5 x de leukste festivals in Nederland in 2022

festivals nederland 2022

Als er iets is wat ik leuk vind aan de zomer, dan zijn het de vele festivals. Waar er vroeger een paar grote waren, zijn er nu ieder weekend meerdere te vinden door heel Nederland. Ik sta zelf dan ook het liefst ieder weekend op een festival. Ik hou echt van de magische festival sfeer. Ik heb er dit jaar dan ook heel wat op de planning staan. Houd jij ook van een festival, maar weet je niet waar je moet zijn? Ik heb een lijstje gemaakt met de leukste festivals in Nederland in 2022!

Disclaimer: De meeste festivals in dit rijtje zijn in de randstad of in het Zuiden van Nederland. Met deze festivals heb ik namelijk ervaring :).

1. Central Park

Het eerste festival staat al bijna voor de deur. Dit is namelijk het Utrechtse festival Central Park. Hier komen voornamelijk grote Nederlandse bands als De Staat, Kensington en Direct. Het is een tweedaags festival. Zaterdag is het 18+ en zondag is een familiedag. Dan mogen er ook kinderen komen. Op zondag komen er dan ook meer Nederlandse artiesten voor deze doelgroep (denk aan Antoon, Susan & Freek en Nielson). Ik mag namens Festival Lovers het festival zaterdag bezoeken, heel leuk! Ik ben heel benieuwd naar dit Utrechtse festival!

Central Park is 18 en 19 juni in Park Transwijk in Utrecht.

2. Concert At Sea

Het tweede festival is één van mijn favoriete festivals. En dat is een festival aan zee, namelijk Concert At Sea. Het is een festival dat ik ieder jaar samen met mijn familie bezoek. Hiervoor is dan ook echt een perfect festival. We maken er vaak meteen een weekendje Zeeland van, waardoor je meteen in de vakantiestemming komt. CAS heeft geen heel bijzondere line-up. Vaak komen er Nederlandse top-40 artiesten optreden. Niet helemaal mijn ding, maar de sfeer maakt alles goed bij dit mooie festival aan de Zeeuwse kust.

Concert At Sea is 31 juni t/m 2 juli op de Brouwersdam in Zeeland.

3. Pal Mundo Festival

We gaan door naar een festival die nog steeds hoog op mijn lijstje staat. Ik wil al een aantal jaar naar het Pal Mundo Festival. Dit is een Latin en Caribbean festival. Dit jaar komen er grote namen, zoals J Balvin, Maluma, Anitta, Gente De Zona en Prince Royce. Ik houd van festivals waar je écht kunt dansen. En dat kan zeker op Pal Mundo. Ik zou er heel graag heengaan, alleen valt het festival dit jaar tegelijk met CAS. En hiervoor had ik al twee jaar kaartjes. Deze komt op het lijstje voor volgend jaar!

Pal Mundo Festival is 2 & 3 juli in het Zuiderpark in Den Haag.

4. SMÈRRIG

We gaan door naar een écht Brabants festivalletje. Ik ben dol op deze kleinschalige festivalletjes. Het is er altijd gezellig en de muziek is erg dansbaar. Je kunt de sfeer en muziek vergelijken met een avondje uit in de stad. Je komt hier ook niet echt voor de muziek, maar gewoon voor een gezellige dag. Kun je niet naar SMÈRRIG, maar wil je wel naar zo’n soort festival? Wees niet getreurd, er zijn er namelijk nog meer in Brabant. Zo zijn het Daisy Festival en Het Paradijs van het Zuiden festival ook echte aanraders.

SMÈRRIG is 16 en 17 juli in Den Bosch.

5. Duikboot Festival

Dit is een van de laatste festivals van het seizoen. Duikboot is een heerlijk festival om het seizoen mee af te sluiten. Dit festival is wederom in Brabant, namelijk in Breda. Het is eigenlijk voornamelijk een techno festival. Zelf heb ik een grafhekel aan techno, maar gelukkig is er altijd een Vunzige Deuntjes/Daisy achtige stage. Hier kun je mij de hele dag vinden. De locatie is heel leuk, het ligt namelijk aan een groot water. Dit doet iets extra’s met de sfeer.

Duikboot Festival is 27 augustus op de Asterdplas in Breda.

Naar welke festivals in Nederland ga jij in 2022?

Yaika Tak
Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.