5 x woonaccessoires om je werkplek of kantoor op te vrolijken

woonaccessoires kantoor

Inmiddels werk ik alweer 2 jaar thuis, waarvan een half jaar voor mezelf. In het begin vond ik het heerlijk. Ik kon mijn eigen tijd beter indelen, lekkere lunches maken en productiever werken. Echter mis ik nu wel collega’s en mensen om me heen. Ook mis ik soms de omgeving van een kantoor. Als je thuis werkt, neem je je werk letterlijk mee naar huis. En dat is niet altijd prettig. Daarom heb ik een jaar geleden in mijn kamer een eigen ‘kantoortje’ gemaakt. Dat is dan ook de plek waar ik werk én nergens anders in het huis. Inmiddels heb ik mijn ‘kantoor’ leuk aangekleed met allerlei leuke woonaccessoires. Hierdoor is het écht een leuk plekje geworden. Wil jij weten hoe je jouw werkplek leuker kunt maken? Lees hieronder 5 handige tips!

1. Pennenbakjes

We beginnen meteen met een échte klassieker: het pennenbakje. Ik ben dol op een georganiseerd bureau. Ik houd niet rondslingerende papiertjes, memoblaadjes en pennen. Op mijn bureau staan dan ook verschillende bakjes. Een voor de pennen, een voor de markeerstiften en dan nog een bakje met memoblaadjes. Hierdoor ziet alles er een stuk opgeruimder uit. Bovendien heb je tegenwoordig veel leuke bakjes, zoals dit ‘billen’ bakje van Monki. Love it!

2. Foto’s

Een werkplek mag ook zeker iets persoonlijks hebben. Daarom heb ik wat foto’s verwerkt in mijn werkplek. Zo heb ik foto’s aan de muur hangen (de zijkant van de muur, niet de muur die je ziet op de foto hieronder 🙂) en heb ik een aantal polaroids op mijn bureau staan. Het maakt de werkplek meteen een stukje warmer en minder zakelijk en koud. Wat mij betreft echt een must voor een werkplek!

woonaccessoires kantoor

3. Kaarsen

Ja, natuurlijk moeten deze er ook bij. Ik ben namelijk dol op kaarsen. Ik vind het heerlijk om op een druilerige dag een lekkere geurkaars aan te steken. Mijn favoriete geurkaarsen zijn van Woodwick en Yankee Candle. Het zijn voornamelijk vanilleachtige of kaneelachtige geuren. Daarnaast heb ik een regenboog kaars en een bubbel kaars op mijn bureau staan om het wat op te fleuren.

4. Posters

Als er één ding niet mag ontbreken op mijn werkplek, dan zijn het posters. Ik vind het zelf altijd leuk om een compositie van verschillende posters in lijsten boven mijn bureau te hangen. Zo vind ik abstracte figuren heel tof. Maar houd ik ook van motiverende quotes. Veel mensen vinden deze quotes vaak cringe, maar ik haal er nou eenmaal positieve energie uit. En dat wil je juist op je werkplek.

5. Placemats

Er zitten dagen tussen dat ik eet aan mijn bureau. En dan zijn placemats wat mij betreft echt onmisbaar. Eerst vond ik ze totaal niet stylish en mooi, maar ze zijn wel heel handig. Zo maak je je bureau nooit vies, kun je kruimels gemakkelijk opruimen en is eten op je werkplek helemaal niet zo erg. En tegenwoordig heb je genoeg leuke placemats die passen bij jouw woonstijl en werkplek. Bij fotocadeau heb je allerlei luxe placemats in bijvoorbeeld marmer, beton en in het goud (hier kun je bij Fotocadeau een placemat in goud bekijken). Bovendien kun je ook placemats laten bedrukken met je eigen foto. Ook heel erg tof!

Wat zijn jouw favoriete kantoor woonaccessoires?

Yaika Tak

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. 16 februari 2023 / 20:29

    Ik ben ook echt gek op kaarsen! Maar planten kunnen ook zeker niet ontbreken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.