5 diverse Netflix series die jij gezien moet hebben

Netflix series

Eén van mijn eerste artikelen ging over de Netflix series die ik destijds aan het kijken was. Inmiddels zijn we bijna negen maanden verder en vond ik het tijd voor een nieuwe Netflix update. Aangezien ik deze zomer vrijwel opgesloten zat wegens mijn scriptie, hebben Netflix en ik veel tijd doorgebracht samen. Ik heb de afgelopen maand dan ook vijf series door elkaar gekeken. De vijf series die ik nu aan het kijken ben/ onlangs gekeken heb zijn zeer uiteenlopend. De kans is dus groot dat er voor jou iets tussen zit. Bovendien zijn het niet de meest doorsnee series, dus wellicht breng ik je nog op nieuwe ideeën. Time to watch some Netflix series!

1. The 100

In mijn eerste Netflix artikel kwam deze serie ook al ter sprake. Het nieuwe seizoen van deze serie is een paar weken geleden gereleased. The 100 is een serie die ik normaal nooit zou kijken. Ik hou niet van series waarin bovennatuurlijke dingen gebeuren. Gek genoeg gebeuren in deze serie bijna alleen maar bovennatuurlijke dingen én ik ben er gek op. De serie is een mix van het verleden, het heden en de toekomst. De wereld is namelijk al vergaan, waardoor de ‘overlevenden’ terug moeten naar de basis. Momenteel zitten ze juist weer in de ruimte met technologieën waar wij enkel van kunnen dromen. Als je zin hebt in een spannende serie dan raad ik je aan om The 100 te gaan kijken.

2. #BlackAF

Ik heb erg gelachen om deze serie en ik heb er tegelijkertijd nog wat van opgestoken. In serie #BlackAF wordt het leven van een rijk zwart Amerikaans gezin tentoongesteld. Namelijk het gezin van tv maker Kenya Barris (hij speelt zichzelf ook echt in de serie). Het is wel echt een serie en geen reality show, aangezien de rest van de familieleden acteurs zijn. In de serie worden de struggles waar het gezin tegenaan loopt als zwart, rijk gezin in de Amerikaanse samenleving onder een vergrootglas gelegd. Er zit heel veel humor in de serie, waardoor het luchtig blijft. De serie bestaat uit 8 afleveringen.

3. Jeffrey Epstein: Filthy Rich

Hoe kan dit gebeuren in de twintigste eeuw? Deze documentaire reeks heeft mij persoonlijk heel boos gemaakt. Ook werd ik er soms gewoon misselijk van. De documentaire Filthy Rich gaat over de de oppermachtige Jeffrey Epstein, wie meer dan honderden meiden heeft misbruikt en hier gewoon mee weg kwam. Hij was een soort Gatsby: absurd rijk, veel bekende vrienden (bv. Bill Clinton & prins Andrew) en er was eigenlijk heel weinig over hem bekend. Daarnaast was hij oppermachtig. Hij had dan ook de gehele politiek en het rechtssysteem om zijn vinger gebonden. Hierdoor kregen de slachtoffers geen kans op gerechtigheid. De documentaire laat zien hoe corrupt het rechtssysteem van Amerika is. Deze documentaire reeks bestaat uit vier afleveringen.

4. Modern Family

Ken je dat? Dat je afleveringen ‘bewaart’om te kijken, omdat je weet dat het einde in zicht is én er geen nieuwe afleveringen meer komen? Nou, dat heb ik gedaan met Modern Family. Deze comedy serie bestaat al heel lang. Het gaat over een familie die bestaat uit een vader (Jay) en zijn zoon (Mitch) en dochter (Claire). Ieder hebben zij hun eigen gezin en ze maken herkenbare situaties mee. Dit maakt het ook extra leuk om te kijken, aangezien het eigenlijk gewoon doorsnee gezinnen zijn. De serie bestaat uit afleveringen van maximaal 25 minuten. Het gaat in principe nergens over, dus het kijkt makkelijk weg.

5. Indian Matchmaking

Get to know Sima Taparia: de Indiase Robbert ten Brink. In Indian Matchmaking gaat Sima Taparia op zoek naar de perfecte match voor Indiase mannen en vrouwen die willen gaan trouwen. In India worden nog veel huwelijken gearrangeerd. Ze spreken in het land dan ook van een huwelijk of een liefdeshuwelijk. Sima begint met een kennismakingsgesprek met de single om vervolgens in haar database (die bestaat uit een paar a4-tjes) een match te vinden. Zij doet dit voornamelijk bij welvarende Indiërs in India of Amerika. Je krijgt dus geen goed beeld over de gearrangeerde huwelijken in de sociale klassen. Jammer, ik was hier namelijk heel benieuwd naar.

Welke Netflix series kijk jij momenteel?

Yaika Tak

Foto credits: Mollie Sivaram on Unsplash

Volg:
Share:

3 Reacties

  1. 18 augustus 2020 / 10:30

    Een leuk lijstje, ik heb ze ook allemaal nog niet gezien. Op dit moment kijk ik het nieuwe seizoen van Bojack Horseman en samen met mijn vader kijken we the blacklist opnieuw.

  2. 8 september 2020 / 22:27

    • Lijk me fijne serie’s te zijn.
    Vooral ben ik erg nieuwsgieriger naar de eerste van je lijstje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.