolgens spreek je af dat je de gerechten bij elkaar gaat ophalen. Zo wordt bijvoorbeeld het hoofdgerecht opgehaald bij degenen die daar verantwoordelijk voor is én vervolgens geeft die persoon zijn gemaakte gerecht aan hen. Vervolgens eet je het gerecht op én ga je door naar het volgende gerecht. Je kunt er ook nog voor kiezen om het samen digitaal op te gaan eten. Dat is nog eens een coronaproof versie van het vieren van Oud & Nieuw!

5. Top2000 afwachten

Als je oudejaarsavond zegt, zeg je automatisch het einde van de Top2000. Het slaat eigenlijk nergens op, aangezien je al weken van te voren weet welke nummers er voorbij gaan komen. Je zou deze nummers ook gewoon zelf op kunnen zetten, maar dan mis je de gehele essentie van de Top2000. Het sluit voor mij persoonlijk altijd echt het jaar af. En gelukkig hoeven we dit jaar niet wéér te wachten op Queen, maar op Danny Vera (een kleine verfrissing).

6. Spelletjesavond

Wat is er beter dan een avond vol spelletjes. Normaal gesproken deden velen dit al op oudejaarsavond om vervolgens nog een drankje te gaan doen in het dorp of in de stad. Dit jaar zal de gehele avond gevuld moeten worden met spelletjes. Een idee is om er een competitie van te maken. Zo kun je er een battle of the sexes van maken én de gehele avond bijhouden wie er welk spel won.

Heb jij nog ideeën voor Oud & Nieuw 2020?

Yaika Tak

Volg je mij al op Instagram of Facebook?

Volg:
Share:

3 Reacties

 1. 21 december 2020 / 18:08

  Leuke ideetjes inderdaad! Wij zijn sowieso nooit heel erg van de grote feestjes enzo, dus vaak zitten wij gewoon de hele avond op de bank of inderdaad een spelletjesavond met lekkere hapjes, hihi!

  • yaikatak
   Auteur
   21 december 2020 / 23:10

   Ah klinkt als een heerlijk avondje. Spelletjes worden bij ons ook altijd enorm veel gespeeld op oudejaarsavond. Het spel 30seconds is echt mijn favoriet!

 2. 26 december 2020 / 22:53

  Hier denk ik een avondje Netflixen :-). Nu we twee kleine kinderen hebben was oudejaarsavond telkens een rustig avondje.
  Het wisseldiner vind ik wel een zeer leuk ideetje want we zijn er nog niet aan uit wat we gaan eten :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.