5 verslavende Netflix series om te bingen in 2021

netflix series 2021

We zitten momenteel in een lockdown en zoals het er nu naar uitziet, gaat dat nog even duren. Onze levens spelen zich dan ook volledig af tussen de vier muren van ons huis. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik hier als een introvert niet heel veel last van heb haha. Ik kan dagenlang achter mijn laptop verdwijnen en de ene naar de serie verslinden. Ze halen mij echt even uit de miserie van de pandemie. Ik heb de afgelopen maanden dan ook mijn best gedaan om zoveel mogelijk series te kijken, zodat ik jullie goed kan adviseren (good excuse, right? 😉). Yes, het is weer tijd voor een artikel vol met Netflix series die jij moet gaan kijken in 2021. Ik stel je niet teleur, i’ll promise.

Unorthodox

Deze serie vond ik persoonlijk de beste serie die Netflix in 2020 uitgebracht heeft. Dit is zo’n serie waarvan je hem juist niet wilt bingen, omdat hij zó goed is. Unorthodox is eigenlijk een lange film die in vier stukken is gehakt. De serie gaat over Esty die wilt losbreken van de ortodox joodse gemeenschap in New-York, waar zij opgegroeid is. Ze leven hier nog zoals in de middeleeuwen en dit is niet de manier waarop Esty haar leven wil voorzetten. Ze is overigens altijd al het buitenbeentje van de gemeenschap geweest. Reden genoeg om te vluchten naar haar moeder in Berlijn, die zich ook ontbonden heeft van de gemeenschap. Echter laat de man van Esty het er niet bij zitten én zet hij alles op alles om zijn vrouw terug te vinden…

The Queen’s Gambit

Beth Harmon wordt als kind naar een weeshuis gebracht, nadat haar moeder zelfmoord pleegde. In dit weeshuis leert Beth schaken van de conciërge in de kelder. Door de drugs die Beth van het weeshuis toegediend krijgt, ziet ze het schaakbord op de muur geprojecteerd en kan ze hierop anticiperen. Als Beth in haar tienerjaren geadopteerd wordt, begint haar carrière pas echt. Echter heeft het schaaktalent door haar verleden heel wat littekens opgelopen die nog lang niet geheeld zijn. Schaken staat centraal in deze serie. Dit klinkt misschien saai, maar dat vond ik dus totaal niet. Ondanks dat ik niet kan schaken én er ook geen hol van snap, vond ik iedere schaakpartij rete spannend. Bovendien vind ik het ook leuk dat alles helemaal in de jaren ’60 en ’70 stijl gefilmd is. Zo staat Beth bijvoorbeeld in een scene te dansen op het nummer Venus van Shocking Blue. Een extra reden om The Queens Gambit op je Netflix-series-must-see-lijstje voor 2021 te zetten.

Selling Sunset

Deze serie valt onder een geheel andere categorie. Het is namelijk een heerlijke reality show van de streamingdienst itself. In Selling Sunset verkopen zeven vrouwelijke makelaars de meest dure panden op Sunset Boulevard. Zij doen dit voor de Opperheim Group, het makelaarskantoor van de tweeling Jason en Brett. De dames leven een luxueuze leven in hartje LA. In een kantoor met zeven succesvolle vrouwen is er natuurlijk wel eens drama (en gelukkig niet zo’n beetje ook). Er staan momenteel twee seizoenen online, maar seizoen 3 is als het goed is in de maak. Nu al zin in!

Las Chicas Del Cable

‘Las Chicas Del Cable’ is een super spannende, feministische, Spaanse serie. Deze serie speelt zich af in de jaren ’20 in Madrid. In het begin van de serie werken de vier hoofdrolspeelsters als ‘kabelmeisjes’ bij een telefooncentrale. Deze plek is ook meteen het hoofddecor van de serie. De vrouwen maken van alles mee; van liefde tot moord en van mishandeling tot gevangenisstraffen. Het is oprecht een heel spannende serie die je gemakkelijk een gehele dag kunt bingen. Er staan momenteel 5 seizoenen online, dus je kunt meteen even vooruit. Oh ja, er is wel een klein puntje waar ik me mateloos aan erger. Dat is namelijk de muziekkeuze. Als je een serie maakt over de jaren ’20 gebruik dan geen clubmuziek van nu. ¿Entendido?

The Real Housewives of Beverly Hills

Deze serie past in het rijtje met Selling Sunset, Keeping Up With The Kardashians én Monaco Vrouwen. In The Real Housewives of Beverly Hills worden zes vrouwen gevolgd die aber natürlich in Beverly Hills wonen. Deze stad is niet alleen een woonplek, het is oprecht een levensstijl. Je mond valt meerdere malen open van verbazing. Zo wordt er bijvoorbeeld makkelijk 60.000 dollar (!!) uitgegeven voor een kinderfeest. Daarentegen zie je ook de nadelen van het leven van een Beverly Hills diva. Maar bovenal is er natuurlijk gewoon super veel zinloze drama, waar ik persoonlijk heel lekker op ga. Heb je deze series allemaal al gezien? Geen stres, ik heb vorig jaar namelijk twee artikelen geschreven boordevol Netflix tips. Dit artikel schreef ik in augustus én dit artikel schreef ik vorig jaar in januari. Hopelijk staan alle series nog op de streamingdienst. Ze zijn je tijd allemaal waard, trust me.

Welke Netflix serie raad jij aan voor 2021?

Yaika Tak

Volg je mij al op Instagram of Facebook?

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. 22 januari 2021 / 13:38

    Las chicas del cable! Dat blijft mijn favoriet op Netflix. De muziek stoorde mij niet echt, vond het een leuk sfeertje en lekker spannend. Grand hotel vond ik ook goed, maar die is helaas verwijderd. Ik kijk uit naar nieuwe Spaanse series!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.